מכסות??????

• פותח הנושא pl84
  • פורסם בתאריך

pl84

New member
מכסות??????

כבר מס´ פעמים ראיתי בהודעות פורום זה תהיות לגבי מכסות של עתודאים ואף אחד לא נתן עדיין תשובה מלאה ומספקת. לכן, עם הודעה חדשה זו, אני פונה לכל אלה שיודעים: האם קיימים מכסות בכלל ובטכניון, למדעי המחשב, בפרט? אם כן - אז האם הן קבועות / משתנות, ידועות / חסויות ??? אם סכם רגיל למדעי המחשב נע בין 87 ל- 89, בכמה גבוה יותר עשוי להיות הסכם לעתודאים? תודה מראש

pl84

New member
וגם באת"א....

שמתי לב לפרט מעניין ביותר בחוברת המידע למועמדים לאוניברסיטת תל אביב - מצטט "מספר העתודאים מוגבל, ובכל מקרה לא יעלה על 50" האם ייתכן הדבר? מה המכסה למדעי המחשב? שוב תודה

takeitez

New member
תראה, ברור שיש מכסות וברור

שהדרישה מעתודאים גבוהה יותר, וזאת משום שהצבא לא יסבסד אינסוף עתודאים והאונברסיטאות לא ילמדו עתודאים בלבד. אך אין כזו נהירה של עתודאים, הקבע די מרתיע המון אנשים ולא לכולם יש את הסבלנות ללמוד בגיל 18, הקיצר אני לא מאמין שיש נפילה בגלל מכסה מסויימת, וגם אם אכן הרף גבוה יותר כלפי עתודאים אז זה יחסית רף גבוה בקצת...

eitan007

New member
תשובה

ביררתי את העניין לפני שבוע באונ´ ת"א, והם אמרו לי כך; האונ´ היא האסמכתא בעניין קביעת עמידת התלמיד בסף הקבלה, ולא הצבא, ז"מ ברגע שהאונ´ מאשרת מישהו, מבחינת הצבא, אותו אחד עומד בקריטריונים מבחינת ציוניו, וכל אשר נותר לו הוא לעבור את מבדקי הקצונה. אותה פקידה אמרה לי, שהאונ´ מעבירה בתחלית ספטמבר את כל הרשימות של המועמדים כאשר יש שתי אפשרויות, או שמועמד מתאים או שהוא לא. האונ´ לא מבחינה בין ציונים שהם מעל למה שנדרש. במילים פשוטות, אין שום מכסה (לפחות לא באונ´ ת"א), אלא כל מה שנדרש הוא לעמוד בציון ההתאמה לאותו מקצוע. נ.ב. אני מועמד למדמ"ח אבל העניין תקף לכל מקצוע אחר (מלבד כמה מקצועות איזוטריים, ורפואה אולי)

eitan007

New member
הבעיה שלי

ציון ההתאמה שלי הולך להיות 9 נק´ בערך יותר נמוך ממה שהוא היה אמור להיות אילולא הביה"ס לא היה דופק אותי(סיפור ארוך). ו9 נק´ לא מעט, אז אם אני אגלה שיש מכסה, ולא התקבלתי בגלל 4 נק´ בציון התאמה, אני פשוט אשתגע.

למעלה