מכירת תרופה לאישה מניקה

מכירת תרופה לאישה מניקה

שלום, אישתי חשה ברע והרופא נתן לה מרשם לתרופה מסוימת. הרוקח בבית המרקחת סיפק לה את התרופה. לפני שאישתי נטלה את התרופה היא קראה את העלון המצורף והתברר לה שהתרופה אסורה בשימוש לנשים מניקות. ושאלתי היא: על מי מוטלת האחריות לוודא שהתרופה מתאימה לחולה? האם הרופא והרוקח היו צריכים לוודא שאישתי אינה כלולה באחת מהקבוצות שעליהן אסור השימוש בתרופה או האם על אישתי חלה החובה לדווח לרופא ולרוקח על כך? תודה, אודי

מבחינה משפטית

מבחינה משפטית: לא נגרם נזק, ולכן אין עילת תביעה. לגבי שאלת האחריות: האחריות היא של הרופא, של הרוקח, וגם - במידה מסויימת- של האשה. סביר להניח שאם היה נגרם נזק היתה רוב האחריות נופלת על הרופא, חלק קטן (אם בכלל ) על אשתך, וחלק נוסף על הרוקח. צריך לשים לב שיש כמה תרופות מאד מקובלות ובטוחות בהנקה ובכל זאת רשום עליהן שאסור לתת בהריון והנקה: אז לפעמים מה שרשום שונה במקצת ממה שמקובל. לכן, תמיד צריך להודיע לרופא ולרוקח, רק כך הם ידעו מה להמליץ. האם אשתך לא דווחה לרוקח ולרופא על כך שהיא מיניקה?

אשתי שכחה לדווח והם שכחו לשאול.

תודה על התשובה. שאלת האחריות מעניינת אותי באופן עקרוני ולא הייתה לי שום כוונה לתבוע את הרופא ו/או הרוקח. בעצם, אולי אני אפנה לבית משפט לתביעות קטנות ואתבע את 12 הש"ח שאשתי שילמה עבור התרופה מכיוון שבית המרקחת מסרב לקבל את התרופה בחזרה.

כדאי באמת...

כדאי באמת להגיש תביעה ולזכות ב- 12 ש"ח

למעלה