מכשירי שמיעה

מכשירי שמיעה

מכשיר שמיעה בעל 8 ערוצים לעומת מכשיר שמיעה מאותו דגם אך בעל 16 ערוצים.. יש הבדל מהותי בינהם?

Yukita

Active member
מנהל
כמובן שיש הבדל מהותי ---

--- מספר הערוצים!!! בגדול, ככל שמספר הערוצים גדול יותר, השמיעה אמורה להיות קרובה יותר ל"שמיעה טבעית" (בכל זאת במרכאות, כי זה מכשיר שמיעה, לא מטה קסמים). הדבר נובע ממספר גדול יותר של פרמטרים ודקויות שניתן לכוון אותם להתאים יותר לאודיוגרמה של המשתמש. עם זאת, לא כולם יכולים פשוט לעבור למספר ערוצים גבוה, ובדרך כלל לא מומלץ "לקפוץ" מ-8 ערוצים ל-16 ערוצים כי המשתמש לרוב מתקשה מאוד להסתגל לשינוי הגדול באיכות הקול. ההמלצה בדרך כלל היא לעבור במהלך הזמן באופן הדרגתי יותר. ככה לפחות אני הבנתי בבואי לבחור מכשיר שמיעה. אם זה נכון או לא - אולי יהיו פה אנשים נוספים שיוכלו להעיד. באופן זה, היו לי מכשירים בעלי 3 ערוצים, והחלפתי אותם במכשירים בעלי 6 ערוצים. גם ככה איכות השמיעה משתנה במידה ניכרת מאוד. יש לשים לב שמדובר באיכות הקול, לא בעוצמה.

אז אני מבין מכך

שבתור אחד כמוני שאף פעם לא היה לו מכשירי שמיעה, עדיף לי להתחיל עם השמונה ערוצים? (אם אני מתלבט בין ה8 ל16)

frolik

New member
לדעתי זה טעות.

שלום, אני קיבלתי לפני חודש וקצת את המכשירים הראשונים שלי unitron bte 16 ואני חייב להגיד שאי מאוד מרוצה, איכות הקול מצויינת אפשרות סינון רעשים טובה. תכלס אני לא רואה סיבה לא להתחיל ישר ממכשיר מתקדם. טל

זהבית135

New member
ההצהרה שלך שגויה ומטעה

אין זה נכון, ש"ככל שמספר הערוצים גדול יותר השמיעה אמורה להיות קרובה יותר לטבעית". הנכון הוא, שככל שמספר הערוצים גדול יותר, כך יש אפשרויות רבות יותר לכוונון המכשיר, מה שמאפשר דיוק רב יותר בהתאמת המכשיר לירידת השמיעה הספציפית. לא קיימת "שמיעה טבעית" במכשיר שמיעה. מכשיר "שמיעה" הוא בעצם מכשיר עזר לשמיעה, לא מכשיר שמחזיר את השמיעה. ולכן, מומלץ לרכוש מכשיר עם ערוצים רבים יותר, אם כי אין זה הכרחי.

צלף

New member
נכון ../images/Emo127.gif

כול ערוץ ניתן לתכנן את ההגברה עבורו באופן עצמאי - וזה המובן של הערוצים - אם יש מספר ערוצים גבוה זאת אומרת שיותר חלקים מאודוגרמה יש להם תכנות נפרד עצמאי - ואז זה משפר ביצועים... חבר שלי שניסה נאידה חמש שמספר הערוצים הינו 8 או 16 - והשווה את זה לעומת נאידה 3 של פונאק סיפר לי שיש שיפור בשמיעה אצלו...

Yukita

Active member
מנהל
האם לפי הדיעות שקיבל החבר שלך

אפשר לקפוץ ישר למספר ערוצים הרבה יותר גבוה ממה שהיה לך קודם ולהרגיש נוח עם זה? או שצריך שינוי הדרגתי?

צלף

New member
אינני יודע - אבל מניסיוני האישי במכשירי שמיעה

בדרך כלל יודעים מייד או לכול היותר תוך יום יומים - אם זה טוב או לא טוב, וזה תלוי גם באנשים ובניסיון השמיעתי שלהם בשימוש במכשירי שמיעה...

Yukita

Active member
מנהל
לפי דיעה נוספת שקיבלתי

לפי דיעה נוספת ממישהו אחר, הסיבה שאולי מספר ערוצים רב לא בהכרה יביא לשמיעה טובה יותר במצבים מסויימים היא שכאשר יש אבדן שמיעה גדול אז השמיעה הנותרת היא די "גסה" ולכן יש גבול למידה בה כיוונים מורכבים מאוד (על פני מספר רב יותר של ערוצים) יכולה לעזור. כלומר - מספר ערוצים גדול יותר מועיל יותר למי שאובדן השמיעה שלו קטן יותר. מצד שני, לדעתו של אדם זה כדאי להתחיל ממספר ערוצים גדול ומשם לרדת עד לרמה המתאימה (כי אי אפשר לדעת מראש מהו מספר הערוצים הגדול ביותר שגם מתאים לאדם האינדיבידואלי). בעצם, כמו שצלף אומר - ההמלצה היא פשוט לנסות ולהתנסות.

למעלה