מכירת דירה

asafamit

New member
מכירת דירה

גיל שלום (ולכול מי שקורא את ההודעה) יש לי דירה וכמובן משכנתא של 4500 ש"ח לחודש בריבית קבועה. הייתי רוצה לדעת אם כדאי למכור את הדירה , להחזיר את המשכנתא , לשכור דירה אחרת במחיר חודשי נמוך מגבהה המשכנתא למספר שנים ולהשקיע את ההפרש ממכירת הדירה (מערך בין 200 ל- 250 אלף ש"ח)ולצבור ריבית . כמו כן איזה פרמטרים צריך לקחת בחשבון כאשר באים לחשב כדאיות . המטרה הסופית רכישת דירה תוך מספר שנים על ידי משכנתא נמוכה יותר . בתודה מראש אסף

מכירת דירה

ערב טוב חסרים נתונים רבית לגבי תנאי המשכנתא, יתרה לסילוק, גובה שכרך, התחיבויות נוספות לכן אענה במישור העקרוני, כי שאלתך, מראה מחשבה לא שיגרתית. לעיתים חיבים לבצע נסיגה טקטית כדי להצליח כלכלית. למה הכוונה? הבית עבורנו הוא הרבה מעבר לנכס, לכן בהרבה מקרים שבהם איננו יכולים לשלם את המשכנתא, מחשבה כפי שהעלית אפילו לא תעלה במוחנו. במקרים שבהם איננו יכולים לעמוד בהחזר המשכנתא והויתור על רמת החיים הוא רב, פעולה כמו שהיצעת, עשויה להציל את הרכוש שלנו ואף בטווח ארוך להביאנו להישגים כלכליים טובים יותר. אגב באחת התכניות הקרובות של עסק משפחתי אנו מתמודדים עם דילמה דומה - ממליץ לצפות בפתרון שלנו. נתון חשוב נוסף שצריך לזכור הוא כמובן הצפי לשינויים במחירי הדירות. בהצלחה גיח

asafamit

New member
מכירת גירה

גיל שלום תודה על התגובה הריבית על המשכנתא היא 6.1 יתרה לסילוק בערך 400 אלף ש"ח השכר שלי 15000 ש"ח נטו אך יש לי הוצאות קבעות רבות (גנים ...)שביחד הם בגובהה השכר ללא יכולת לחיות ברווחה . אני יכול לשכור בית גדול יותר לתקופה של מספר שנים ב - 700$ לחודש .

למעלה