מכירת חיסול

• פותח הנושא dobo
  • פורסם בתאריך

dobo

New member
מכירת חיסול

הייתי הערב ביפו, בביתו של אביתר.
הוא ואשתו עברו לבית קטן יותר ונאלצים לפנות מקום ע"י מכירת חלק מכובד מפרטי האספנות שלהם.
מחר, יום שישי, יפתחו שעריהם וכולם מוזמנים.
צירפתי כמה תמונות להתרשמותכם.
זה מה שאביתר כתב במודעה ביד 2:

מכירה טוטאלית וסופית, הכל חייב להמכר, המוצרים במחירי הזדמנות!!
כל הקודם זוכה. פריטים מ-5 ש"ח.
כלי מטבח, חפצי נוי, תמונות, יודאייקה, מזכרות, מכשירי אלחוט ונל"ן, ספרי יהדות ישנים, פריטי נחושת, בוליםומעטפות יום ראשון,
שעונים ועוד ועוד ועוד.
המכירה סופית, כל הקודם זוכה!
נא להתקשר לתיאום: 050-5350230

גלעד133

New member
בלי מספרי טלפון...

לא נמאס לך מהכלל הארכאי הזה שמקפיץ אותך כל פעם כשמישהוא מפרסם מספר טלפון? בן אדם רוצה לעשות טובה למכר + לכלל חברי הפורום. מדוע למנוע זאת ולא לאפשר לכולם להנות ממידע פשוט במקום לשלוח אותם ל "לוחות ומסרים" ? נסה לערוך מישאל קצר ולדעתי תמצא שרוב משתתפי הפורום יחשבו כמוני. די לפחד הקמאי הזה מפני סוחרים למיניהם. זה אמור להיות שייך למאה שעברה. מי שרוצה - שיתיחס למספרים שמתפרסמים ומי שלא - אז לא. למה לייצר בעייה היכן שהיא לא קיימת ? לא ראית שסוחרים מתחכמים לך ומפרסמים טלפונים יחד עם שמם תחת המודעה במקום בתוכה ? די, מספיק כבר.

JAMES DEAN

New member
זה לא כלל פורום שלי אלא איסור כללי בפורומים של האתר

במודעות המצורפות למכירת פריטים כן מותר.
בלוחות של הפורומים כן מותר.
ושניהם באחריות המפרסם. כי כבר קרו מקרים גם כאן ובפורומים אחרים שהיו הטרדות.
כתוצאה מזה אסרו לפרסם.

כ חיים

New member
מספרי טלפון

לא לפרסם מספרי טלפון, צריך שיהיה בגדר המלצה.מגוחך להטיל איסור על זה.

גלעד133

New member
בלי מספרי טלפון....

דבר נוסף - כדי לחזק ולהמחיש לך את האבסורד - אנשים מפרסמים ירידים, מפגשים, שווקים וכיוצ"ב עם תאריכים, מקומות ומספרי טלפונים. מדוע לא תאסור גם על זה להתבצע ?זה סודי או מסחרי פחות מפרסום טלפונים פרטיים??????

יעקב11n1

New member
היי גלעד.

מחזק את ידיך.איש איש באמונתו יחיה. ירצה לפרסם את מספר הטלפון יפרס לא ירצה שלא יפרסם.אני לא רואה כל פסול בלפרסם ואני לא מבין את מהות ההגבלה הזו.

dobo

New member
התנצלותי. חשבתי שאני מטיב עם חברי הפורום

זכיתי להצצה מוקדמת לפריטים.
חשבתי שזה יכול לעניין גם את שאר חברי הפורום, ולכן טרחתי לצלם ולהעלות פרטים.
על הדרך גם לפרגן למוכר, שבאמת מציע פריטים נחמדים במחירים נחמדים.

אין לי שום קשר אישי עם האיש, ולא יוצא לי רווח ישיר או עקיף מהעניין.
אני מכבד את בקשתך לגבי מספרי הטלפון ואשתדל לזכור לפעם הבאה, אך מצטרף להערתו של גלעד-
שמדובר במשהו שמטיב עם חברי הפורום ויש לו מקום בדיוק כמו כל פרסום יריד מכירות אחר.

גלעד133

New member
אני מתנצל...

לא הצבעתי עבור בנט - אני רחוק ממנו בדעותי - אבל כמוהו אני ממליץ לך dobo ולכולנו להפסיק להתנצל על מה שלא עשינו או שעשינו נכון וננזפנו. שנים אני מתווכח עם מנהל הפורום [שלדעתי אם ירצה לעשות את תפקידו כראוי ח י י ב לשנות את כללי הפורום המשונים והארכאיים כדי לפשט ולהקל על כולנו] על הנושא ואין שינוי אלא תשובות פורמליות לא הגיוניות ולא ממצות בעליל. הגיע זמן שרבים יותר יביעו את דעתם וכללי המשחק העתיק הזה ישונו.
אני גם עדיין ממתין לתשובה למה לא אוסרים על פירסום תערוכות, ירידים, שווקים ודומיהם שמצורפים פרטים + מספרי טלפונים. זה רחמנא ליצלן יכול להיות קשור למסחר וחייבים לאסור על פירסום התועבה הזה.

ארנון65

New member
גלעד, אנסה להסביר את גישתו של מנהל הפורום, למרות שהוא לא

ביקש זאת ממני ואני סתם מכניס את אפי הגדול לעניינים לא לי...
אני הייתי בגילגולי התחביבי הקודם אחד ממנהלי פורום באתר "אקווה" לגידול דגי נוי.
מתוקף תפקידי הייתי מחויב להסתנכרן עם הנוהלים והחוקים של האתר, אפילו אם הם לא כל כך נראו לי לפעמים. כלפי כל מי שלא היה חלק מצוות ההנהלה, הייתי מחויב כמובן להיות קצת נוקשה ושומר חוק ולעשות סדר ולתפקד כמובן כפי שציפו ממני כשנתנו לי את המנדט והתפקיד.
גם בכל ארגון פרטי / ציבורי / צבאי כל מנהל חייב להתנהג כחלק מהארגון אותו הוא מייצג כמנהל.
גם גלעד מנהל כאן את הפורום בדיוק מאותו מעמד ונקודת מבט, ונוהג כלפי החברים כפי שצוות הנהלת תפוז מצפים ממנו, ומתוקף המינוי שקיבל.
מקווה שהבהרתי את נקודתי, וחו"ח אינני בא להתווכח איתך.

גלעד133

New member
ניהול הפורום...

הבהרת היטב את נקודתך, היא הייתה ברורה לחלוטין גם קודם למעט המחשבה שפורום - ולא משנה איזה - אמור לענות על מיגוון של תחומים כמו החלפת דיעות ומידע, סיפורים למיניהם [בפורום הזה סיפורי אספנות] , החלפות פריטים, קנייה ומכירה ועוד. הפורום קיים להנאה ושימוש לא כחובה על איש מאיתנו ובוודאי לא כמשטר צבאי. אנחנו להבנתי אמורים לנצל אותו במקסימום מיגוון של נושאים לטובת כולנו ולדעתי פירסום קנייה ומכירה אינן מילים גסות אלא מדברות אם לא לכולנו - לחלקנו. ברור שכוונתי אינה להפוך את הפורום ליד 2. מנהל פורום להבנתי - תקן אותי אם לא - יכול להוסיף, לגרוע, לגוון ולעשות עוד פעולות שיוסיפו לכולם ואינני חושב שבפורום אספנות יש כללי ברזל כמו בצה"ל. קצת גמישות וגישה חיובית וקצת פחות פחד ממסחר - ואני מצהיר פה בריש גלי שאינני סוחר אבל מוכר כפולים שיש לי כדי לממן חדשים ולהרחיב את האוסף - רק יוסיפו ולא יגרעו. מנהל טוב אמור לנהל ולחשוב מה נכון ולא להיצמד לכללים שאבד עליהם הכלח.

ארנון65

New member
אני מסכים במאה אחוז עם מה שאת אומר, אך שוב, ג'יימס צריך

להיות כפוף לכללים שנקבעו ע"י הממונים עליו.
ניתן תמיד להציע הצעות לשינוי ולהציף בעיות, ובמידה והן מגיעות לאוזניים שמוכנות להקשיב ולעשות שינוי מתבקש, אז יש סיכוי לשינוי.
נקווה שמה שהצעת אכן יצוף ואולי ישתנה.

גיט שאבס לכולנו.

powo

New member
אני אישית את מספר הטלפון שלי לא הייתי מפרסם באתר

אבל מוכן למסור לפי הצורך בתיבת המסרים.ובמידה והייתי עסק מסחרי.אז בהחלט הייתי מעוניין לפרסם מתחת לכל עץ רענן

גלעד133

New member
לאברם

מדוע לא היית מפרסם את הטלפון שלך ? אתה חושש שיש אנשים בפורום שינצלו זאת לרעה ? מפליא אותי. לא הייתי חבר בפורום שאני חושש לפרסם בו את מספר הטלפון שלי כי אין לי אימון במשתתפים בו

powo

New member
גלעד.אני לא מפחד מאף אחד

אבל את מספר הטלפון שלי אני מוסר רק למי שאני רוצה לדבר איתו.ואז אני מוסר במסר הפרטי.אני לא עסק מסחרי של קונה ומוכר .ואת הטלפון שלי יש להרבה מאד חברים בפורום.ורק עם אלה שאני מעוניין שיהיה להם אותו

גלעד133

New member
בוקר טוב אברם

לרגע לא חשבתי שאתה פוחד ממישהוא, רק מכיון שהנושא ביני לבין גלעד המנהל עולה בפעם המי יודע כמה אני אנסה לגרור אותך לחשיבה שלי ולא שלו [או של בעל הפורום או מי שלא יהיה].
אתה אומר שתמסור את הטלפון רק למי שתרצה. אני , למשל, לא אוהב מסרים ולוחות וכמעט לא אפנה דרכם לאיש אלא אם כן נראה לי ממש לענין. מצד שני פשוט ונוח לי יותר לפנות למי שמפרסם טלפון שמופיע זמין מולי ויתכן שמשיחה זאת יצאו : החלפת ידע, החלפת פריטים, קניה או מכירה, קבלת מידע על אספנים נוספים ועוד כהנה וכהנה. לתפיסתי כל הנושא של לוחות ומסרים מסרבל את החיים וצריך חהיות זכות ולא חובה. מי שרוצה לפשט - יפרסם מספר טלפון, מי שלא נוח לו - כמובן לא יעשה זאת. מפריע לי הכפייה בענין, החוסר נוחות [פרקטית] והפחד הנוראי שהפורום יהפוך ליד 2. דרך אגב, שים לב איך סוחר מתחכם לעניין , כותב הודעה רגילה ומוסיף למטה עם שמו גם מספר טלפון [משה רייכר, למשל]. צר לי אבל אני לא מצליח להבין למה כל ההתחכמויות המיותרות וההכתבה של כללים מיותרים אמורים להנחות לנו את הפורום. אמרו כבר מזמן : ירצו - יאכלו. לא ירצו - לא יאכלו.
מבחינתי הויכוח הסתיים, אשמח אם הצלחתי לשכנע מספר גולשים לפחות כמה נושא ה"חשאיות ופרטיות" מיותר והענין יתוקן, אם לא - לפחות ניסיתי.
יום טוב
גלעד

powo

New member
גלעד מבחינתי הבנתי את הכוונות שלך

ולי אישית בנושא. אין ממש כל התנגדות לפרסום של מספרי טלפון.מאחר שבתיבת המסרים .אני משתמש בדי נוחות .אז את מספרי הטלפון שלי אמשיך להעביר רק במסרים.אבל באמת שאין לי שום התנגדות לפרסום מספרי טלפון בפורום

גלעד133

New member
לארנון

מקבל בעיקר את ה "גיט שאבס" לכולנו. בתור אקס חיפאי לא אשבור לך מילה ולא אחווה את דעתי על אלה שעושים רק מה שהממונים עליהם קובעים ואומרים ולא מנסים לחרוג אפילו מעט ממסגרת שעלולה להיות פורמלית ולא ריאלית. מזכיר ימים רעים [קצת] לא ? פעלנו רק לפי הוראות וללא חשיבה עצמית [כמובן שאין מקום להשוואה, רק למעט מחשבה].
ובאמת כל טוב ושבת שלום
גלעד

ארנון65

New member
ממש לא מסכים איתך, אני לא אנרכיסט או חותר תחת המקום אליו אני

בוחר להשתייך.
אם היתה לי או יש לי בעיה מהותית שמפריעה לי בחיים בכלל או כאן בפרט הייתי מנסה לשנות אותה ולתקן את המעוות לדעתי (ואני גם עושה זאת לפעמים).
אם לא היה לי כאן טוב לא הייתי נשאר כאן.
אם בחרתי להיות כאן, אז אני מצייט לחוקים של המקום / ארגון / פורום אליו אני שייך.

גלעד133

New member
ארנון

א - כוונתי הייתה למנהל הפורום ולא אליך. אנא הבן אותי נכון.
ב - אני מאמץ את המשפט הראשון שלך שאם קיימת לדעתך בעייה אתה מנסה לתקן אותה ולשנות את המעוות - זה מה שאני מנסה לעשות ובינתיים ללא הצלחה.
ג - זה לא מצב חרום של להישאר או לעזוב - כ ו ל ה פ ו ר ו ם. אני רק מקווה שאצטרך בהמשך לציית לחוקים הגיוניים בלבד שישונו בהמשך לשירשור הזה.

למעלה