מכשירי מדידה

yzmot

New member
מכשירי מדידה

יש לי מספר מכשירים שקניתי לא מזמן לעבודות בחשמל, מכשירים אלה ישבו בארון יותר מאשר ועבדו ובגלל העבודה החדשה שלי
אני צריך ללמוד איך לעבוד איתם ואיך בעצם עורכים בדיקות במגר שקניתי מגר פשוט של חברת UNI-T מדגם 511
בנוסף יש לי צבת זרם של חברת HT סחורה איטלקית TRMS הבעיה של הצבת שהוא לא מדייק ולא מגיב מהר כמו מכשירי מדידה אחרים כאשר מודדים מתח DC
וצריך להיזהר איתו שלא יהיה מתח כאשר בודקים התנגדות כלומר אין לו הגנות כמו למכשירים אחרים.
סיור אצל הספקים באיזורים שונים גרמו לי לשגעון אדיר, חלק מוכרים מוצרים זולים שעושים את העבודה, אחרים מוכרים מוצרים מקצועים כמו פלוק, שאווה ארניו (צרפתי מקצועי ) ככה אומרים אני לא מכיר ולא שמעתי עליה אשמח לקבל תגובות עליה, חברות נוספות וטובות ברמה של פלוק הם HT האיטלקית, מגר ו METRL
הייתי רוצה להחליף את המגר למכשיר מקצועי יותר אשמח לדעת מה הכי טוב לקנות היום?
רב מודד מולטימטר כולל הגנות שלא ישרף כתוצאה מעבודה לקויה וכמובן עם אחריות כלי חזק כמו שאומרים בשפת העם ?
האם שווה לקנות גם מולטימטר וגם מגר על מכשיר אחד ב2000 + ש"ח

רשר

Well-known member
מנהל
יש לי ברכב צבת ב 110 ש''ח, עובד כמה שנים ללא בעיה

לא מבין למה לשלם יותר,
כל מתחי הDC בעיתיים קצת וצריך סבלנות, לבדקת מצבר צריך לפחות 2 ספרות מתחת לאפס
מגר אנלוגי ב 150ש''ח עושה את אותה עבודה, ובמקרים רבים יותר טוב כי רואים השתנות ההתנגדות עם הזמן וניתן להעריך טוב יותר את הכיוון ומצב המתקן,

ברור מכך שלדעתי לא שווה את הכסף אלא אתה חייב לבצע בדיקות תקן או כבודק מוסמך שזו פרנסתך

ddolphin

New member
אני דוגל במכשירים טובים ומדויקים שעובדים שנים רבות ולרוב

לא משאירים אותך בשטח עם מכשיר לא מדויק, מקולקל או משתגע בגלל איזה תדר שהוא לא 50-60 הרץ.
&nbsp
יש לי מס' מכשירים לשימושים שונים ומטרות שונות.
&nbsp
אני יכול גם להעיד שמי שמגיע לעבודה בתעשיה עם כלי עבודה איכותיים (כולל מכשירי מדידיה) , מסתכלים עליו אחרת, כמובן שאם אין לך מספיק ידע/שכל בקודקוד, לא יעזור לך מכשיר הכי משוכלל בעולם.
&nbsp
המכשירים שאני ממליץ עליהם: (תלוי בשימושים והצרכים של כל אחד)
Combi-Check Tester 1.2 לא את ה 1.3 כי הוא מגושם לדעתי, יש מכשירים דומים זולים יותר.
FLUKE 1587 מזווד בקיט עם צבת של 400A AC (במידה ולא, אז F179 + מד התנגדות בידוד 500V לפחות)
KYORITSU 2200R
רב מודד לכיס (עדין), לא הכי זול אבל עוזר למי שרץ הרבה עם הכלים עליו KYORITSU 2012R מודד AC ו DC זרם מתח בקלות .(גם טוב למי שטס לחול עם כלים)
יש עוד למי שמתעסק במכשור, סיגנלים, תקשורת ועוד, אבל אלו הבסיסים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

yzmot

New member
יש אנשים שרוצים ללמוד

הלימודים נותנים לך כלום, אולי כמה נוסחאות ביחוד בלימודי הנדסאים, הנדסאים אין להם ערך במדינה שלנו מה לעשות שככה התעשיה שלנו מקרתעת
היום אם אני שומע בנאדם שרוצה ללמוד הנדסאי אני אומר לו תילך על הנדסה הזמן הזה של ההנדסאים זה נטו בזבוז זמן יקר ערך
סתם לידע כללי במדינה שלנו הנדסאים לומדים יותר שעות במצטבר ממהנדס חשמל שלומד
אולם המיקצוע של זרם חזק נמחק ממוסד הלימוד הגבוה טכניון ועבר למגרש של המכללות
כל ההרחבה הזו שתבין שלהנדסאים אין מי שילמד אותם יותר ידי הם צריכים ללמד הכל מהשטח
נתקלתי בבוסים שונים שהיו משנים חוטים בחיבורים של מנועים כדי שהעובדים יוכלו ללמוד לחבר
או לחילופין הקמת תשתיות חשמל עד לחיבורים וחיבורים מישהו מבעלי החברה עושה
כמו כן מכשירי מדידיה עולים ים של כסף למי שאין כסף צריך להתחיל במשהו זה הכל
המכשיר הזה של פלוקבדגם שציינת עולה 3000 + בגירסת הקיט
לכן קניתי מגר של חברת UNI-T

למעלה