מכירת דירה.

• פותח הנושא mmmd
  • פורסם בתאריך

mmmd

New member
מכירת דירה.

שלום רב, לקוח, עולה חדש (כחודשיים בארץ) שנמצא עדיין במרכז קליטה ומעוניין לקנות את דירתי, מתכוון לשלם את רוב סכום הקניה בבת אחת בעוד כארבעה חודשים (הפינוי בסוף השנה). מה עושים עם הכסף במידה וטרם מצאתי דירה לעצמי או שההסדרים עם מוכרי הדירה שאקנה הם כאלו שפורסים את סכום הקניה בצורה אחרת. האם הבנק (טפחות) עלול להתנגד להסדר תשלומים שכזה? ושאלה נוספת- מאחר והקונה הוא עולה חדש, האם יש משהו שכדאי לי לשים לב לפני חתימת החוזה? והאם יש אתר שבו אוכל לקבל אינפורמציה שתעזור לי לפני הרכישה? האם ישנה אפשרות לקבל משכנתא בתנאים מקלים במקרה של נכות? תודה

../images/Emo91.gif

א. הכי מומלץ אם ברצונך לרכוש דירה זה לשלם "גב אל גב" דהיינו הכסף המתקבל יועבר לרשות המוכר שממנו רכשת דירה. ב. בנושא החוזה, הקפידי שעורך הדין שלך לא יהיה עורך הדין של הקונה, זה עולה מעט יותר, אך שווה זהב במקרה של מחלוקת. לגבי שאר הנושאים יש לפנות לבנק למשכנתאות. בהצלחה.

אמיר72

New member
פערי זמן

עקרונית, מחירי הדירות (בטח בשוק הדירות יד שנייה) הם צמודי דולר. אי לכך, הייתי מצמיד את הכסף שהתקבל לדולר ע"י פצ"מ או ע"י הפקדונות הדולריים הסחירים (אג"ח מסוג הדס, תאלי דולר, תכלית דולר). יש יתרון לאג"ח אלו כיוון שהם נותנים ריבית מזערית, מה שבבנק לא מקבלים כלל. התשובה הזו רלוונטית אם טרם מצאת דירה. אם כן, וקיימים הסדרי תשלום עם המוכר, אפשר לנסות אחד מהשניים: א. להתאים את הסדרי התשלום בינך למוכר לאלו שקיימים בינך לקונה. ב. בהנחה שהכסף למוכר הוא צמוד למשהו (דולר, מדד) לנסות להצמיד אותו בהתאם: דולר ע"י המכשירים לעיל, צמוד ע"י פקדון כלשהו.

בנקאי

New member
כמה שאלות ?

רוצה לקבל את כל העוגה בפעם אחת ! ,בלי להעליב . 1.בנק טפחות לא יתנגד לעיסקה ,הדירשה שלו תהיה קבלת ערבות בנקאית עם התניה לקבלת סכום המשכנתא +תוספת של 5% או פיקדון בנקאי אצלם בגובה הסכום הנדרש. 2.תוודא שיש לו תעודת זכאות בבנק בתוקף . 3.אתר ביקשת ,קיבלת . 4.נכות מעל 75% לצמיתות מזכה אותך בהטבות ,פרטים קבל בבנק . בהצלחה.

למעלה