מכללת אלבאום

Mנטה

New member
למה בדיוק את רוצה ללמוד רפב"ע ?

אם את רוצה לטפל בילדים, יש הרבה שיטות וגישות, לא חייבים דוקא לצאת מחוץ לאקדמיה. אם את רוצה משתנה מסוים מתוך המקצוע, ספרי לנו ונחשוב ביחד איתך מה יכול לתת לך את זה במקצועות אחרים. אם את נעולה דוקא על ריפוי בעיסוק, תמיד אפשר לשפר ציונים. ואם את רוצה להתחיל ללמוד משהו אחר כדי לשפר סיכויים, לכי ללמוד משהו שאיכשהו קשור ויעזור לך, אם זה חינוך או ביולוגיה או עבודה סוציאלית או סוציולוגיה או משהו שקשור איכשהו באנשים. כדאי שגם יהיה לך מעניין
.

FESTIM

New member
לימודים

כל הכבוד על האופטימיות שלך ! אני מאחלת לך שאם את באמת מעוניינת ללמוד את המקצוע (כדאי לראות ולהתרשם תחילה מהתחומים השונים) ,אכן תוכלי להתקבל . אני מכירה כאלה עם ציונים מעולים שהתקבלו אך בפועל חסרה להם האנושיות שהיא ה-א"ב של המקצוע . לכן תקוותי שבעתיד יתנו חשיבות רבה גם לפן המוסרי , הערכי של המתקבלים .

ורד מ

New member
בירושלים תנאי הקבלה קשים, אך

בזמני היה ראיון אישי ומבחן קבוצתי שהיו גורמים מכריעים לגבי קבלה או אי קבלה לחוג. בהצלחה

מכללת אלבאום

האם מישהו יכול לחוות דיעה מנומקת על המכללה הזאת ושיטותיה- אני חושבת ללמוד שם ורציתי לדעת אם המקום נחשב לרציני ואיכותי..(אני גם אהיה ביום הפתוח שלהם.. אבל בכל זאת חשוב לי לשמוע דיעה אובייקטיבית מעט יותר) לכל מי שי/תענה לי-תודה רבה מראש!!!!!

Mנטה

New member
חצי דעה

ראיתי ילדים שעבדו אתם בשיטה הזאת והמסקנות שלי הן: ילדים שהיו ממש חלשים, ועבדו איתם לפחות שעה בבית כל יום, מאוד התחזקו. אחרים - לא עזר להם בכלל. עוד חצי דעה: יש לי חברה שלמדה את המסלול שלהם, ברגע שהיא גמרה, היא גם עזבה. היא טוענת שזה בולשיט מוחלט. למותר לציין שהיא באה מהתחום שלנו. הם משלבים אלמנטים של ריפוי בעיסוק עם אלמנטים רוחניים ויוצא להם מן מישמש לא ברור. אבל דעה מנומקת לעומקה אין לי, לא מכירה אותם מספיק.

בעבר היתה שיחה פה בנושא

אם אני לא טועה היו דעות די נחרצות בעד ונגד אני חושבת ששוחחו על כך גם בפורום חינוך מיוחד עם אותה תחושה או שאהבו או שהתנגדו נחרצות בהצלחה טל

אלבאום

כמעט בכל שיטה בה יעבדו עם הילד שעה ביום ותנתן לו תשומת לב אשית (גם אם האדם אינו איש מקצוע) הילד יתקדם ויחול שיפור ניכר. בכל יום צצה "שיטה" חדשה הלוקחת עקרונות טיפול מוכרים וטריביאליים לכל מרפא בעיסוק המבין מעט בהתפתחות תקינה ומקימים מכון להכשרת "מטפלים"

למעלה