מכשירי קשר 500 MW

ofer1973

New member
מכשירי קשר 500 MW

ערב טוב לכולם. השאלה שלי היא לגביי מכשירי הקשר שמופיעים בעיתון "ידיעות אחרונות" של יום שישי במגזין "ממון" (מכרז ממון). זוג מכשירי הקשר שמופיעים הם PMR845-2CK של חברת "יונידן" . עוצמת השידור היא 500MW והם טוענים שטווח השידור והקליטה הוא כ-6 ק"מ (שכמובן בתוך העיר זה הרבה פחות). וכרגע יש לי זוג מכשירי קשר MT500 של קוברה באותה עוצמת שידור (500 MW) שעליו נטען שהוא משדר וקולט עד כ-3 ק"מ. והשאלה שלי היא : האם הגיוני ששני מכשירים שונים עם אותה עוצמת שידור (500 MW) ישדרו ויקלטו למרחק כפול אחד מהשני ? ידוע לי שמדובר בתנאים אופטימלים ,אבל האם בפועל יוכפל הטווח במכשיר המוצע ? בתודה מראש עופר.י

4Z7GBA

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

פשוט מאוד אחד רושם את המרחק בתנאי מעבדה ואחד רושם את המרחק במעשי אחרי בדיקה בשטח

vengo

New member
תשובות נוספות

האם זה אפשרי? תלוי! 500 מילי וואט יכולים לשדר עד 1 ק"מ ואולי ק"מ וחצי בתנאי עיר ,אבל הבשורה הטובה היא שניתן לקלוט איתם ממרחקים עצומים (עשה סריקה במכשיר) מה שלא ברור לי זה מספר הPMR שצויין על המכשיר... עד כמה שאני יודע מוקצים לרשת הPMR התדרים 446 - 449 MHZ , תעדכנו אותי...

ofer1973

New member
PMR

דבר ראשון תודה רבה על העזרה. כמו שאמרתה התדר הוא באמת 446 MHZ. היום קניתי את זוג המכשירים האלה. מכשיר מרשים למדיי עם פונקציות דיי נחמדות. העדכן בהמשך. רק חבל שהוא בעוצמה של רק 500 mW . מה היא עוצמת השידור המקסימלית שמותרת לשימוש ללא רישיון ? בתודה עופר.י

שצןר

New member
PMR845-2CK

שלום. רציתי לשאול האם אתה מרוצה (נכון לעכשיו) ממכשירים אלו והאם הם אכן מתקרבים לטווח קליטה ושידור של 6 ק"מ באזור בנוי ? תודה.

למעלה