מכשירי שמיעה

boufonnette

New member
מכשירי שמיעה

עוד כמה רגעים אנחנו עומדים מול הדבר החשוב בחירת מכשיר שמיעה. נכון שיש המלצות ממיח״א אבל עדיין יש לי מספר שאלות. מה החברה הטובה ביותר לדעתכם? האם יש הפרשי מחירים משמעותיים בין הספקים? כל כמה זמן מחליפים מכשיר? תודה לכל המגיבים :)

אתי77

New member
מכשירי שמיעה...

אין לי מושג מהי החברה הכי טובה. יש לנו מכשיר של סימנס, והם נותנים לנו שירות מעולה. אבל לא התנסיתי עם אחרים כדי להשוות. לאחרונה, גיליתי כאן שניתן לרכוש מכשירים בחו"ל במחיר זול הרבה יותר, שווה בדיקה... בעיקרון המכשירים אמורים להיות בעלות זהה בכל מקום - כמו מוצרי חלב
, אבל אני יודעת שבירושלים, לדוגמא יש 2 מקומות שנותנים 10 % הנחה לבאים ממיחא... המכשיר הראשון שרד בערך שנה וחצי...ואז אמא שלי הכניסה אותו למכונת כביסה... המכשיר השני עדיין קיים - כבר שלוש שנים, ואנחנו נקבל הנחה של 50% מהמחיר של המכשיר שאנחנו קונים עכשיו ונחזיר את המכשיר הקודם... פשוט הטכנולוגיה התקדמה, ויש כיום מכשיר הרבה יותר טוב אז חבל לנו להישאר תקועים עם המכשיר הנוכחי... אבל הבשורה היותר טובה היא...שביום חמישי תתארח כאן קלינאית תקשורת (הודעה רשמית תגיע בקרוב) והיא תוכל לענות על כל השאלות...

boufonnette

New member
כל הכבוד

קודם כל כל הכבוד על האירוח בפורום! זה מאוד חשוב שתיהיה לנו חוות דעת מקצועית פה. אז אני רצה להכין שאלות!!!!

Rוניקו

New member
תשובה קצרצרה

הי, מפאת חוסר זמן, אתייחס רק לשאלה של תדירות החלפת המכשירים: עפ"י משרד הבריאות, אתם זכאים להשתתפות ברכישת מכשירים אחת לשלוש שנים (לילדים). לגבי השאלות האחרות - אנסה להשיב מאוחר יותר

היינו בדילמה הזו לפני 3 חודשים

וכל כך חיפשתי מי שידע קצת לתת עצות... בסוף הלכנו לפי האינטואיציה (והיופי של המכשיר
) המכשיר הראשון שהיה לנו היה של פונאק. הוא החזיק מעמד 4 שנים ולמעשה עדיין תקין. פשוט, כמו שאתי כתבה, הטכנולוגיה השתפרה והגיע הזמן לחדש. האמת שהפונאק היה מעולה ובמשך כל ה- 4 שנים התקלקל רק פעם אחת (בתקופת האחריות) כך שהיינו מאד מרוצים. עכשיו, כשהחלפנו, קיבלנו ממיחא המלצות על פונאק ועל אוטיקון. כמעט הלכנו על הפונאק כי הם באמת היו טובים, אבל האוטיקון מאד הרשימו אותנו (וגם היו יותר יפים...) אז בחרנו בהם. בינתיים טפו טפו טפו הכל טוב. הבנתי ששתי החברות טובות וגם סימנס מובילה. באופן כללי שווה להתייעץ עם דיאנה במיחא. היא עושה בדיקות יסודיות וההמלצות שלה טובות. אחרי שהיא תמליץ לכם על כמה מכשירים אתם יכולים להתקשר למישהו שמשווק את כולם ולברר על ההבדלים. חשוב להדגיש, שמה שטוב עבור אחד לא בהכרח טוב עבור השני ולכן הבדיקה האישית מאד חשובה. לגבי הפרשי מחירים - אמרו לי באוטיקון שהמחיר אצל כל המשווקים שלהם אחיד. אולי יש מקומות שאפשר להתמקח אבל אני במאת לא יודעת. דרך אגב - מה עשיתם עד עכשיו? תתחדשו!

ועוד משהו חשוב

שימו לב שאתם זכאים להשתתפות יפה של משרד הבריאות. אפשר לקבל אותה בשתי דרכים: או לפנות אליהם עם כל האישורים לפני שקונים והבנתי שהם גם יכולים לעזור בקנייה או לקנות ואז להביא להם קבלות. למה זה משהו חשוב? כי אסור להתמהמה. הזמן שלנו בסך הכל טס ואם לא מעבירים להם את הבקשה עד חצי שנה מיום הרכישה הם לא מחזירים כלום. לצערי לנו זה קרה, היינו כל כך עסוקים ומבולבלים מכל עניין הלקות שמיעה (עם זה אתם בטח יכולים להזדהות), לא ידענו בכלל שאפשר לקבל מכשירים בהשאלה, לדוגמה. בקיצור, פנינו אחרי קצת יותר מדי זמן ולא ראינו מהם כלום בעבור המכשיר הראשון. ועד דבר - לגבי רכישה חול. זה באמת רעיון טוב מבחינת עלויות אבל צריך לבדוק את נושא האחריות והשירות. אני אוהבת לקנות בחול, אבל, כשמדובר במשהו כל כך יקר וכל כך חשוב אני נזהרת. ואולי סתם מתוך חוסר נסיון. בי

boufonnette

New member
תודה

תודה על כל המידע הרב ושימושי מאוד. בינתיים אנחנ עם מכשיר מושאל ממיח״א אבל אחרי הנסיעה מקווים שנקבל המלצות לקניית מכשיר חדש. זה נחמד מאוד שיש אפשרות השאלה ככה את לא לחוצה בהתחלה בנושא המכשיר ויש זמן לידיעה על הלקות לשקוע קצת. תודה על הטיפ לגבי משרד הבריאות ותווך הגשת החזרים!!! לא אמרו לנו על זה כלום בינתיים!

אם אתם במיחא

תקבלו דף מאד מאד מסודר לגבי מה בדיוק צריך להגיש ולאן. זה ממש עוזר.

אשלג

New member
התאמת מכשירי שמיעה

כשאנחנו התלבטנו בין כמה מכשירים בפעם הראשונה, הקלינאית הסבירה לנו שהם ממליצים לבחור לפי האודיוגרמה הספציפית של הילד. בגדול, ההבדלים בין המכשירים של החברות המובילים הם הבדלים מינוריים, ולכן אין חברה אחת מומלצת. כל מכשיר יודע "לשחק" עם הצלילים והטונים קצת אחרת ולכן לכל אודיוגרמה מתאים מכשיר אחד יותר מהאחרים. ההתאמה נעשתה באמצעות מחשב - הכניסו את הנתונים של האודיוגרמה למחשב, חיברו למכשירים השונים וראו איך כל מכשיר "מתמודד" עם הקשיים הספציפיים. אני בטוחה שקלינאית התקשורת שאתי הזמינה (אתי תודה!) תתן תשובה קצת יותר מפורטת ומקצועית ממני. בהצלחה!

Rוניקו

New member
בחירת מכשירים

תהליך בחירת המכשירים אצלנו היה תהליך של מספר חודשים. אחת לשבועיים (בערך) היינו מבצעים בדיקת שמיעה עם סוג אחד או שניים של מכשירים. במשך הזמן צומצמו כמות האפשרויות. בשלבים הסופיים, אני יכולה לומר שביתי העדיפה בצורה חד משמעית את מכשירי השמיעה של סימנס. לדברי הצוות המטפל, כיוון שמגיל 10 חודשים היא הרכיבה מכשירי סימנס (מכשירים מושאלים), היא כפי הנראה סיגלה לעצמה העדפות של גוון השמיעה. בגיל שנתיים רכשנו את מכשירי השמיעה (וברצוני להזכיר את ענין ביטוח המכשירים, גם למכשירים המושאלים, במסגרת ביטוח תכולת הדירה. יש לשים דגש עם חברה שמבטחת את המכשירים גם מחוץ לבית ולא רק בתוך הבית... ). אנחנו מתכוונים להחליף את המכשירים אחת לשלוש שנים.

למעלה