מכרז גם ברדיו?

אייל וולקוביץ

New member
מנהל
מכרז גם ברדיו?

למה לא בעצם? למה שהרשות השניה לא תשכיל לעשות גם מכרז לתחנות רדיו? למה שבמרכז יהיו 7 תחנות איזוריות שכמה מהם (לב המדינה למשל?) לא עושה רדיו משום בחינה? ולמה שבצפון יהיה רק צפון ללא הפסקה ועוד איזה תחנה שבטעות התגנבה לתדרים שם? מכרז גם בתחנות הרדיו יעשה רק טוב לרדיו האיזורי ואני מאמין שזה גם יקרה מתישהוא... אז אל תשכחו מי הציע את זה לראשונה :) שבוע טוב

אמור היה להיות ממש השנה אבל..

הזכיון הוארך כדי לבדוק האם בכלל יש הצדקה להמשך הקונספט האזורי... הפעם הבאה שראשי הרשות ידסקסו בכך תהיה בעוד כ-3 שנים כמדומני.

sunshine90

New member
זה נשמע נורא נחמד, אבל לא מעשי

א. היה מכרז ובו ניתן זכיון לזמן מוגבל (כמו בערוץ 2) זה נכון שהזכיון הוארך השנה, אבל זה לא מבטיח שום דבר מעבר להארכה ובשלב מסוים אכן יהיה מכרז חדש, בו מן הסתם (כמו בערוץ 2..) יהיה יתרון לחברות שכבר מפעילות תחנות. לזרוק מכרז כל שנתיים-שלוש זה לא ממש מעשי כי הדברים האלו לוקחים זמן, השקעה, כסף וכד'. לא בכדי גם המכרז של ערוץ 2 ניתן לעשר שנים, מכרז הרדיו דווקא ניתן לשבע שנים בלבד. לגבי הצפון, ממנהל הפורום הייתי מצפה לדעת שבצפון פועלות שלוש תחנות (גם קול רגע שבה אני עובד וגם רדיו חיפה), הסיבה מדוע שבמרכז יהיו שבע תחנות ובצפון מספר קטן יותר היא בעיקר כלכלית. אזור עני כמו הצפון (מוביל במדדים השלילים של סקרי BDI למשל) לא מסוגל לשאת כלכלית יותר תחנות, וזו גם הסיבה העיקרית שרדיו צפון משדר היום ללא הפסקה את 103. (אין לי טענות אליהם, יש שם אנשים מצויינים שעובדים בתנאים לא אידיאלים). לפתוח עוד תחנה בצפון זה פשוט למוטט שתיים נוספות, ואני גם לא בטוח שאזור המרכז שהוא עשיר יותר אכן יכול לשאת שבע תחנות אם לא יותר. נראה לי שזו גם הסיבה לטענות שלך לרדיו לב המדינה, שאיני מכיר אותו כל כך. זה נשמע נורא נחמד שכל אחד יוכל לפתוח תחנה ולשדר מה שבא לו ותהיה אפשרות ביטוי לכל אחד, אבל זה לא כלכלי. והרדיו האזורי, לטוב ולרע, הוא קודם כל רדיו מסחרי.

למעלה