מכשולי טיסה

מכשולי טיסה

שלום לכולם. אתמול ביצעתי את נחיתתי הראשונה במנחת מגידו. הנחיתה במנחת היותה אימון מצויין בגלל רוחות צד חזקות בעוצמה של למעלה מ 10 קשרים ששררו באזור. הנחיתות בוצעו למסלול 27 והדבר שעליו אני רוצה לדבר הוא עץ הברוש ה"נחמד" שעומד ממש במרכז ציר הגישה למסלול מספר עשרות מטרים ממנו. יתכן והאשמה בי ובנסיון המועט שלי, אבל אותי העץ ממש הלחיץ (בייחוד כאשר הוא "נעלם" לי מתחת לקו הראיה של החלון הקדמי) מה שגרם לאיבוד הריכוז בשמירת נתוני הנחיתה (מזכיר - רוח צד חזקה) ולהליכה סביב (אגב, הנסיון השני צלח יותר) השאלה היא למה "לעזאזל" משאירים מכשולים כדוגמת זה ואחרים (הברושים בתחילת 11 בהרצליה). האם למישהוא הפתרונים/ דוגמאות נוספות?

yonieinav

New member
בור במסלול

מארק ,את הבור באמצע המסלול ראית?? יכול להיות שתיקנו את זה ,כבר מזמן לא טסתי למגידו,אבל היה שם פעם פשוט בור באמצע המסלול... בכל אופן בענין העץ בפיינל ,תמיד נזכור"מי שהולך סביב יילך סביב בפעם הבאה...."

deutsch

New member
המכשול במגידו

אם אני לא טועה המכשול שהוא למעשה העץ לא כל כך מכשול אבל הוא בעצם מכשול קטן. הוא ממוקם 150 מטר וקצת בצד שמאל לפני הזברה של 27. במגידו המסלול מאד ארוך כך שזאת לא בעיה אפשר לבוא גבוה יותר והחשש יורד. אם אתה נוחת בהרצליה אתה נוחת בכל מקום מגידו זה כסף קטן בשביל טיסי הרצליה.

נכון....אבל אל תשכח את המסלול

המשובש שמתחיל אחרי כ300 מטר ואשר גורם לך לרצות לנחות כמה שיותר קרוב לתחילת 27

deutsch

New member
מארק אל דאגה..

נכון,אתה צודק שחכתי שהסמסול בלוי בהמשך אבל לא עוד להרבה זמן! המסלול בקרוב ישופץ ואפילו יתאים לבואינגים !! הולכים להשקיע שם הון עתק בתשתית.

זאת הבעיה היחידה במגידו????

אהלן מארק, נעים מאוד שנה טובה וכל זה הלוואי והעץ הזה שאתה מדבר עליו (ולשם הפרוטוקול יצויין שאני בכלל לא יודע על מה אתה מדבר - וזאת למרות שנחתתי שם עשרות פעמים בחודש האחרון) היה הבעיה היחידה במגידו. נסה להגיע לשם באמצע יום עבודה רגיל... נתחיל מזה שפלוטו מעביר אותך לתדר הדאיה שפעיל רק בשישבת ולא לתדר של המנחת ואם אתה מציית אתה מוצא את עצמך משדר לכל היותר לאותו עץ שדיברת עליו. שנית, אני מזמין אותך לראות לא פעם מטוס של כימניר באמצע הפיינל של 27 ומטוס אחר שלהם ממריא בו-זמנית על 09 ופונה ימינה בגובה 50 רגל מעפה"ש כדי למנוע פעפוע מתכתי וקולני בין שני המטוסים... החוויה הזו מצחיקה לאללה ואפילו מרמזת על המקצוענות של החבר´ה האלו (הטייסים של כימניר) אבל אם למשל אתה תהיה על התדר שפלוטו נתן לך זה יהיה הרבה פחות מצחיק מעבר לזה אין לשכוח את האיכות הראויה לשבח של הפרקט החלק ממנו עשוי המנחת נטול האבנים והעשבים ואת הבור המסומן בצהוב קצת אחרי ההצטלבות שכניסה אליו תוך כדי ריצה המראה מקפיצה אותך בשניה לגובה של 20 רגל מעפה"ש. ואני עוד לא מדבר על הינשוף ששכב מת על המנחת שבוע שלם בגלל שהוא לא הספיק לפנות המסלול אחרי הנחיתה והמכוניות שחוצות את המסלול חופשי חופשי בדיוק כשאתה נוגע במפתן המסלול. תראה מארק. המקום הוא אחלה ופסטורלי ובאמת שהבעיות שלעיל הם מחיר שאני מוכן לשלם עבור טיסה במקום ירוק ויפה שכזה. אבל אתה מבין למה אני אפילו לא יודע על איזה עץ אתה מדבר? שנה טובה נתן

צור בנר

New member
נחיתות דיוק במגידו

אם מישהו בכל זאת מוכן להסתכן בנחיתות במגידו, הוא יוכל למצוא שם סימון מיוחד המיועד לנחיתות דיוק. הסימון , אשר בוצע ע"י אגודת התעופה, צבוע בתחילת 27 בלבן ומי שרוצה, יכול להתאמן עליו לקראת תחרות הנחיתות הבאה...

למעלה