מכפיל חניה

erezarb

New member
מכפיל חניה

שלום
כמה מכפיל חניה מוריד מערך הנכס , אם בכלל.
האם זה מרתיע קונים?
תודה ארז

erezarb

New member
מכפיל חניה

רק לחדד מדובר במכפיל שיהיה בחניון תת קרקעי

השפעת מכפיל חניה על שווי דירה

זה תלוי בעיקר במיקום.
אם מדובר על תל אביב במיקום מרכזי ביותר גם מכפיל חניה הכי גרוע בחניון סגור יכול דווקא להעלות את שווי הדירה.
בפריפריה כאשר יש מקום פיזי קרקעי מכפיל חניה פשוט יהיה בזבוז כסף.
מכיל חניה מייצר מקומות חניה ולכן כל עוד אין לו אפקט של הפרעה לסביבה כגון -
סביבה מלוכלת או רעש לא סביר אין שום סיבה שזה ייפגע בשווי דירה.

פסלתי דירה בגלל חניה כזאת מהסיבות הבאות

1. המנגנון ומסביב לו לא נראה לי מספיק בטוח גם אם הוא אושר ע"י "הגורמים הנכונים". נשאר מעין רווח שילד קטן יכול, חס וחלילה, למעוד לשם.
2. מה קורה בהפסקת חשמל אם הרכב נמצא למטה?
3. מה קורה במצב בו המנגנון מתקלקל וצריך עכשיו את המכונית?
4. עלות כספית ותחזוקה (זה בדר"כ מתחלק על כל הדיירים, גם כאילו שאין להם חניה כזאת, אבל חשוב לדעת שהתחזוקה היא כמו עוד מעלית בבניין).
5. מה קורה במצב בו היחסים עם השכן הנוסף לא ממש נעימים?

הייתי קונה דירה כזאת רק אם מדובר באיזור שיש מחסור חמור בחניות/ המחיר היה מאד מפתה ואולי אם היו לי 2 מכוניות והיו מציעים לי חניה כזאת ש2 החניות במכפיל שלי לעומת חניה אחת רגילה.

erezarb

New member
הדירה ברמת גן באזור של פינוי בינוי

בהרבה דירות באזור הזה יש את השיטה הזו מסבב שערכתי. האזור לא שופע בחניות ( דרך אגב לפי מה שראיתי גם בדירות בפתח תקוה באם המושבות יש את זה בחלק מהדירות)
הקבלן אמר שהמתקן לא תלוי בדייר האחר . יש מתקנים מאותו סוג שכן תלויים .

השאלה כמה מבחינת ערך דירה שווה דירה עם מתקן לעומת אותה דירה עם חניה רגילה

תודה על התשובות בלי שום קשר

ההגיון אומר, שאם יש הרבה דירות באיזור עם

השיטה הזאת, מי שירצה לעבור לגור שם כנראה יצטרך להתפשר על חניה כזאת. זה לא שתהיה לו יותר מידי אלטרנטיבה והיצע גדול של דירות למכירה עם חניה רגילה וכנראה שזה לא ישפיע על המחיר. אם מסביב היו הרבה דירות חדשות עם חניה רגילה, לדעתי, הערך של הנכס היה נפגע יותר.

קשה לכמת בכמה זה משפיע על ערך הדירה (אלא אם כן, יש כאן שמאים מומחים או כאילו שממש בדקו..), מה שכן, אתה יכול לבדוק במדלן או באתר של רשות המיסים בכמה נמכרו דירות עם פרופיל דומה עם מכפיל/ בלי מכפיל באותו איזור ובאותה התקופה.
*לא יודעת האם באתרים הללו מצוין סעיף מיוחד לחניה כזאת, לכן מומלץ שתדע כתובות של דירות שנמכרו עם מכפילים.

למעלה