מכס...

Noam Katzir

New member
מכס...

אני רוצה להביא טיסן מארה"ב. ידרשו ממני מכס בנתב"ג? (בהנחה שהטיסן מחוץ למזוודה)

rubber duck

New member
עקרונית אין מכ"ס על ציוד טיסנאות

מאחר והוא מוגדר כציוד ספורט המיסוי שכן יש על ציוד טיסנאות כמו על כל דבר אחר שמיוסא לארץ הוא מע"מ בשיעור של 17 אחוז לפעמים המוכסים מעלימים עין ואז גם לא משלמים את המע"מ ולפעמים לא שרון

rubber duck

New member
מעולם לא נתקלתי במשהו כזה

תמיד זה הוגדר כציוד ספורט עשיתי דיי הרבה הזמנות ובסכומים דיי גדולים מעולם לא שילמתי אגורה מעבר למע"מ ולרוב גם את זה לא שרון

אבל על שלטים,מנועים,סוללות וכו´ יש

מכס די גבוה !!! (יכול להגיע ל 15% ויותר,חוץ מהמע"מ כמובן)

אלי כץ

New member
ייבוא שלט

אם אתם רוצים לייבא בכוחות עצמכם שלט שימו לב: לייבוא שלט נדרש אישור של משרד התקשרות לתדרים ולדגם. כמובן, שמשרד התקשורת מעודכן לתדרים של מערכות רדיו מלפני 20 שנים ודגמים מודרניים לא מוכרים להם (משל הם לא שמעו על Futaba 9W...). לאור זאת, אם במכס יתגלה שיש בידכם משדר טיסנים תכנסו למערבולת ביורוקרטית ... כל זה נכון כמובן אם במכס יתגלה המשדר. הבעיה בעיקר בייבוא בדואר שם אין דרך להעלים את המשדר. במזוודה זה כבר ענין אחר.

amiz

New member
לא לפחד להביא הכל מחו"ל

אין שום בעיה להביא כל שלט מחו"ל דרך הדואר לארץ עשיתי את זה מספר פעמים וממש לא צריך שום אישור ממשרד התקשורת מספיק שתוכיח למוכס שהמוצר נמכר בארץ (למשל הצעת מחיר מחנות ישראלית) ואז הוא ישחרר את החבילה. במקרה הכי גרוע תשלמו מע"מ נ.ב. הם אפילו לא בודקים שזה 72 MHZ........

אסף ו

New member
בלי קשר לכמה מכס משלמים וכל השאר

מסוכן אדיוטי וחסר אחריות להביא מחול ציוד רדיו שלא עבר את אישור משרד התקשורת (כדוגמת שלטים עם תדר שונה מ 72 MHZ) ואני לא חושב שצריך להסביר איזה בעיות יכול לגרום ציוד רדיו שעולה על תדרים שהוקצו ע"י משרד התקשורת למטרות אחרות מהטסת טיסנים זה יכול אפילו להגיע במקרים קיצוניים לנחיתות לא ממש נעימות של מטוסים אמיתיים עם אנשים אמיתיים בתוכם אז בלי שטויות

לגבי תדר שונה מ - 72MHZ

למיטב ידיעתי FUTABA ו - SANWA לא מייצרים בכלל שלטים בתדר שונה מהמותר מפני שבארה"ב האיסורים הללו חמורים יותר ולכן לא יקנו מהם משדרים.

1סתיו

New member
לא בדיוק

אני את השלט פוטבה שלי הבאתי מצרפת עם תדר 41.060.

FUTABA RC

סתיו, הבנתי שהבאת שלט עם תדר מיוחד, גם לי יש שלט FUTABA עם כזה תדר. כל נסיונותי ליצור קשר עם סוכן על מנת לברר פרטים על תיקונים וכו עלו בתהו. תוכל לעזור לי ולהפנות אותי לסוכן בארופה (טל או EMAIL) חזי.

אלי כץ

New member
כדאיות הבאת ציוד מחו"ל

לדעתי יש ספק בדבר כדאיות הבאת חלק מהציוד מחו"ל. דוגמאות: מנועי OS עולים בקירוב כמו בחו"ל. עיתים קבלתי גם העות זולות יותר. מחירי מערכות רדיו (לפחות של FUTABA) דומים לאלו שבחו"ל, והפרש של מאות שקלים בודדים לא מצדיק הבאת מערכת מחו"ל מול אחריות הספק שהיא פשוטה בהרבה בארץ. ההבדל העיקרי שמצאתי הוא בכל הקשור ללינקים, גלגלים, ספינרים וכו´ - כל המכונה Accesories - שם ההבדלים גדולים, בעיקר בציוד המקצועי והאיכותי יותר.

hifly

New member
במכס ממילא לא יודעים לקרוא אנגלית

ואין להם חצי מושג מזה KH אוMHZ ואין להם מושג בכלל מה המיספרים המופיעים על השלט,ביחוד שמספר התדר בדרך כלל מוצנע ,וכתוב קטן. אמיר

למעלה