על כל ציוד ספורט כגון מיצנח רחיפה אין מכס!!! מה שכן אל תגיד שיש למצנח מס' סידורי וכו' ,תגיד סתם מצנח "קצת בד"... אחרת הם יכולים לחשוב שהבאת אותו מח"ול ולדרוש מע"מ בתכלס תמשיך ללכת לא ישאלו אותך כלום אבל תגיד בנוסף(אם כן)יצאתי איתו לטיול ו/או תחרות ואני חוזר איתו -ואתה מסודר
המכס עושה בעיות בגלל חכמים כמו הבחור עם הטיפ. על המצנח אין מכס אבל יש מע"מ לכן תפתח אותו ותראה להם שהוא תוצרת ישראל ועזבת איתו מראש את הארץ ולא ישו לך בעיות !!! במידה ואתה רוצה ללכת על בטוח אתה יכול להצהיר עליו כשאתה עוזב את הארץ. במידה והוא לא תוצרת הארץ ןקנית אותו בטיול בחו"ל יש לשלם עליו מע"מ. בעקבות אנשים שהבריחו כבר מצנחים לארץ ונתפסו משקרים במכס היתה תקופה שבמידה ולא הצהרת ביציאה היית צריך לשלם בכניסה חזרה והרבה בואו לא נחזור למצב הזה שוב! אני אישית נעצרתי ע"י המכס פעמיים לבדיקת המצנח פתחתי הראתי הסברתי שזה משומש (היה לי פרודיזיין שלא היה כתוב שיוצר בישראל) ושיצאתי איתו מהארץ ולא עשו לי שום בעיות רק אמרו שלהצהיר מראש ימנע עיקוב בעתיד. יום כתום שי לנואל
הודעתו של אלעד, שכינויו בפורום הוא "א ל ע ד ה", שהיתה במקום זה, הוסרה על פי בקשתו. טכנית, כשהודעה נמחקת, נמחקת אתה כל שרשרת ההודעות שנוספו בהמשך כתגובה להודעה שהחלה את הדיון.