יעל, לקחתי את עבודך - קרבן
הכנסתי אותה לפוטושופ ועשיתי invert. זאת התוצאה שקיבלתי. לא עשיתי את זה כדי להתעלל בעבודה שלך, רק כדי לראות את הרישום שלך. לי זה נראה לגמרי כמו צילום מעובד, ואני לא מאמינה שהבסיס כאן הוא רישום מדויק שעשית, אלא סריקה ועליה עבודת מחשב, שגם היא בסיסית. לא הייתה לי כל כוונה לשחק עם העבודה שלך, עם זכויות היוצרים שלך, ואני מכבדת את העובדה שהשקעת בעבודה מעצמך ומרגשותייך, אבל מאחר ואני מטילה ספק בכך שהבסיס לעבודה הוא רישום על פי צילום וחושבת שהבסיס כאן הוא סריקה, הייתי חייבת לומר את זה ולא להתעלם בנימוס ממה שנראה לי כשקר. וודאי יש לך את הרישום הראשוני שאותו סרקת, אם כן תוכלי אולי לסרוק אותו שוב ולתת אותו כאן בלי שינויים, סתם כדי להתרשם? תביני יעל, אני מעריכה את העבודות שלך ואת מוכשרת. וגם התשוקה שלך לאמנות היא אחלה בעיני. אהבתי את הרישומים שצירפת. את הרישום של השלד ואת המפלצת הדו ראשית. אני גם מעריכה מאוד אמנות ויזואלית שנעשית במחשב ולדעתי היא נבחנת ככל אמנות ויזואלית אחרת, כמובן בהילקח בחשבון הטכניקה השונה וההקשרים השונים. אבל, לא ראיתי ברישומייך ,עד כה, עדות ליכולת לרשום (או להעתיק אחד לאחד) בצורה כל כך מדוייקת עד שהצופה (אני) יהיה משוכנע שמדובר בצילום. למעשה לא הכרתי אף אדם שרושם בצורה כזאת. ראיתי ציורים שנראים כצילומים בספרים (פוטוריאליזם, סופר-ריאליזם, היפר-ריאליזם). אולם אפילו שם ניתן למצוא איזו "טעות" זעירה בגוון, בהצללות, בזוית קטנה שהיא קצת שונה, איזו טעות אנוש קטנה שמראה כי העבודה היא ציור ולא צילום. ביחוד אצל ציירת כמוך שהריאליזם לא נכנס לעבודות שלה משום שאת אקספרסיוניסטית מדי בשביל להיות ריאליסטית עד הסוף. מצטערת, לא מאמינה. בכל אופן אני מקווה שלא תיפגעי יותר מדי מההודעה הזאת, ושבכל מקרה, בכל הנוגע לאמנות, לא תצא לך שום רוח מהמפרשים. ההודעה הזאת היא לא בקשר לאמנות, היא בקשר לאתיקה. ננה