מכירת רכב רפואי

z i p z i p

New member
מכירת רכב רפואי

שלום!
לא מצאתי תשובה ברורה לשאלה בפורום.

התחלתי בהליך להחלפת רכב רפואי (הזמנתי חדש, הגשתי למשהב"ט בקשה להתחיל להזיז עניינים), ופתאום במזל הזדמן לי קונה לרכב הישן שרוצה לעשות זאת השבוע.
עברו 45 חודשים מאז הקנייה, כלומר כבר מותר להחליף.

האם כשאגש לדואר לבצע העברת בעלות יכולה להיות לי בעיה כלשהי מבחינת מכס או משהו כזה? אם משהב"ט לא עשה שחרור עדיין? או שזה בכלל לא קשור לפרוצדורה של העברת בעלות עצמה?
יכולה להיות לי בעיה למכור?
פעם הנכה היה משחרר בעצמו, וגם לא נתקלתי בסיטואציה כזו בעבר.

תודה מראש לעונים ולמרגיעים!

evgeht

New member
zip שלום,

א. לפני שהולכים לעשות את העברת בעלות לרכב כדאי להתקשר למשרד הרישוי ולשאול האם רכב שוחרר משעבודים. אם לא, אז צריך להתקשר לעובדת רכב ולשאול האם היא שלחה בקשה לשחרר רכב משעבודים.

ב. רצוי (יש כאלה שאומרים שזו חובה) לעשות העברת בעלות רכב נכה במשרד הרישוי ולא בדואר.

בהצלחה

z i p z i p

New member
תודה! ושאלה על שחרור בעצמי מהמכס

האם אפשר לשחרר במכס לבד? הקונה שלי יברח אם זה יקח יותר מדי זמן...אם אפשר לזרז תהליכים או לבצע בעצמי כמו שהיו עושים פעם זה עדיף.

evgeht

New member
zip שלום,

למיטב ידיעתי כבר אין אפשרות לשחרר רכב לבד במכס, שחרור נעשה אוטומטית מרגע ששולחים בקשה לעובדת רכב כעבור 3.5 שנים. שחרור הוא תהליך פשוט ויחסית מהיר, כמה ימים מרגע שעובדת רכב מעבירה מסמכים.

ביום ראשון בבוקר תתקשר למשרד הרישוי ותברר האם רכב שוחרר, אולי הוא כבר שוחרר. ואם לא ישר תפנה למוקד אגף השיקום ותבקש ליצור קשר עם עובדת רכב שלך.

שוב, זה לא אמור לקחת יותר מדי זמן, ובינתיים אולי תוכל לעשות זיכרון דברים עם הקונה ובו לקבוע תשלום סמלי עבור כל יום "איחור" במסירת הרכב.

בהצלחה

gady18

New member
מה שלא תעשה

אל תיתן את הרכב לפני העברת בעלות מלאה
וקח צילום של הרשיון החדש לאחר העברת הבעלות

z i p z i p

New member
תודה על העצות והמידע

ננסה לברר ולקדם את הנושא כמה שניתן. עברתי דירה וגם לישכה באגף שיקום וחבל שאף אחד כבר לא מכיר אותי. נקווה לטוב!

evgeht

New member
zip שלום,

שמחתי לעזור.

תתקשר מחר למשרד הרישוי והם יגידו לך על שעבוד הרכב, זה לא מידע סודי ואתה בעל הרכב, זכותך לדעת האם שוחרר השעבוד. מקסימום יגידו לך איך תוכל לברר זאת. ומחר תעדכן אותנו לגבי דרך בירור שעבוד הרכב. אני לפני שנתיים התקשרתי וישר אמרו לי, לא הייתה בעיה.

בכל זאת לא כדאי לגשת עם הקונה למשרד הרישוי לצורך העברת בעלות ללא ברור מוקדם על שחרור משעבוד, כי במשרד הרישוי לא יוכלו לעשות את העברת בעלות ללא שחרור משעבוד.

בהצלחה

evgeht

New member
zip עוד משהו חשוב,

מקווה שאתה זוכר שצריך לשלם גם הפרשי אגרת רישוי, אתה כנכה צה"ל פטור מאגרת רישוי, אבל הקונה לא. יש ויכוח מי צריך לשלם הפרשי אגרת רישוי וכדאי לסגור אותם לפני שמגיעים לעשות העברת בעלות.

שבוע טוב

אבי351

New member
אין אפשרות לעשות זאת לבד רק דרך

משבהט ולי לפני פחות משנה כשהחלפתי רכב זה לקח להם כחודש אני עשיתי טרייד אין עם טויוטה וזה הכי מומלץ ואז זה מונע ממך את כל הלחצים המיותרים

יערית39

New member
evgeht משרד הרישוי לא נותן מידע בטלפון

על שיעבוד או הסרתו.
חבל להטעות.

יערית39

New member
evgeht הערתי מתייחסת לתשובתיך

עיין שנית בתשובותייך לשואל,פעמיים הצעת לו להתקשר למשרד הרישוי ולברר
האם השיעבוד הוסר.
לידיעתך משרד הרישוי לא מספק מידע בטלפון בנושא שיעבודים.
עיין בקישור הבא בו מפורטים הנושאים בהם ניתן מידע טלפוני.

evgeht

New member
יערית שלום,

לא ראיתי בקישור שלך איפה כתוב שלא נותנים לנכה צה"ל מידע על שחרור שעבוד רכבו במוקד הטלפוני של משרד הרישוי.

אני כאן רק בשביל לעזור.

אשמח אם אוכל לעזור לך בנושאים אחרים. אשמח גם ללמוד מניסיונך.

ואינני מעוניין להיכנס לוויכוח.

שבוע טוב

למעלה