מכשירי שמיעה

מכשירי שמיעה

שלום, אבי זקוק למכשיר שמיעה. מכיוון שהוא קצת נבוך בשל כך, אני הוא המברר את העניין. מ"המחקר" ראיתי עד עתה, אנו מעוניינים במכשיר מסוג CIC - וראינו שהמכשירים הם אישיים, ומצריכים התנסות אישית, ושהמחיר לא קובע את מידת ההתאמה. השאלות הם, האם משהו יכול להמליץ מנסיונו על מקום טוב שמוכר/מתאים מכשירי שמיעה? (באיזור י-ם) האם ישנם מכשירי שמיעה מסויימים שידועים כ"לא טובים"/לא אמינים/נשברים/איכות נמוכה וכדו'? מהו זמן אחריות מקובל למכשירי שמיעה מסוג CIC? עוד משהו שאני צריך לדעת?

המרחפת

New member
תגובה חלקית וקריאה לשאר לענות

באשר למקומות שמוכרים מכשירים, אני מכירה רק באזור המרכז, ולכן לא אוכל להמליץ לך. למי שזה ניסיונו הראשון עם מכשיר עדיף לקנות אצל מי שיעניק לו תמיכה קרוב למקום מגוריו כי נדרשים כמה נסיונות לכיוון המכשיר כראוי. ישנם כאן מספר גולשים ירושלמים, שיענו לך בקרוב. זמני אחריות משתנים בין ספקים ויצרנים, מעודי לא שמעתי על מכשירים "נשברים" או מאיכות נמוכה, באשר ללא אמינים, מקווה שיש כאן מישהו שמשתמש בכאלו ויענה לך. חשוב לא לוותר על ההתנסות האישית לפני הקניה, בין שבועיים לחודש, אפילו שבמכשירים מהסוג הזה מדובר על כמה מאות שקלים, כי צריך אוזניה לכל מכשיר שמנסים, ובתקופת ההתנסות לא לוותר ולשים את המכשיר כל יום, לפחות כמה שעות. האוזניה מאד לא נוחה ונעימה בהתחלה, ומבוגרים רבים נוטים לקנות אותם במחיר גבוה, ואז להניחם בצד כי זה כואב/ מעצבן/ לא רגילים לזה. הכאב חולף לאחר שבוע של התרגלות.

צלף

New member
תשובה

אני יכול להמליץ לך על שני מקומות בירושלים: אוזן קשבת - שדירות בן מימון 6 בירושלים סמוך לצומת של רחוב עזה עם המלך גורג וקרן היסוד - יש שם טיפול מיקצועי. האגודה למען כבדי שמיעה - ברחוב שטראוס - קישור לאתר: http://www.hearing.org.il/welcome.htm?page=http://www.hearing.org.il/technology/aids_suppliers.htm אחריות למכשירי שמיעה דגיטלים זה שנתיים בדרך כלל - כמו כן זכאים לתקופת התנסות של חודש עם מכשיר שמיעה - קח אותה בכל מקרה (אפילו שבמכשירי שמיעה מסוג CiC צריכים להשקיע כסף באוזניה שלא חוזר). במקומות שהמלצתיו לא סביר שתקבל מכשירי שמיעה באיכות נמוכה.

תודה ../images/Emo140.gif

ננסה לעשות את צעדינו הראשונים בתחום - עם עצותיכם הטובות... ושוב תודה..

למעלה