מכללת אפקה

QAF Fan Block

New member
מכללת אפקה

שלום לכולם, אני מתכוונת להירשם ללימודים להנדסת תוכנה במכללת אפקה. אתם חושבים שלאחר התואר יהיה לי קשה להשתלב בשוק העבודה? יש למישהו הערה/הארה על המכללה? תודה רבה! שירה

choo

Active member
אמממ... כנראה שכן

בהנחה הבועה של סוף שנות התשעים לא תחזור (יש כרגע בועונת באזור המרכז, אבל יש סיכוי סביר שהיא תעלם עד שתסיימי ללמוד) - אז כן. יהיה לך קשה למצוא עבודה, בשני מישורים: א. לבוגרים טריים קשה למצוא עבודה. ב. לבוגרי מכללות (במיוחד לא ידועות - סילחי לי על הבורות, אבל מה זה מכללת אפקה?) קשה יותר מלבוגרי אוניברסיטאות. מה את יכולה לעשות כדי להקל על עצמך? א. לשקול ללמוד במוסד "נחשב" יותר. בלי להיכנס לוויכוח איפה מלמדים טוב יותר - זה נותן עדיפות בעיניי מסנני קורות החיים (כשיש שני סטודנטים, אחד בוגר הטכניון ואחד בוגר מכללת אפקה, גם אם לאפקאי יש ממוצע קצת יותר גבוה, יעדיפו לזמן לראיון את הטכניונאי. הטכניון הוא רק דוגמה אחת רלוונטית, כמובן). ב. להתאמץ לקבל ציונים גבוהים. אם תסיימי בממוצע 100 - תמצאי עבודה בקלי קלות (על פי סעיף ".... או בוגרים מצטיינים" בדרישות למשרות). ג. להתחיל לעבוד כסטודנטית תוך כדי הלימודים. אנשים שלא עבדו בכלל תוך כדי הלימודים מתקשים הרבה יותר במציאת עבודה אחרי הלימודים, מאשר אנשים שעבדו כסטודנטים _במקצוע שלהם_, או אפילו במקצועות משלימים.

למעלה