מכירת דירה שנתקעה

מצב
הנושא נעול.

מודאג1

New member
מכירת דירה שנתקעה

מכירת דירה שנתקעה
שלום רב אני נמצא בהליכי גירושין ממושכים עקב התנגדות האשה ומניפולציות שונות שהיא מפעילה. בעקבות החלטת שופט על פירוק שיתוף, דירתנו המשותפת הועברה לכונס נכסים למכירה. זה מעל חודשיים ואין קונה לדירה. האשה והילדים חיים בדירה, אני משלם חצי מהמשכנתא (וכמובן מזונות לילדים), וכל הרכוש בתוך הדירה נמצא בשימוש האשה. האשה מסרבת לקנות את חלקי בדירה, וחיה לה כמו מלכה שמצפצפת על כל העולם. במצב כזה, שתאורטית יכול להימשך עוד שנים רבות, איך אני יכול לקבל את חלקי בדירה כאשר בעצם אין קונה לדירה? מה האפשרויות שעומדות בפני?

תשובה

מכירת דירה שנתקעה
שלום רב אני נמצא בהליכי גירושין ממושכים עקב התנגדות האשה ומניפולציות שונות שהיא מפעילה. בעקבות החלטת שופט על פירוק שיתוף, דירתנו המשותפת הועברה לכונס נכסים למכירה. זה מעל חודשיים ואין קונה לדירה. האשה והילדים חיים בדירה, אני משלם חצי מהמשכנתא (וכמובן מזונות לילדים), וכל הרכוש בתוך הדירה נמצא בשימוש האשה. האשה מסרבת לקנות את חלקי בדירה, וחיה לה כמו מלכה שמצפצפת על כל העולם. במצב כזה, שתאורטית יכול להימשך עוד שנים רבות, איך אני יכול לקבל את חלקי בדירה כאשר בעצם אין קונה לדירה? מה האפשרויות שעומדות בפני?
תשובה
אם אין קונה לדירה יש בעיה. אינני סבור שניתן להכריח את האשה לקנות את חלקך. אולי אפשר לתבוע שכר דירה ראוי בגין השימוש שהיא עושה בדירה אך זאת רק בתנאי שהיא מונעת ממך לגור בדירה.

דירה תקועה

מכירת דירה שנתקעה
דירה תקועה
האם מכירת הדירה תקועה כי אין בכלל קונים או כי המחיר הנדרש אינו סביר? האם כונס הנכסים פרסם מכרז למכירת הדירה?

מודאג1

New member
מכירת דירה

דירה תקועה
האם מכירת הדירה תקועה כי אין בכלל קונים או כי המחיר הנדרש אינו סביר? האם כונס הנכסים פרסם מכרז למכירת הדירה?
מכירת דירה
שלום רב מכירת הדירה תקועה מכיוון שאין קונים. המחיר הוא מחיר שוק וכן, כונס הנכסים פרסם מספר הודעות למכירת הדירה. אני חי מחוץ לדירה מזה שלוש שנים, אני בונה חיים חדשים ואין בכוונתי לחזור להתגורר בדירה זו. לגבי שכר דירה ראוי - באם נתבע, האשה עלולה לטעון (כחלק מהמניפולציות שהיא מפעילה) שאין לה בעיה שאני אחזור להתגורר איתה ועם הילדים וכל זאת רק כדי שאעזוב את האשה שאני חי עימה כעת. איך החוק יאפשר לי לקבל את חלקי בדירה?

באין קונים לדירה

מכירת דירה
שלום רב מכירת הדירה תקועה מכיוון שאין קונים. המחיר הוא מחיר שוק וכן, כונס הנכסים פרסם מספר הודעות למכירת הדירה. אני חי מחוץ לדירה מזה שלוש שנים, אני בונה חיים חדשים ואין בכוונתי לחזור להתגורר בדירה זו. לגבי שכר דירה ראוי - באם נתבע, האשה עלולה לטעון (כחלק מהמניפולציות שהיא מפעילה) שאין לה בעיה שאני אחזור להתגורר איתה ועם הילדים וכל זאת רק כדי שאעזוב את האשה שאני חי עימה כעת. איך החוק יאפשר לי לקבל את חלקי בדירה?
באין קונים לדירה
יש לך מספר אפשאויות. 1. לבקש הערכה מחדש של שוי הדירה ע"י שמאי ולבקש מכונס הנכסים שיפרסם מודעה חדשה עם המחיר המעודכן. 2. לקיים התמחרות בינך ובין האשה לרכישת חלקו של האחר/ת בדירה. ההתמחרות יכולה להיות גם בין מי מבני הזוג לצד שלישי שירכוש מחצית הדירה תוך הסדר עם בן הזוג הנותר לגבי אופן מימוש הדירה או השימוש בה.

מבקש מספר הבהרות בנושא

באין קונים לדירה
יש לך מספר אפשאויות. 1. לבקש הערכה מחדש של שוי הדירה ע"י שמאי ולבקש מכונס הנכסים שיפרסם מודעה חדשה עם המחיר המעודכן. 2. לקיים התמחרות בינך ובין האשה לרכישת חלקו של האחר/ת בדירה. ההתמחרות יכולה להיות גם בין מי מבני הזוג לצד שלישי שירכוש מחצית הדירה תוך הסדר עם בן הזוג הנותר לגבי אופן מימוש הדירה או השימוש בה.
מבקש מספר הבהרות בנושא
האם המצב הכלכלי בימינו (המיתון) אינו פרמטר בהחלטה? שוק הדירות אכן עבר תהליך של ירידת מחירים ריאלית במשך השנים האחרונות, אולם בשנה האחרונה דירות אינן נמכרות גם במחירים נמוכים במיוחד. עקב כך - מכירת דירה "בכל מחיר", כפי שאתה מציע (הערכה מחדש של שמאי = הורדת מחיר עקב חוסר קונים, שהרי הדירה עצמה לא השתנתה) פירושה נזק כלכלי לשני הצדדים, וזה גורר "פגיעה בטובת הילדים" - קודש הקדשים של דיני המשפחה. נראה לי שמה שאתה מציע זה את יישום פסק הדין במשפט שלמה.

באין קונים לדירה

מכירת דירה
באין קונים לדירה

מודאג1

New member
מכירת דירה

באין קונים לדירה
מכירת דירה
שלום רב ראשית ברצוני להודות על התשובות. תיאורטית, הכל נכון, רק שמעשית, אינני מעוניין לקנות את הדירה רק לקבל את חלקי בה ולסיים פרק נוראי זה בחיי. מה עושים במצב שבו השופט לא מאשר תביעת שכר דירה ראוי מהאשה? האם זהו מצב שיכול להימשך לנצח? איפה בא החוק פה לידי ביטוי?! מה קורה עם הרכוש שבתוך הבית כאשר יש הוראת שופט לפירוק שיתוף?

מצב
הנושא נעול.
למעלה