מכללות - We Got Thabeet

מכללות - We Got Thabeet

מי שראה UCONN בזמן האחרון, זכה לראות שחקן גדול בהתהוותו: נאשים ת'אביט (או כדי שיהיה ברור - Haseem Thabeet) עוד יהיה מפלצת. 221 ס"מ, 120 ק"ג (או בקיצור - שאק בצעירותו) מדאר א-סלאם, מתחיל להזכיר דווקא את החלום. כמה פעמים יצא לכם לראות ילד בן 19 דופק 10 חסימות במשחק? הסטטיסטיקה שלו אמנם לא מדהימה, עם 11-8-1-5 אבל אפשר לראות עליו שהגדול הזה עוד יהיה ענק. אפשר רק לקוות שהוא יישאר בבית של קאלהון עוד שנה לפחות כדי להפוך לשחקן אמיתי. http://sports.espn.go.com/ncb/recap?gameId=280500041

קונטיקט הקבוצה החמה בליגה

אף אחד לא האמין בהם השנה (כולם חשבו שהם צריכם עוד עונה לפחות לאסוף את שברי בחירות הדראפט שהלכו) אבל קלהון הנהדר הצליח לבנות חבורה מגובשת עם וינריות מפחידה- כל כך הרבה משחקים שלהם מסתיימים בדקות האחרונת כמעט תמיד עם V קלהון אף הצליח להוציאם מחוזקים מאירוע לא סימפטי בו הושעו עד לא מזמן השוטינג הקבוע ומחליפו הראשון(לא זוכר שמות כרגע) עקב התנהגות לא הולמת (כנראה נתפסו ען בקבוקי שתייה בעת נהיגה) לתקופה ארוכה בדרך לרצף נצחונות אדיר כוכבי הקבוצה הם הרכז המוכשר AJ פרייס - שחקן שאני בטוח שנשמע עליו - לא בטוח שיש לו מה שדרוש לNBA אבל מהשחקנים שיככב בוודאות באירופה - צעד ראשון מהיר קליעה טובה מחוץ לקשת וראיית משחק מעולה והסנטר האשים תאביט : גבוה מאוד, שומר מעולה וחוסם אדיר - באמת שלא ראיתי הרבה שחקנים בגובה שלו שקוראים ככה מהלכים וחוסמים בכזו אלגנטיות(גם לא אודן) הבעיה שנראית לעין היא היעדר יסודות(רואים שהתחיל לשחק ממש מאוחר מקצועני)וחוסר מוחלט במשחק ההתקפה -קשה לו לשים סל אם זה לא בO ריבאונד או בדאנק(לפעמים מתקשה גם משלושה מטרים) צריך להישאר לפחות עוד שנה עם קלהון כדי להפוך דבר אמיתי - שאקיל או הווארד הוא לא יהיה בכל מקרה ...

SSPB

New member
מי שקצת עוקב אחריו

רואה שיפור רציני. חלק גדול מההשתפרות של יוקון מפתיחת העונה (הם פתחו לא טוב) מגיע בזכותו.

SHNIK

New member
אני מחוץ לקרון התזמורת הזה

לא תופס יותר מדי מת'אביט, כפי שכתבו כאן לפני הוא לוקה ביסודות המשחק, התחיל לשחק בגיל מאוחר יחסית, מוגבל להחריד התקפית ובמכללות מנצל בעיקר את גובהו, הוא רזה מאוד ועל מנת שיתבסס בקבוצת NBA יצטרך להוסיף מסת שריר (וכמובן להשאר במכללות עוד שנה אחת לפחות, אני אפילו חושב שכדאי לו לצאת כסניור). המקסימום שיוכל לצאת ממנו בNBA זה רול פלייר הגנתי ואתלטי מתחת לסל או במלים אחרות : דסגנה דיופ מוגדל ותרשו לי להטיל ספק גם בזה... שניק.

הכל תלו באופי שלו וכח הרצון שלו

גם חאכים אולג'ואן לא נגע בכדור כדורסל עד גיל 17. מצד שני גם על מייקל אולווקנדי בנו הרים וגבעות.

עומר ו

New member
תגידו

אני לא בקיא במכללות אז מישהו יכול להגיד לי איפה מייקל ביזלי, דרק רוז ואו ג'יי מאיו משחקים?

SHNIK

New member
כן

מייקל ביזלי בקנזס סטייט, דריק רוז בממפיס ואוג'יי מאיו ב USC (אונ' דרום קליפורניה). שניק.

Freman1

New member
איזה שאק בצעירותו??

אם היית בודק היית רואה שכבר מלאו לו 21 לפני פחות משבוע, שזה למעשה כמעט הגיל שבו שאק נתן מספרים פי-2 יותר גבוהים ברוב הקטגוריות... ב-NBA!! מבחינת המשקל 120 קילו לאדם בגובה 2.20 זה לא מרשים במיוחד. הוא אומנם לא מנוט בול אבל נחשב רזה וחסר מסה בכל קנה מידה. אתלט טוב מאוד וכמובן תזמון מצויין לחסימה, אבל גם רץ בצורה מוזרה ואומרים שזה בד"כ מתכון בטוח לפציעות רגליים בהמשך הקריירה. צריך גם קצת פרופורציה לסטט' שלו. כמובן שזה לא עובד בצורה מתמטית, אך אם במכללות עם כל הגודל והאתלטיות שלו הוא מצליח לתת רק 10.9 נק' למשחק זה לא בדיוק סימן טוב להמשך. כרגע נראה כמו סאיר סנה משופר (נבחר גבוה ע"י סיאטל ולא עשה כלום בליגה בינתיים).

יש פה פוטנציאל. ללא ספק.

בשנים האחרונות ה-NBA עבר שינוי בכל מה שקשור לפיתוח שחקנים צעירים. השיטה עברה להיות משחק מהיר של גארדים, עם חדירות לסל וצורך ביד טובה מבחוץ. מאידך, יש דבר אחד ב-NBA שלא מוותרים עליו - והוא גובה ומסה. כשאתה בוחר שחקנים צעירים אתה לא יודע איך הם ישתלבו מבחינה פיזית בליגה, אבל כשיש לך שחקן גבוה עם מסה בצבע שנותן הגנה מעל הממוצע, זה בהחלט שחקן ששווה להשקיע בו, וזה לא משנה מה הוא עושה בצד ההתקפי. אפשר ללמד שחקנים גבוהים לתפקד גם בחלק ההתקפי, אבל כשמדובר בשחקנים נמוכים לא תמיד הם מצליחים לתפקד התקפית, ובמקרים כאלה יש הרבה נפילות. כלומר, בואו נסתכל על מלוא הכוס ולא רק על חציה. הרבה מסתכלים על הגארדים הצעירים בליגה, אבל כדאי שתראו את הדראפטים של השנים האחרונות (לאוהדים הצעירים שבנינו), ותראו כמה שחקנים יש שאתם לא מכירים אותם, כי הם פשוט לא משחקים ב-NBA. לא צריך להרחיק לכת כדי למצוא דוגמה מתאימה. אנדרו ביינום, הסנטר של לוס אנג'לס לייקרס, בדיוק כמו ת'אביט, הוא שחקן שיש לו נתונים בסיסיים טובים, וזאת למרות שהוא לא בעל יכולת או כישרון מעל הממוצע. ביינום לא למד בקולג', הוא הצטרף ל-NBA ישירות מהתיכון. הוא עשה החלטה שחלק לא מסכימים איתה, והיו לא מעט שטענו שהוא יהיה בינוני מאוד ב-NBA, משום שאין לו ניסיון של קולג' שזה כמה רמות מעל הכדורסל בתיכונים, אבל לביינום היו נתונים פיזיים שנתנו אפשרות ללייקרס לקחת אותו ולעבוד איתו, והיום אנחנו רואים את התוצאות. הוא לא שחקן מבריק, לא ממש טכני עם הכדור (להבדיל משאקיל שהיה 'מפלצת' בתוך הצבע), הוא לא ממש מצטיין בריבאונד, מסירה או קליעה, אין לו יד לחצי מרחק (שזה לא נחוץ בכל מקרה, אם כי אנחנו נתקלים בשנים האחרונות בסנטרים שיש להם יכולת לקלוע מחצי מרחק. עוד הוכחה לכך שהמשחק מתבסס יותר על משחק שמתאים לגארדים ולא לגבוהים), אבל יש לו מסה וגובה שהיה קשה למצוא בשנים האחרונות, והוא גם צעיר מאוד. הלייקרס בחרו אותו בידיעה שהוא פרויקט לשנים הבאות, ואכן העונה זה נראה שהוא מראה ניצוצות של כדורסל, שאמנם זה לא כדורסל שמראה על כישרון גדול, אבל זה כדורסל שמראה על הרבה עבודה באימונים. ואכן, ביינום יצר לעצמו שם בליגה, והחל מהעונה שעברה שמענו על קבוצות שמעוניינות לעשות טרייד עבורו. העונה ג'ייסון קיד הוזכר כמועמד ללייקרס, אבל הלייקרס לא היו מוכנים לתת לנטס את ביינום מאותה סיבה שכל קבוצה אחרת בעלת סנטר עם נתונים פיזיים טובים לא תהיה מוכנה לתת את הסנטר שלה גם אם היא תקבל שחקן כמו ג'ייסון קיד בחזרה. גובה ומסה זה מצרך נדיר בימינו, וקבוצות רבות ירגישו ברות מזל אם הן יצליחו לבחור את ת'אביט, או כל סנטר אחר עם נתונים פיזיים כאלה. לדעתי, וזו דעה שלא מעט יסכימו איתה בעולם המקצועי, כדורסל זה לא משחק שבנוי על כישרון בלבד. זה לא כמו ענפי ספורט אחרים, כדורגל למשל, שאתה צריך להיות מוכשר, וגם עבודה באימונים ולמידה של המשחק לא יעזרו כדי לשפר את יכולותיך המקצועיות. יתכן שב-NBA של פעם הכישרון היה מצרך חשוב יותר, אבל זה בגלל שהכדורסל התבסס על משחק פנים עם הגבוהים יותר מאשר משחק חוץ של הגארדים. כלומר, ת'אביט אולי לא שחקן מבריק מבחינת יכולתו לתרום התקפית לקבוצה, אבל יש לו נתונים פיזיים שמתאימים ל-NBA, הוא משלב הגנה טובה מאוד ואפשר לקחת אותו כפרויקט עתידי, ואני מניח שיש קבוצות רבות ב-NBA שעוקבות אחריו. כאמור, גובה ומסה זה מצרך ב-NBA של ימינו. לא כל דראפט מציע אוקפור או הווארד. לעיתים צריך להסתפק בשחקנים שלעולם לא יגיעו לרמת אול סטאר, אבל שימלאו את החסר בצבע. ולכן, משום שקשה למצוא סנטרים מוכחים ברמה שהתרגלנו לראות בשנים עברו, הקבוצות נוהגות לעקוב קודם כל אחרי סנטרים בעלי נתונים פיזיים. אם קיים סנטר שיש לו את הנתונים המתאימים לשלוט בצבע של קבוצת NBA מתחילים לעקוב אחריו ולראות אותו מבחינה מקצועית. אם נסתכל על ת'אביט צריכים לזכור שמדובר בשחקן בן 19. יש לו עוד שנתיים-שלוש לפחות כדי להתפתח מקצועית, וגם אם הוא לא יעשה את זה, הוא עדיין שחקן שמבחינת הנתונים שלו יבחר גבוה בדראפט. אם הייתי הסוכן שלו הייתי מציע לו לצאת בדראפט הקרוב, כי נראה שהדראפט הולך להיות בינוני, אבל אני לא חושב שהוא נרשם או ירשם לדראפט הקרוב. ת'אביט יכול לקוות שגם הדראפט של העונה הבאה לא יוציא שחקנים ברמה גבוהה מדי, ואז בהחלט אני רואה אותו נבחר גבוה בדראפט.

SSPB

New member
לפי התחזיות

הדראפט הקרוב יהיה טוב מאוד והדראפט אחריו לא משהו. לכן גם ממליצים לכספי לצאת לדראפט 2009.

אני לא בטוח בזה.

אני זוכר שדובר על כך שהדראפט צפוי להיות חלש. קראתי את זה גם כאן בימיו הראשונים של הפורום. תחילה טענתי שהדראפט יהיה הדראפט הטוב ביותר מאז 2003 (ועל כך יעידו האנשים שאיתם דיברתי על נושא זה), אבל לאחר שקראתי את התגובות הבנתי שהדראפט רחוק מלהתקרב לדראפט של 2003. אולי תוכל להסביר לי אילו שחקנים טובים מאוד הולכים לצאת מהדראפט. ספרתי 8 שחקנים שאני אישית חושב שהם יכולים לתפוס מקום בחמישייה של קבוצות פחות טובות בליגה, אבל אני לא רואה אף אחד שהולך להיות כוכב. אני מעריך שביזלי ורוז יהיו השחקנים היחידים מהדראפט שיש להם פוטנציאל להוביל קבוצה. לגבי כספי קשה לומר. אם כספי כל כך מוכשר כמו שעושים ממנו (ואני לא בא לזלזל בו), הוא ימצא מקום גם בסיבוב הראשון של הדראפט הנוכחי, אם כי אני מבין את הרצון שלא להמר על כך. בכל מקרה, אם התחזיות הן שסמיח ארדן, הסנטר הטורקי של פנרבחצ'ה/אולקר, עשוי להיבחר בבחירה מספר 28# של הסיבוב הראשון, או שטיילר סמית', ה-SF של טנסי, עשוי להיבחר בבחירה מספר 16#, אז בודאי גם כספי יכול למצוא מקום בסיבוב הראשון. היתרון שלו זה שהסטטיסטיקה יכולה לשקר. בליגה הישראלית הוא יכול להעמיד ממוצעים שיכולים להבטיח לו מקום בטוח בסיבוב הראשון, אבל הוא לא משחק, ואם הוא לא יקבל דקות משחק גם בעונה הבאה אני גם לא רואה אותו נבחר בסיבוב הראשון של דראפט 09', שלכאורה אמור להיות פחות טוב.

שח_מט

New member
מישהו יכול לעדכן

מתי מתחיל הטורניר? מי הפייבוריטים השנה בגלל מחסור זמן לא התעדכנתי בכלל... שח

SHNIK

New member
בתהליכים מתקדמים (-:

תמשיך להתעדכן, מקווה שזה יעלה לפה ב24 השעות הקרובות (-: שניק.

למעלה