מכירת עוגות

anatcohen86

New member
מכירת עוגות

היי......בבקשה עזרה. איזה שאלות שואלים לקוח שרוצה להזמין עוגה?

net the jet

New member
שאלה מצחיקה. בדרך כלל לקוח מתקשר

ואומר מה הוא רוצה... למתי.. וכ"ו.
אבל בואי נעשה סדר.
דברים שצריך לדעת מהלקוח :

מה רוצה להזמין ? ( עוגה\עוגיות\קפקייקס וכ"ו )
פרטים- גודל, טעם
קישוט- נושא, ירידה לפרטים ( יש לקוחות שיפרטו לך המון פרטים, למשל אם מדובר בדמות יגידו צבע שיער, בעיניים, בגדים, אפילו ישלחו תמונה ) יש כאלו שיגידו שהם רוצים בסגירה X ועל הדופן Y. יש כאלו שיגידו שראו אצלך באתר עוגה א'... אבל הם רוצים את זה בצבע אחר... וכ"ו.
ויש כאלו שלא יגידו כלום. רק נושא ( דולפין ) וישאירו לך את העיצוב.
עם הזמן " מרגישים" את הלקוח ..

כמובן לא לשכוח פרטים של הזמנה : טלפון לחזור אליו, סכום, תאריך לביצוע, איך תתבצע מסירה וכ"ו...

אני תמיד שואלת אם יש עוד משהו חשוב שאני צריכה לדעת עליו ולא שכחו ( בין אם זה רגישיות למזון מסוים, צבעים אהובים וכ"ו )

ואני ממליצה גם לגבות תשלום על חשבון ההזמנה

"דמי רצינות" שיכסה לפחות את עלות החומרים. לקוחות שלא מתחייבים עלולים לא להופיע לקחת את העוגה.

anatcohen86

New member
תודה....

אני מתחילה למכור עוגות ואני לא יודעת איך להגיע עם לקוח לעיניין של מחיר. זה נכון לשאול כמה כסף הוא מעוניין לבזבז?

net the jet

New member
לא ! את צריכה לקבוע מחיר ע״פ ההוצאות שלך

כמה זמן עבודה את משקיעה, כמה עלו לך החומרים, כמה את רוצה עבור שעת עבודה וכ״ו.
אני אישית מעולם לא עשיתי ׳הנחות׳ או מבצעים... הכנת עוגה זה לא איזה סרט נע , שפתאום הלך לי יותר מהר או היה איזה מבצע מדהים על חומרי הגלם שרכשתי....
קבעתי מחיר, התאים, יופי, לא... לא תודה.

היו פה דיונים בעבר על נושא מחירים, זילות העבודה אצל חלק מהמוכרות... על כך שזה לא מכבד את המקצוע ועוד.
מה שחשוב לדעתי, זה כמובן לחשב לעצמך כמה באמת מגיע לך על העבודה, לדרוש את הסכום, ולקבל אותו.

למעלה