מכללת בילדינג

מכללת בילדינג

שלום רב מכללת בילדינג נותנת ליווי מיקצועי וקורס בן 10 שיעורים, "בנה ביתך בתבונה". האם ממליצים פה לעשות את הקורס ? האם כל הקורס מיותר, אבל יכול להיות שיהיה שם "טיפ" ששוה את כל ה 5000 שקל של הקורס ? (האם יש פה מישהו ששושה את הקורס כרגע, ויכול לשלוח לי בהודעה פרטית את הטלפון שלו, כדי שאוכל להתייעץ איתו ?) בקשה - כדי שיהיה לי יותר קל לראות מי בעד ומי נגד, אנא שימו בכותרת
או
לפני התשובה
תודה אורן. נ.ב. - המלצות לאדריכלים באיזור השרון, ומפקחי בנייה, יתקבלו בברכה. (בצירוף טלפון להמלצות)

Dfengshui

New member
באופן כללי ../images/Emo45.gif

אני עשיתי את הקורס הזה לפני כמה שנים, אבל אני מניחה שלא השתנו יותר מדי דברים. 1. הקורס נתן לי גישה למונחים מעולם הבניה, שמעולם לא הכרתי. זה בהחלט עזר לי בהבנת ה"שפה". 2. הקורס סידר לי את סדר התהליך בראש, כך ידעתי מה בא לפני מה. 3. הקורס הפגיש אותי עם כל מיני אופציות בריצוף, גגות, מטבחים וכו'. אם מבינים מראש שלמרצים יש אינטרס והם מייצגים חברה אחת בענף (לדוגמא - רגבה מטבחים), אז אפשר "לנקות" את הפרסומות ולקבל רק את העיצות. בסך הכל היה מועיל. המלצה על אדריכלית מקסימה - במסר

gevayu

New member
מסכים עם מה שהיא אומרת ומוסיף

לפני שאתה נרשם, תבדוק איתם את הסדנאות והימים החינמיים שהם נותנים לכל דורש. אני גיליתי את זה רק אחרי ששילמתי וגיליתי שאת רוב רובם של הדברים הם מעבירים בדרך זו או אחרת גם בסדנאות פתוחות לכוווולם וגם אז (ממש כמו בשיעור בתשלום) השיעורים הם בחסות של חברה זו או אחרת שמסובבת את נושא השיעור לכיוון החברה החוסה. בכל מקרה, השיעורים שלהם מוסיפים מאוד. אתה מקבל פרופורציות וקנה מידה של מה טוב ומה לא וזה מבטל הרבה מחוסר הידיעה הכללית והספציפית שקיימת בתחילת התהליך. מומלץ.

bar 23

New member
../images/Emo45.gifמצטרפת לגליה

גם אנחנו עשינו את הקורס לפני כמה שנים ואני מצטרפת לכל הנקודות שהיא העלתה. עכשיו, כשאנחנו מתחילים את תהליך הבניה שוב, אנחנו עומדים להתחיל סשן של שיעורי ריענון (זכאים לשיעורי ריענון במהלך 3 שנים מיום ההרשמה) ככה שאתה יכול לקחת את כל הקורס ואח"כ לבוא לשיעורים ספציפיים בהתאם להתקדמות הבניה (לדוגמא לקחת שוב את שיעור מטבחים לפני שאתה הולך לשבת עם מתכנן מטבחים ולהזמין מטבח וכו'). אנחנו שילמנו על הקורס בזמנו בסביבות ה-3,500 ש"ח לזוג אבל אני חושבת שאם אתה רוצה להיות קצת יותר מעורב בתהליך הבניה ואתה לא מתכוון ללכת על שיטת "קבלן מפתח" אז הוא בהחלט שווה גם 5,000. בהצלחה

bar 23

New member
ולגבי אדריכלית

אשמח להמליץ על האדריכלית שלנו במסר. היא אמנם מגבעתיים אבל אנחנו בונים בפ"ת והבנתי שהיא גם מגיעה לאיזור השרון (היא גם האדריכלית של CALYA מהפורום אם תרצה לקבל גם ממנה המלצה).

אם לסכם: התגובות פושרות

אני מבין שזה nice to have קלטתי נכון ? בואו נשאל אחרת: יש מישהו שממליץ חד משמעית, לא לעשות את הקורס ?

gevayu

New member
לא "טוב שיהיה". הרבה יותר מזה

אם אתה לא מענף הבנייה ומתייחס לאקט הזה כאל משהו לא נודע שבו כל הענף רק מחכה לכסף שלך, הקורס הזה הוא הרבה יותר מזה. הוא מקנה יכולות בסיסיות להבין מי נגד מי ואיך לנהל את הכל כיזם - מול הקבלן או מול המפקח. ההבנה הזאת שווה הרבה מאוד כסף. נוסף על השיעורים יש להם גם סדרה של לא מעט ייעוצים בהם הם מלווים אותך עם התכנונים והתכניות שלך. אני רק בתחילת השלב הזה וכבר מרגיש שזה שווה את הכסף - הם מייעצים נוסף על האדריכל ועל המפקח ואף נותנים לך ייעוץ על-תקציבי - שתדע איך לגשת לאדריכל ואח"כ לקבלן ושתדע כמה כסף אתה עוד צריך לשמור לתהליך כולו ולא רק לשלבים שלהם. סיפור ארוך אבל בקיצור... הם שווים את הכסף. השכ"ד היום עומד על 5,300 ש"ח כולל מע"מ אבל תמיד מציעים הנחת מזומן. אם הם לא היו דוחפים פרסומות לשיעורים בדמותם של המרצים מחברת זה וזה וסיורי הסבר בחסות זה וזה, אז הייתי מרגיש יותר שלם עם הדבר הזה שנקרא "בנה ביתך" בבילדינג אבל הפרסום הזה פשוט מעכיר את ההרגשה הזאת. ואף על פי, גם עם "החסויות" האלה, המרצים מתיימרים להציג את התמונה המלאה - מתחרים, שיטות אחרות וכו'. ההרגשה הזאת קיימת בעיקר בשיעור אלומיניום. אחרי שקיבלת מושג בשיעור, תמיד אפשר לקפוץ למתחרים של "כליל" ולבדוק מה להם יש להגיד בעניין. מקווה שעזרתי בהתלבטות.

למעלה