מכירת בד

שני834

New member
מכירת בד

היי, לפני כחודשיים פניתי למעצבת שתתפור לי שמלת כלה. היא התעקשה שנקנה את הבד מהר. קניתי, וכאשר באתי למדידה הראשונה גיליתי שאין לה מושג קלוש איך נראית השמלה, אין לה את התמונה שהבאתי לה ודיברנו עליה בקצרה, הבנתי שיש לי עניין עם אדם מאוד לא מקצועי. כעת כשהודעתי שאיני רוצה להמשיך איתה, היא רוצה שאקנה את הבד. בחנות בה אעשה את השמלה תופרים עם בדים משלהם. שאלתי : למי אני יכולה למכור את הבד. מדובר בארבעה מטרים של בד תחרה רקום ידנית משובץ חרוזים בצבע שמנת מצרפת, ארוז מיום קנייתו , לא השתמשו בו. הוא נקנה באחת החנויות הנחשבות לבדים בת"א "שאנל" . תודה שני

רות מלר

New member
המקור של הבד מצויין

הצעה 1. רישמי כאן מה את רוצה עבורו 2. כנסי לפורום של מתחתנים העלי צילום עם תקריב טוב של הבד (תשקיעי בתורה ובידקי את התוצאה לפני שאת מעלה ברשת או שאם את עדיין רוצה שימלה מהבד הזו- נסי להתפש כספית עם הסלון- שיתפרו לך מהבד שלך בהצלחה

שני834

New member
מכירת בד מחנות ידועה "שאנל"

היי, מדובר בארבעה מטרים של בד תחרה, ואני רוצה למכור אותו ב 2500 ש"ח. כשקניתי אותו הראתי בחנות דגם של עמנואל ולפיו קיבלתי את סוג הבד הספציפי. כל המעוניין/מעוניינת אשמח לפניות תודה שני

אז אולי תלכי לעימנואל

ותבקשי שיתפרו לך את הדגם שלהם מהבד שלהם ויורידו לך את מחיר הבד 2500 שח' זה לא מעט לבד, החנות בטח קונה אותו בפחות, קחי בחשבון שהם עשויים ל'החזיר' לך פחות ממה שאת שילמת

שני834

New member
החנות שבה אני עושה את השמלה

לא מוכנה לקבל בד שמביאים אפילו עם חשבונית. הם לא לוקחים עליו אחריות. ועכשיו אני נמצאת במצב בו אני צריכה לשלם על בד שאין לי שימוש בו. המעצבת שהיתה לחוצה על קניית הבד, אין לה מושג איך נראית הסקיצה שסגרנו, איבדה את התמונות ונתפסית בעיני כלא מקצועית בכלל. ואני מחפשת איך לצאת מכל העניין באופן סביר.

lirola

New member
בחנות שבה את עושה את השמלה תופרים מבד

משלהם... קודם כל תבדקי שלא תופרים לך עם בד זול, יש מקומות שמשתמשים בתחרות זולות ובטולים פשוטים שנראים כמו פורים כדי לחסוך כסף ולהרוויח יותר על השמלה. ואת יכולה פשוט למצוא מקום אחר שיעשה לך שמלה, עם הבד שאת מביאה, תופרת אחרת למשל שיש לך המלצות עליה. אם תצטרכי אני אמליץ לך על מישהי שתתפור לך.

שני834

New member
בהמשך לתשובות

אני דיי בטוחה לגבי איכות הבד מהחנות בה אני עושה את השמלה. אני גם די מבינה אותו, כי הגעתי אליו בדקה ה90 ואני יכולה להיבן למה הוא לא רוצה להשתמש בבד מבחוץ. האם התופרת שאת מכירה תהיה מוכנה לקנות בד שאני אוכל לספק עליו חשבונית שהוא מ"שאנל"? כי אם היא עושה שמלות לכלות, אז יהיה לה שימוש בו. תודה שני

lirola

New member
יהיה לה שימוש בו רק אם מישהי

תרצה את הבד הספציפי הזה, אין לה שום סיבה להסתכן ולהחזיק בד יקר כזה במלאי אם אולי לא יהיה לה בו שימוש אני לא מבינה את עניין הדקה ה90 ובד מבחוץ, לא רואה את הקשר בין השניים.

לדעתי זה כך

סלוני הכלות מחזיקים דוגמאות של בדים יקרים והם קונים לפי הצורך משאנל או מיבואן אחר, את הבדים החלקים , כמו סאטן דו שז או אחרים, הם קונים בעצמם בגלילים הרבה יותר בזול. עלות בדים לשמלה עבור סלון זולה יותר מאשר עבור כלה פרטית, או אפילו תופרת פרטית שיש לה 'הסדר הנחה' עם חנות מסויימת. יש גם מקומות שמפרקים מהשמלה את הבד הטוב שנשאר משמלות שנלבשו, למשל בחצאית יש בד שיכול להספיק לשני מחוכים לפחות, ובדקה של עבודת מספרים אפשר לקבל כמה מטרים טובים של בד 'נקי', כל זה יוצר חיסכון בייצור לא חושבת שסלון ירצה להוריד ממחיר הבגד להשכרה את מחיר הבד שהיא קנתה. הרגע האחרון הוא משמעותי מאוד בחתונות, אני למשל לוקחת הזמנות לא פחות מחודשים מראש ולא משנה אם זו הכלה או אמא שלה. תמיד יש סיכוי לפנצ'רים, ולפגישות מתבטלות. זו אחריות גדולה. תגידי מאיפה את ומתי החתונה, וננסה למצא לך תופרת, אם את יכולה הוסיפי גם את התמונה של השמלה שאת רוצה.

lirola

New member
אבל סביר להניח שהם לא מקבלים יותר

מאשר 20-30% הנחה. הרי לא יתכן שיקבלו 50% , אז הם יכולים לעשות לה הנחה של 1200 שקלים על כל השמלה ואפילו יותר והם לא מפסידים שום דבר. סתם עקשות. אני הייתי עושה במקום שהיה בא לקראתי קצת יותר. יש תופרות שהן מצוינות ,כמו בכל דבר צריך ללכת לפי המלצות.

שש שבע

New member
כן יתכן לירון

הבד שהכלה קנתה משאנל ב2500 ש"ח יכול לעלות חצי לסלון אם היא תציע לסלון שיפחיתו רק חמישים אחוז ממחיר הבד וישצתמשו בשלה, אני חושבת שהם יסכימו.

lirola

New member
יותר טוב מכלום

לא ידעתי שיש הנחות כאלה גדולות במכירה סיטונאית. נשמע גבוה, אבל הפסד של 1200 שקלים הוא עדיף מ2500. היא לא תוכל למכור את הבד הזה ב2500 בכל מקרה.

שני834

New member
איפה כדאי למכור את הבד

קודם כל תודה לכולן על התגובות. העניין שחודש וחצי לפני החתונה, לא היו לי יותר מידי ברירות ולכן כשגיליתי שהתופרת שבחרתי מראש לא ממש מקצועית בחרתי לפנות לחנות ידועה של מעצב ידוע (ולא היה לי זמן לחפש עוד תופרת) כך שכבר סגרתי עם החנות. כבר שאלתי אותו והוא לא רוצה לקחת בדים גם אם הם משאנל כי ככה יוצא שמשלמים לו בעיקר רק על העבודה ואז הוא אומר שזה לא שונה מללכת לתופרת, ואני מבינה אותו. למעשה אם כבר יש לי איזהשהו כעס זה כלפי התופרת הלא מקוצעית שפניתי אליה. שהיתה לחוצה לקנות את הבד אבל שכחה לשמור על הסקיצה של השמלה או על התמונות שהבאתי לה. חשוב לי לציין, לא שילמתי לה עדיין, והבד אצלה. וכשהודעתי שאיני מעוניינת היא רוצה שאקח את הבד כי כעת היא אומרת שאין לה מה לעשות איתו. על אף שהיא לא הייתה ישרה לאורך כל הזמן אני מנסה להיות הוגנת ולמצוא דרך למכור את הבד. נראה לי שקהל היעד זה תופרות של שמלות כלה. הייתי משתמשת בבד לו יכולתי כי הוא באמת יפיפה ומדהים. ולכן, אני פונה למי מכן, שיודעת על תופרת שהיתה מעוניינת לקנות אותו. אני כמובן אדרוש מהתופרת שקנתה אותו שתציג חשבונית מקור. וכמובן שאתגמש במחיר. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה שני

רות מלר

New member
כתבי מסר אישי למי שמנהל אותו

ובקשי להעלות את הצעתך, תתיעצי האם לכתוב בסוג ההודעה את מקור הבד אם לא יסכימו - צייני את בגוף ההודעה שהבד נרכש מחנות ידועה לבדי כלות בתל אביב שחשבונית תוצג עם הבד כנראה שזה נראה להם כמו מודעת פרסומת לחנות כשהמשתתפים חולקים מידע זה שונה מפרסום לשמו

למעלה