מכשירים חדשים

havitush661

New member
מכשירים חדשים

היי לכולם, לאחר 10 שנים עם אותו מכשיר רק באוזן אחת החלטתי סוף סוף להגיד לו שלום ולקחת זוג מכשירים חדשים וגיליתי עולם חדש אני עדיין בשבוע הראשון של הנסיון אבל סה"כ ההתרגלות אליהם ממש חלקה אני מבינה עד כמה לא שמעתי עד עכשיו ועוד באיזה פער עצום!!!!! הדבר היחיד שעוד לא הסתדרתי איתו זה דיבור בטלפון/פלאפון.... אין לי במכשירים החדשים מצב T הקלינאי תקשורת יעץ לי איך לדבר בטלפון ואכן כאשר הסביבה שקטה זה עובד בסביבה קצת יותר רועשת זה לא מסתדר לי עדיין. יש לכם טיפים? עד היום הייתי פשוט מצמידה את הטלפון לאוזן בלי המכשיר עכשיו יש לי 2 וזה אחרת אשמח לשמוע המלצות

מצב T חיוני ביותר

ואז את יכולהתאים לולאת שמיעה. לי יש ARTONE והוא עוזר לי מאוד. קניתי אותו במהלב. יחד עם השתתפות של מאוחדת שילמתי 100 שקל במקום 800.

havitush661

New member
הקטע הוא..

שהמכשיר הוא דור חדש יותר שצריך לעבוד עם בלוטות של הפלפון בלי מצב טי ובלי לולאת השראה אני צריכה לרכוש מכשיר "מקשר" שהוא כמו קליפס בגודל רבע פלפון שאפשר להחזיק ביד במקום את הפלפון או לחבר לדש של החולצה ובעצם הוא הדיבורית הניידת של המכשיר. אבל אני בתקופת נסיון של המכשירים עצמם ואין לי טעם עדיין לקנות את המקשר אז עד שאני אקנה אותו צריך להסתדר עם מה שיש ולנסות לדבר כך ללמוד דרכים נוספות להסתדר

salomont

New member
החמרת מצב - ליקוי שמיעתי

שלום לכולם השתחררתי מהצבא עם ליקוי שמיעה ואושר לי 1% נכות, היום מצבי החמיר ואני מוצא את עצמי במצבים לא נעימים כשאני לא שומע ברור את שאומרים לי, העירו לי מס' פעמים על כך. שאלתי : איך אני יכול לטפל בזה ע"ח משרד הביטחון ? אני כבר משוחרר משנת 1992 האים אני עדיין מוכר לצורך טיפול ושיקום? האים יש אפשרות להגדיל את אחוזי הנכות ? תודה מראש למשיבים

תמיד אפשר לפנות לביטוח לאומי

אבל שיקום מקצועי אתה מקבל אם אתה מעל 70% נכות וקיצבה מעל 90%. מתחת לזה אין משמעות לנכות. כדאי לפנות למשרד הביטחון ולברר. כמו כן אתה יכול לעשות בדיקת שמיעה חינם בכל מכון ולרכוש מכשיר שמיעה בהשתתפות קופת חולים.

bekol1

New member
מי שמוכר ע"י משרד הביטחון כנכה

בשיעור של 10% נכות רפואית לפחות- זכאי לפנות לשיקום בביטוח הלאומי. יש הטבות והנחות נוספות, הכל לפי שנת גילוי הליקוי, היקף הליקוי, שיעור הליקוי באחוזים... כדאי לקרוא באתר של האגף לשיקום נכים במשהב"ט. לגבי קצבה/מענק- הסכומים נעים ממענק חד פעמי, קצבה חלקית, קצבה מלאה, פנסיונר ועוד. האם התכוונת ל- 1% שאושרו לך? אם הליקוי מוכר ע"י משרד הביטחון אפשר לפנות ולטעון להחמרת מצב. כמובן בגיבוי מסמכים רפואיים.

bekol1

New member
ועוד-

התאריך בו השתחררת אינו רלבנטי, אלא רק האם אתה מוכר או לא. בהנחה שאתה שואל על שיקום מקצועי, הכוונה תעסוקתית ועוד- הנושא ייבדק לפי אחוזי נכות, גיל, מצב רפואי ויכולות, הכשרות קודמות... בהנחה שאתה מתכוון לסיוע ברכישת מכשיר שמיעה- שוב מדובר בעזרה משתנה בהתאם לאחוזי הנכות. גם אם יש לך 1% וגם אם 10%- כנראה שלא תקבל עזרה בנושא. בן כמה אתה?- כדאי לברר בקופת החולים את גובה ההחזר על מכשיר שמיעה- הסכום משתנה מקופה לקופה וגם מסוג ביטוח רגיל, מושלם, זהב וכו'. יש גם החזר של 851 ש"ח (מתחת לגיל 65) ממשרד הבריאות. לא המון, אבל עדיין הקלה מסויימת.

Guy950

New member
שלום, להלן כמה עצות

ראשית, אברך אותך במזל טוב שהחלטת לשדרג את המכשיר השמיעה, בהחלט מומלץ כל 3-4 שנים להחליף מכשיר שמיעה כדי שלא תפגרי מאחור ותוכלי לנצל את המקסימום מהאוזניים שלך. באופן עקרוני גם למכשירים המודרניים אמורים להיות מצב T אך מסיבה כלשהי במכונים מתעקשים שפשוט לא תעשי את זה, לא יודע מה הם רוצים אבל את יכולה פשוט לדרוש מהם שיעשו לך מצב T. אם בכל זאת יגידו שאי אפשר או כל סיבה אחרת, אז לכי על מה שעשיתי. במכשיר השמיעה שלי עשיתי שני מצבים, מצב ראשון זה שהוא שומע את כל הסביבה וכל רעש והכל, והמצב השני זה שהוא מסנן את כל הרעשים מלבד מה שנמצא מול המכשיר. ככה אני שומע נהדר במכשיר הסלולארי. חשוב כמובן לציין שבמצב השני חייבים לבטל את המצב "התנגדות לרוח" כי אז את יכולה להגיע למצב שלא תשמעי באמת את הטלפון בגלל זה. אם יש לך שאלות תוכלי לפנות אליי במסר ואסביר לך את מה שעשיתי ביותר מושקע ומורחב

havitush661

New member
זה בדיוק מה שעשו בשבילי

יש לי 2 מצבים בדיוק כמו אצלך והמכשירים שלי מסננים רוח בלי שום קשר. בקשר למצב T אני בחרתי מכשירים מראש שאין בהם מצב T זו הייתה בחירה שלי בלבד העדפתי בלוטות דווקא האודיולוג המליץ לי על מכשירים אחרים שיש בהם מצב T. אבל בגלל שהעולם מתקדם לטכנולוגיות חדשות מבחינתי אני לא מתפשרת על הבלוטות וכך כל החיבורים עם המכשירים נעשים ללא חוטים וללא לולאות השראה וכל מיני דברים שמכוערים בעניי אומנם מאוד שימושיים אבל שונאת להתעסק עם חומרה וחוטים למניהם. מעדיפה קליפר קטן שמקשר עם הבלוטות ובזה לסיים את הסיפור.

Guy950

New member
תבטלי את המסנן רוח

כדי להתגבר על הרעשים של הרוח, המכשיר מחליש את עצמו דרסטית. במצב של הטלפון במילא הכל נהיה חלש באופן טבעי ואם יש טיפת רוח את יכולה להגיע למצב אבסורדי שאת אפילו את עצמך לא תשמעי. (הביטול מיוחס רק למצב השני) ולי לצערי לא היה כסף לקנות עם בלוטות אבל אני מקווה שיום אחד אני אקנה ואדבר בלי חוטים. יחשבו שהכבד שמיעה המטורלל מדבר לאוויר :)

havitush661

New member
אני באמת אנסה

זה רק השבוע הראשון שלי כך שאני עוד מתרגלת כשאני אחזור לכיונון מחדש אני אבקש ממנו לשנות לי קצת את המצבים ולבדוק מה יותר טוב לי. בכל מקרה כאשר מקרבים את הפלפון המכשיר אמור לזהות שהפלפון קורב ולשנות תוכנית לבד משום מה זה לא קורה תמיד, צריך לבדוק מה כוון שם לא טוב יכול להיות שזו הבעיה העיקרית ובגלל זה אני לא מצליחה לשמוע נראה הכל עוד בניסיון ראשוני מבחינתי גם זה שאני בכלל שומעת ב2 אוזניים ולא רק אחת זה מבחינתי שינוי משמעותי

havitush661

New member
ובקשר לבלוטות

לא יחשבו דבר כזה יחשבו שיש לך דיבורית בלוטות באוזן כמו שיש לכולם היום כך שסוף סוף לא תראה חריג לפחות במקרה הזה...

Guy950

New member
הייתי ציני לגבי זה

אם היה אכפת לי מה חושבים עליי, לא הייתי אומר את זה. כבר ממזמן למדתי לכבד את עצמי ואת המגבלה שלי ומי שצוחק על המגבלה שלי הוא פשוט מוגבל בעצמו. ושיהיה לך בהצלחה :) אגב, כדי שזה ישנה את התוכנות אוטומטית צריך לשים מגנט מיוחד על הטלפון. ככה זה עם המכשיר שלי לפחות, מדביקים מגנט קטן יחסית על הרמקול של הטלפון וזה משתנה אוטומטית.

havitush661

New member
חחח

הדבקתי מגנט קטן וזה לא עזר חחח אולי צריך מגנט יותר חזק.... טוב שטויות נגיע למוכר ונראה מה הוא מציע. של איזה חברה במכשירים שלך? איזה דגם?

Guy950

New member
siemens

אני לא זוכר את הדגם אבל אני רוכש אותו דרך רשת החנויות "מדטכניקה" שנראה לי מוכרים רק של siemens :)

havitush661

New member
אתה יכול לראות את הדגם

זה רשום בקטן על המכשיר כאילו יש מדבקה קטנה ורשום דגם... הייתה לי התלבטות אם לקחת את הסימנס באותו סגנון או את מה שאני לקחתי מבחינת הטכנולוגיה שניהם מאוד דומים גם המחיר אבל משום מה הלכתי על שלי כי בעלי אמר לי שעדיף לקחת מכשיר של חברה שמתמחה רק במכשירי שמיעה ולא בעוד 1000 דברים אחרים.

Guy950

New member
וובכן

באופן כללי ניסיתי הרבה חברות של מכשירי שמיעה כי הקפידו אצלי לתת לי את המכשירים הכי עדכנים טכנולוגית בשביל שאתפקד כמו שצריך בלימודים (וכיום עדיין לומד). החברה האחרונה שהתנסיתי בה הייתה Phonak שהמכשיר היה שיא הטכנולוגיה וגילה לי עולם שלם של חוויות. בגלל שנאלצתי להחליף מכון שמיעה מסיבות אישיות מדטכניקה נתנו לי מכשיר siemens centra SP שמבחינתי גילה לי עולם יותר פתוח מאשר המכשיר של Phonak. Phonak הם מעולים ולפי מה שאני רואה הם מתמחים רק במכשירי שמיעה, אבל siemens לא בהכרח נופלים מהם בגלל שיש להם עוד מוצרים :) אבל מה שחשוב מכל הדברים האלה זה איך שומעים. אני נעזר במכשיר אחד כי האוזן השניה מתה, לכן חשוב שיהיה מכשיר איכותי וטוב.

havitush661

New member
אההה

טוב סבבה העיקר שאתה שומע כמו שצריך....אני הייתי עד היום בשטיינר והיה לי מכשיר של וידקס והייתי מרוצה ממנו הפעם כשבאתי לחפש מכשיר לא התחברתי לשום דבר שהם הציעו ולכן הלכתי לאודיופון וגם למדטכניקה ושניהם הציעו לי מכשירים דומים מבחינה טכנולוגית ועלות. מעבר לעצה של בעלי העדפתי להישאר באודיופון כי מסתבר שלפני כ16 שנה כשהייתי בת 12 בערך עשיתיי אצלהם את המכשירים הראשונים שלי ויותר התחברתי לראש של המוכר והוא הבין את הצרכים שלי אז בנתיים אני בהתנסות כרגע אני מרוצה נראה איך נצליח לפתור את הבעיות של הטלפון ומשם נתקדם. המכשירים שיש עליי כרגע הם של חברה בשם ריסאונד resound דגם alera5

Guy950

New member
מכשירים קלים

אני מבין מזה שהבעיה שלך פחות חמורה מאצלי, אבל אני מכיר את החברה אכן חברה טובה בחרת :)

למעלה