מכניזציה

Y A E LY

New member
קורבן

החברה הישראלית מלאה בקורבנות. כאן ניתן לראות את הקורבן היחודי(ת) לי... מעט על תהליך היצירה המורכב: 1.בחירת תמונה של אמנית מפורסמת מאוד. 2.רישום פורטרט מדיוק מאוד שלה. 3.סריקה למחשב ועיבוד של הרישום מבחינת צבעוניות. 4.הדפסה והדבקה על קרטון ביצוע. 5.עיבוד של התוצר המודפס בעזרת אקריליק ושמן+ ביצוע שינויים קלים. 6.סריקה נוספת למחשב ועיבוד ממוחשב נוסף בו שינתי את האוירה משמחה ועליזה ולאוירה כואבת בעזרת שינויי גונים וצבעים ותהליך הנקרא הפיכת צבעים. (הפיכת כל צבע לצבע המשלים שלו) חבל שלא תיעדתי כל שלב ושלב...

Y A E LY

New member
מקפיצה

חשבתי שיהיו יותר תגובות בגלל הטכניקה השונה...

Y A E LY

New member
היא

האותה הטכניקה כמו קורבן- אותה אנ פחות אוהבת ואתם?!?

SC

New member
אני לא חש בכלום לגבי המכניזציה

לא יודע....חסר לי שם משהו...לא יכול להצביע על מה. אהבתי את הקורבן, זה נראה מושקע, אני אוהב להתבונן ביצירות מושקעות, כן וגם דעתי כשלך בעניין התמונה השלישית. הקורבן הרבה יותר חזקה ממנה, היא למעשה הכי חזקה כאן. אני לא כ"כ אוהב את הקטע הפוטושופי בתמונות (גם באלו שאני עושה). שולי

Y A E LY

New member
זה לא בפוטושופ

אבל לא משנה מסכימה איתך שהקובן הי זק למרות שמבחינת ההשקעה עבדתי רבה הרבה יותר על "היא" אבל מה לעשות אתה צודק....

Y A E LY

New member
איזה מהשלוש?

כתבת שתיים לאיזה התכוונת יש שלוש!!! אתה יכול לפרט יותר (אם יש מה לפרט...)

G-maN

New member
טעות שלי...

קורה...טועים שלושתן יפות , הכי אהבתי את הקורבן , היא מאוד מעניינת לדעתי , השילובים של הצבעים עם הנגטיב , עושים לי את זה.

SC

New member
לפי מה שכתב למעלה העבודה

עברה גם עיבוד ממוחשב, הצדק איתך.

עבודות מעניינות

מכניזציה לא דיברה אלי כי למרות הקו הטכני הצבע הורדרד נחשב לצבע עם "נשמה" והיה קשה לי לחבר אותו למכונה. לגבי קורבן - זו העבודה המועדפת עלי מהשלו, גם בגלל שילוב הטכניקות וגם בגלל התוצאה. יפה מאוד אפרת

Y A E LY

New member
כמה הערות

1.גם היא וגם קורבן נעשו באותה הטכניקה 2.מכניצזיה- זה בדיוק הרעיו הניגוד בין צבע הנשמה לבין הקו הטכני 3.מסכימה איתכם שקורבן הכי יפה מבין השלוש (אני יודעת שאני עוד צריכה להתפר בעיבודי מחשב...) תודה לכל המגיבים... (אני מש מחפשת עכשיו ביקורות מכסחות רק עכשיו קלטתי שלעבור לב"יס לאומנויות זה אומר שהולכים לכסח אותי הרבה עד שכולם -אני והמורים יהיו מרוצים מהאמנות שלי..)

שאלות (בתקווה להבהרות)

1. אני לא רואה כאן רישום פורטרט 2. אני תמונה ולא סריקה של רישום שעבר עיבוד מבחינה ציבעונית. אני גם לא רואה אקריליק או שמן (אולי הכוונה לצבעים שנראים כנעשו במחשב) אלא אם כן את מציירת בשיטת הסופר-ריאליזם. ולצערי האוירה עדין לא כואבת... (החיוך שלה מקשה עלי לחשוב כך)

Y A E LY

New member
לא כל כך הבנתי את השאלות

אני סיפרתי על התהליך ממה כתבת אני מבינה שאת מנסה להגיד שזה לא מה שעשיתי- זה מה שעשיתי. מי אמר שהאוירה היתה צריכה להיות כואבת?

ננהננה

New member
יעל, לקחתי את עבודך - קרבן

הכנסתי אותה לפוטושופ ועשיתי invert. זאת התוצאה שקיבלתי. לא עשיתי את זה כדי להתעלל בעבודה שלך, רק כדי לראות את הרישום שלך. לי זה נראה לגמרי כמו צילום מעובד, ואני לא מאמינה שהבסיס כאן הוא רישום מדויק שעשית, אלא סריקה ועליה עבודת מחשב, שגם היא בסיסית. לא הייתה לי כל כוונה לשחק עם העבודה שלך, עם זכויות היוצרים שלך, ואני מכבדת את העובדה שהשקעת בעבודה מעצמך ומרגשותייך, אבל מאחר ואני מטילה ספק בכך שהבסיס לעבודה הוא רישום על פי צילום וחושבת שהבסיס כאן הוא סריקה, הייתי חייבת לומר את זה ולא להתעלם בנימוס ממה שנראה לי כשקר. וודאי יש לך את הרישום הראשוני שאותו סרקת, אם כן תוכלי אולי לסרוק אותו שוב ולתת אותו כאן בלי שינויים, סתם כדי להתרשם? תביני יעל, אני מעריכה את העבודות שלך ואת מוכשרת. וגם התשוקה שלך לאמנות היא אחלה בעיני. אהבתי את הרישומים שצירפת. את הרישום של השלד ואת המפלצת הדו ראשית. אני גם מעריכה מאוד אמנות ויזואלית שנעשית במחשב ולדעתי היא נבחנת ככל אמנות ויזואלית אחרת, כמובן בהילקח בחשבון הטכניקה השונה וההקשרים השונים. אבל, לא ראיתי ברישומייך ,עד כה, עדות ליכולת לרשום (או להעתיק אחד לאחד) בצורה כל כך מדוייקת עד שהצופה (אני) יהיה משוכנע שמדובר בצילום. למעשה לא הכרתי אף אדם שרושם בצורה כזאת. ראיתי ציורים שנראים כצילומים בספרים (פוטוריאליזם, סופר-ריאליזם, היפר-ריאליזם). אולם אפילו שם ניתן למצוא איזו "טעות" זעירה בגוון, בהצללות, בזוית קטנה שהיא קצת שונה, איזו טעות אנוש קטנה שמראה כי העבודה היא ציור ולא צילום. ביחוד אצל ציירת כמוך שהריאליזם לא נכנס לעבודות שלה משום שאת אקספרסיוניסטית מדי בשביל להיות ריאליסטית עד הסוף. מצטערת, לא מאמינה. בכל אופן אני מקווה שלא תיפגעי יותר מדי מההודעה הזאת, ושבכל מקרה, בכל הנוגע לאמנות, לא תצא לך שום רוח מהמפרשים. ההודעה הזאת היא לא בקשר לאמנות, היא בקשר לאתיקה. ננה

בדיוק על זה אני דיברתי...

ניראה שלא שמת לב למה שכתבת לגבי תהליך היצירה של "קרבן". ננהנננה אמרה באריכות את מה שניסיתי לגרום להבין ברמיזות.... וגם אני עשיתי את הINVERT כדי לחפש את הרישום שעליו דיברת

ננהננה

New member
לי זה איכפת!

וברור שלי זה איכפת אחרת לא הייתי כותבת. זה בערך כמו שמישהו לוקח הקלטה של איזה יצירה שכוחת אל של באך או שעושה cover לאיזה שיר, מעבד אותה לגירסת היפהופ למשל ואומר שהוא ניגן לבד את היצירה של באך, הקליט את זה ואחר כך עיבד אותה שוב באולפן. כל הכבוד למלחין וכל הכבוד למי שמעבד באולפן. אבל האמת חייבת להאמר ולקחת קרדיט על משהו שלא עשית בעיני זה לא נכון. זאת כמובן דעתי ובעיני זה חשוב. אם לא הייתה מציינת שהיא עשתה רישום של פורטרט - סבבה, לא הייתה לי מילה להגיד, כי הייתי מתארת לעצמי את דרך העבודה ומתייסת ליצירה שלה מתוך החומרים הנתונים שהיא בחרה. אבל היא כן ציינה ככה. אני מעדיפה שקיפות במידע ובטח שלא אוהבת שלא אומרים את האמת. מילא אני או אחרים שיש להם ניסיון בהתבוננות ויודעים להבחין ולשים בפרופורציות, אבל מה עם מישהו שרק התחיל בתחום ורואה שאנשים רושמים ככה באופן מושלם, זה יכול לרפות לו את הידיים מלנסות בכלל, כי להגיע לכזאת שלמות ברישום רק מעטים ביותר יכולים. אני זוכרת שמישהי כתבה כאן בפורום שהיא רואה את העבודות שיש כאן ולא יכולה לצייר כי היא מרגישה שהיא לא תצליח להגיע לרמה הזאת. אז מה אתה חושב? אתה לא חושב שיש בזה שום דבר רע? מעבר לזה בעיני העבודה לא טובה במיוחד כשלעצמה. בעקבות ההסבר של יעל על העבודות הירוקות שלה, הבנתי שההפיכה של הדמות המפורסמת לקרבן היא על ידי הפסים האופקיים ואנכיים שמצטלבים ויוצרים מעין סורגים ולכן היא כלואה בתוך התדמית שיצרו לה, וכן השימוש במהפך הצבעים על מנת להראות שבפנים זה לא מה שנראה מבחוץ ולכן שוב היא כלואה בתדמית והצבעים הקונטרסטיים שמעידים על סערת רגשות מאיזו בחינה. אבל כל זה זה תיאורטי. מבחינה מעשית הויז´ואל שאני רואה לא מתעוררות בי התחושות האלו. צריך לעבוד עליו עוד כדי שכן יעביר. וטכנית העבודה היא מאוד בסיסית ולדעתי לא טובה. כמו שכבר אמרו כאן פיקאסו למשל, ידע לעבוד טכנית מצויין, הוא שלט במכחול ובשימוש בצבעים ולכן הצליח להעביר את מה שהעביר בצורה כזאת בעבודותיו המאוחרות יותר. לדעת לעבוד טכנית ברמה טובה זה חשוב גם בשביל לשבור את המסגרת של המקובל, בגלל שטכניקה זה הכלים שלך גם בשביל לצאת מהמסגרת. כדי שתוכל לצאת מהמסגרת כמו שרצית. גם בשביל אבסטרקט טוב או כל דבר אחר, צריך לדעת להשתמש מעולה בכלים שלך, בכדי שתצליח להעביר את מה שרצית. זאת דעתי. ננה

moti80

New member
אני דווקא אהבתי את "היא"

אני אוהב להמציא סיפורים בעקבות יצירות (ככה...בתוך הראש שלי - כמו שאנחנו מגלמים דמויות מספר). וביצירה הזו הדמות מסתורית יותר וכמובן, השם מוסיף עוד יותר למסתוריות: "היא" - היא מה? מה היא עושה? מאיפה היא? למה היא? איך היא??? מעורר ביותר לדעתי שמש מוטי

למעלה