מכס על משחקים

kobyshachar

New member
מכס על משחקים

אני מעוניין לדעת מה שיעור המכס והאם אדרש לשלם מיסים נוספים (מע"מ למשל) על הזמנת משחקי לוח מאתר בארה"ב. אשמח לקבל אינפורמציה מבעל ניסיון תודה, קובי.

ycyclop

New member
זה תלוי

בצורה עקרונית על כל חבילה מחו"ל צריך לשלם מע"מ, למרות שבד"כ על חבילה בשווי נמוך מ-50$ לא גובים (גם מעל הסכום לא תמיד גובים) לגבי מכס, לא נראה לי שפקידי המכס עצמם יודעים פעם גבו ממני על חבילה אחת 70% (אבל לפי מה שהבנתי חשבו שזה משחק מחשב בתקופה שהיה על משחקי מחשב מכס גבוה מאד) פעם גבו 17% ופעם גבו 30% סה"כ גבו פעמים מכס מתוך כ-20 חבילות שהזמנתי

kobyshachar

New member
תודה

תודה על התגובה המהירה. נראה שזה הימור לא רע (1 מ-10) שלא יקחו מס. האם ע"פ נסיונך יש מתאם לעלות הכוללת של המשחקים? ברור שמתחת ל-$50 אין מס, וברור שאני מתכוון להזמין ביותר מ-$100 (להקטין עלויות תקורה של משלוח), ולכן הסיכוי גדול שכן יקחו מס בין 17-30%? בכל מקרה אשמח לשמור איתך קשר בעתיד, נראה שיש לנו רקע משותף. ביי, קובי.

ycyclop

New member
יש השפעה לגודל החבילה

הרושם שאני קיבלתי הוא שככל שגודל הקופסה גדול יותר, יש יוצר סיכוי שיהיה תשלום כלשהו (מע"מ או מכס). אבל תמיד היו יוצאי דופן. אחת ההזמנות שלי היתה קופסה ענקית (בגלל גודל הפיזי של המשחקים) ולא שילמתי מכס או מע"מ. אני אישית מעדיף לעשות המנות גדולות כי אפילו אם אני משלם מע"מ אז הכיסחון בעלות מישלוח היתה עדין כדאית

shadowfax

New member
יש גם עניין עם ספרים

לפי מה שהבנתי המכס מתיחס בסלחנות לספרים ולעיתים הזמנות שהכילו גם ספרים (והיה רשום עליהם שהם הכילו ספרים) עברו בשקט

למעלה