מכס באיטליה

מכס באיטליה

שלום, ברצוני להזמין מס' פריטים דרך האינטרנט (מאתרים אירופאיים) לכתובתי באיטליה. אני מחפשת אחר מידע לגבי מכס, ובעיקר - החל מאיזה סכום לביגוד/הנעלה וכמה. מצאתי את האתר הבא (שימו לב - באיטלקית), אשר למיטב ידיעתי מיועד ליבואנים, ולא לאנשים פרטיים שמזמינים מגפיים מאנגליה, אבל יתכן ואני טועה. האם יש למישהו מידע נוסף?

כן, מה?

השאלה הייתה מידע נוסף לגבי מכס ללקוחות פרטיים שמזמינים פריטים דרך האינטרנט, ובעיקר - החל מאיזה סכום קנייה. בלינק שפרסמתי מדובר על הגבלת כמויות סיטונאיות, לא על הזמנת שמלות מטופ-שופ, לא כך?

גוזליה

New member
כן, המפקדת../images/Emo195.gif

אכן כך, ולמרות שאני לא כזו אינטילגנטית, אפילו הבנתי את השאלה שלך (ואף עניתי עליה). אין קשר בין רכישה סיטונאית לרכישה של אדם פרטי. לכן הלינק ששמת נחמד מאוד, אך לא רלוונטי, הלא כך? מעל לסכום קנייה מסויים, בתור אדם פרטי, עד כמה שידוע וזכור לי, תצטרכי לשלם מכס. כן, גם על שמלות מטופ שופ. המוכר יצטרך למלא מעין "מדבקת הצהרה" שכזו שמודבקת על אריזת החבילה הנשלחת אליך, ושם יש למלא את סכום הכבודה שבפנים. אם עלות הכבודה היא מעל סכום מסויים, תצטרכי לשלם מכס.

משעשע.

תודה על הניסיון לעזור, אך נראה כי פספסת את הנקודה. יתכן ואיבדתי מעט מיכולת הביטוי שלי בשפה העברית, אך נדמה לי כי שאלתי העיקרית, כפי שהגדרתי אותה מחדש בהודעתי השניה, הייתה מעל איזה סכום בדיוק וכמה יהיה עליי לשלם. ההבדל בין יבוא סיטונאי ורכישה פרטית ברור לי, כמובן. מה עוד, שבמסמך המדובר לא מדובר על שווי, אלא על כמויות. מה שכן יש שם שיכול לעזור לכוון זה קוד מכס של פרטי טקסטיל למינהם. בכל מקרה, thanks for trying.

Nobilis

New member
בתוך האיחוד אין מכס

כפי שציין ווקינג מתחתי, למעט היטלים במקרים חריגים (לדוגמא - אלכוהול וטבק).

Woking

New member
עד כמה שאני יודע

אין מכסים בתוך האיחוד. מה שיש הוא מע"מ והיטלים בתוך מדינות על מוצרים מסויימים, קרי על אלכוהול, טבק ודלקים. מע"מ לא רלוונטי לגביך שכן את קונה כאדם פרטי, וזה באחריות המוכר. ביגוד והנעלה גם לא רלוונטי כי זה לא מה שנקרא Excise Product. אני לא חושב שיש מכסים על ביגוד והנעלה בתוך האיחוד. זה כל הרעיון של האיחוד - חופש תנועה לאנשים וסחורות. בכל מקרה לפני הרבה שנים אני קניתי משהו בכמה מאות יורו מפינלנד (לא ביגוד), ולא היה שום מכס. כל האמור לעיל בערבון מוגבל של הבנתי המוגבלת. לקריאה נוספת: http://en.wikipedia.org/wiki/Four_Freedoms_(European_Union)#Customs_duties_and_taxation

למעלה