מכללת תלתן

• פותח הנושא pa01
  • פורסם בתאריך

pa01

New member
מכללת תלתן

סוף כל סוף הגעתי למסקנה שאני רוצה ללמוד רפואה אלטרנטיבית. בשבוע האחרון הייתי בשני בתי ספר שונים- מכללת תלתן ומכללת מדיסין והייתי מאוד רוצה ללמוד באחת מהן. אני ממש מיוסר מחוסר היכולת להחליט: מצד אחד יש את מכללת תלתן שמלמדים 11 חודשים את הכל בנגיעות כלומר חודשיים שוודי, שלושה חודשים שיאצו וכדומה. בנוסף, מי שנרשם במרץ מקבל מיטה. מצד שני יש את מדיסין שהיא הרבה יותר ידועה ומעניקה לימודים יותר ממוקדים. בתלתן, ליסטון, מנהל המכללה, הוא זה המעביר את הקורס מה שנותן הרגשה בייתית יותר. מדיסין יקרה יותר אך איכותית וידועה הרבה יותר. כל בעלי הדיעה מוזמנים לייעץ. תודה מראש

שניהם טובים מאוד ובעלי שם.

אני אישית מכיר את ליסטון ומכיר את שיטת הלימוד שלו. הוא אחלה.

והוא לא מלמד שיאצו חודשיים

ולא שוודי שחודשיים.. הלימודים קצת יותר מורכבים, לדעתי לא הבנת.

מכללות

במידה ואתה רוצה לטפל בשיאצו, עליך ללמוד בצורה יסודית ומעמיקה, 3 חודשי שיאצו אינם הופכים אותך למקצועי. השיאצו הינו תחום נרחב, עמוק ומרתק ולא ניתן להעביר אותו בשלושה חודשים. לגבי העיסוי, תלוי במספר שעות לימוד, למרות שיודעת שמכללות שמכבדות את עצמן, נוהגות להעביר את קורסי העיסוי על-פני חצי שנה-שנה. עליך להחליט מה ברצונך לעשות, אם ברצונך להיות מטפל מקצועי, עליך להתייחס ללימודים באותו האופן ולחפש מכללה איכותית. אינני יודעת אם באפשרותי להמליץ לך כאן בפורום על מכללות אחרות ולכן אמנע מלעשות זאת, במידה ותרצה תוכל לפנות אליי דרך המסרונים.

0 אור 0

New member
הפעם אני משאירה את השרשור

בדרך כלל מדיניות הפורום היא לא לדון על מותגים, מטפלים ומכללות ספציפיים בשמם. אבל מאחר והעלית פה שאלה מאד עקרונית של משך הלימוד, אני הייתי רוצה להתייחס ולקבל הערות נוספות גם מאחרים. קודם כל, כשקראתי שלומדים שבדי בחודשיים ושיאצו בשלושה חודשים - הזדעזעתי משהו, מקווה שהוא לא מלמד גם רפלקסולוגיה בחודשיים שנותרו ... אלא אם כן תגיד לי שמדובר בקורס מרוכז שלומדים בו יומם וליל כל ה 11 חודש (וגם אז נראה לי שיש בעיה עם "זמן העיכול" הדרוש לנושא חדש ועמוק), אזי אני רואה בעייתיות מאד מאד רבה בלימוד מקוצר פלאים של נושאים רחבי היקף. לפי מה שהבנתי , הקורס הכי קצר ללימוד שיאצו הוא שנה (ובדרך כלל לומדים שנתיים), סדנאות קצרות יותר הינן כמבוא לשיאצו, או קורסים מזורזים למטפלים מנוסים בשיטות קרובות.

0 אור 0

New member
טעות בידך

מכיוון שהיה לי קשה להבין איך מכללה עם שם רציני מסכימה ללמד בצורה שלא מקובלת על אף גורם רציני במדינה, נכנסתי לאתר, והם ממש לא מציעים שיאצו בשלושה חודשים - משך הקורס הוא שנתיים. יש להם קורס עיסוי של 40 מפגשים שכולל שיטות שונות של עיסוי - אני מניחה שלתאילנדי תידרש השלמה והעמקה כלשהי, אבל לשאר השיטות שצוינו זה נשמע סביר ואפילו נחמד ומגוון.

נקודה קטנה

אני באופן אישי חושבת שכדאי ללמוד במקום שבו יש יותר ממורה אחד למקצוע מסויים. זה נותן פרספקטיבה אחרת למקצוע, ומעשיר את הידע מאוד. אני לא יודעת אם "תלתן" איכותית יותר ממדיסין, כי אני לא מכירה את המגמות בשני המקומות. אבל אם התרשמת שמדיסין איכותית הרבה יותר, והלימודים יותר ממוקדים, והיתרון של תלתן הוא המחיר, המיטה שניתנת במתנה והביתיות, אז נשמע לי הגיוני יותר ללכת למקום שנראה יותר איכותי. דרך אגב, אני בטוחה שתוכל למצוא מקום איכותי עם אווירה ביתית, כמו שאתה מחפש. והמלצה אחרונה: אם אתה מתלבט, בקש מהמכללות להפנות אותך לבוגרים שלהם, וקבל טיפול מבוגר של כל מכללה. כך תראה מה הם שווים באמת בסיום הלימודים, וזה יכול להיות הדבר שיעזור לך להחליט יותר מהכל.

למעלה