מכירת בית

berberon

New member
מכירת בית

לא בדיוק הנושא של הפורום הזה אבל אני מניח שהרבה אנשים שבונים צריכים למכור את הבית הקיים :) גם אנחנו בבניה כרגע ובשבוע הבא נסיים תקרות. אנחנו מעריכים שייקח לנו עד 10 חודשים לסיים את הבית למצב שאפשר להיכנס עם קצת ספרים. מצאנו קונים והצלחנו להסכים על מחיר אולם אנחנו עדיין בדיונים לגבי תנאי התשלום. אני מנסה לברר מה מקובל מבחינת אופן התשלום כאשר הפינוי בעוד 10 חודשים. תודה

זהבה נ

New member
החוקים הם שאין חוקים

ושאלה טובה שאלת מיכוון שמקובל כל מה שמסכימים עליו הצדדים לעסקה. אצל אחד יש תשלום של חצי כעת וחצי בזמן הפינוי ולא משנה מה זמן הפינוי העיקר שהוא מוסכם בן הצדדין. אל השני מקובל שתשלום של 75 אחוז מהתמורה מהווה התחלה של תשלום שכירות לקונה. כל עורך דין ייעץ לך שמה שמקובל הוא בדיוק מה שמסכימים עיליו הצדדים ומכאן הוא שאין דבר כזה מקובל. אצלנו כשמכרנו אתהבית פינינו תוך ארבעה חודשים ואת רוב התמורה בלנ בעת החתימה וחלק גדול נוסף בעת הפינוי ומה שנותר לאחריו היה מופקד בנאמנות והועבר לידנו לאחר שהמצאנו את כל האישורים המקובלים: טאבו, רשות מקומית, ועדה לתכנון ובניה היתר בניה ומס שבח ומס השבחה. מבחינתך הכי חשוב שבעת חתימץ החוזה יועבר לך הסכום הגבוה ביותר שאפשר לקבל וגם שיהיה סעיף תמורה אם צד אחד חוזר בו מלקיים את העסקה. וגם איזו בטוחה יש לצד הקונה אם אתם המוכ4רים לא מפנים את הבית. בכל מקרה כדרי לך להפנות את השאלה גם לפורום ייעוץ משפטי שם תקבל ייעוץ של אנשי מקצוע בתחום מאחר ואני לא איש מקצוע ומכרתי בית אחד בלבד בחיי ומזלי שהכל התנהל כשורה.

למעלה