מכירים?

sporTV

New member
מכירים?

התסכלו בכתבה וחפשו בתמונה מצד ימין את הדמות המוכרת. נ.ב. הידיעה מופנית ללקוחות בי"ח שניידר (רק הם יזהו...)

sporTV

New member
ניצול שרשור - סכרת, שיתוף אישי

חבר'ה, נראה לי שהגעתי לפריצת דרך. ערכי הסוכר שלי היו כל הזמן במגמת עלייה, והזרקתי עוד ועוד אקטרפיד - סוג של אינסולין. באחת הארוחות אמא שלי זרקה לי הערה על כך שאני לא ממתין 10 דקות עד הארוחה... (מדובר על הזרקה בבטן, כך שניתן לאכול אחרי 10 דקות...) עשיתי ניסוי, התחלתי לחכות כחצי שעה בין ההזרקה לארוחה. התוצאות בגדר נס! הערכים ירדו לאיזור ה150 אחרי האוכל. לפני הערכים היו באיזור ה200+ כמות היחידות שאני מזריק ירדה בכמעט חצי!!!!! (מ18 ל10....והערך טוב בהרבה) מיד אחרי שאני מזריק אני שותה ספורנוקס סירופ שיש בו סוכר, ואז אין לי היפו עד הארוחה... אני מקווה שזו הנוסחא המתאימה, למראית עין זה נראה טב בהרבה. לפעמים משפט/טיפ אחד עושה את כל ההבדל! תתחילו להקשיב לסביבה שלכם

chakiv

New member
הי ספורטיבי,

כמה מילים על האינסולין שאתה מקבל - אינסולין אקטרפיד שאתה מקבל לפני הארוחות הוא אינסולין יחסית ותיק. הוא נחשב למהיר פעולה אך לא לקצר פעולה, ואני כבר אסביר לך את ההבדל: אינסולין אקטרפיד (actrapid) ורגולר (regular) - הם אינסולינים מהירי פעולה, כלומר: לוקח להם, לרוב, חצי שעה (עד שעה) להתחיל לפעול ולהוריד את הסוכר בדם. ולכן ההנחיה היא לקחת אותם 15-30 דקות לפני הארוחה. לעומת זאת, אינסולין נובורפיד (novorapid) והומולוג (Humalog) - הם אינסולינים קצרי פעולה, כלומר: לוקח להם עד 15 דקות לפעול ולכן לוקחים אותם מיד בארוחה. ומכאן ההסבר לתופעה שאתה מדווח עם האינסולין. אין פה תוצאות בגדר נס - כך האינסולין הזה עובד.... ויש לי שאלה קצת לא פיירית - האם לא קיבלת הסבר על האינסולין הזה? ורדית

sporTV

New member
לא ייחסתי לזה נס

אמרתי שהתוצאות השתפרו בגדר נס!
הסבירו לי בהרחבה על האינסולין, כפי שהסברת. הפרט היחידי הבעייתי הוא שאמרו לי שאפשר להתחיל לאכול אחרי 10 דקות אם מזריקים בבטן....

סוכרת

מה אחוז הסיאפניקים הסובלים מסוכרת?, באיזה גיל גילו לכם?, מה הטיפול שניתן לכם, האם הזרקה או טיפול תרופתי?. האם ניתן ומומלץ ל"צמצם" צריכת סוכר בגיל צעיר או שממילא הסיכויים לסוכרת קיימים גם ללא הקפדה יתרה?

orii

New member
שאלות ממש טובות וחשובות

הנה תשובה ראשנית לא מוסמכת - כדאי מאוד לשאול רופא. אחוז הCFניקים הסובלים מסוכרת עולה עם הגיל. בילדות רק לאחוזים בודדים יש סכרת והנפיצות שלה עולה ומגיעה לעשרות אחוזים בבוגרים (למשל 38% מקרב הבוגרים במרכז מסוים בבריטניה). התפלגות האוכלוסיה במחקר שנעשה בדנמרק הראתה: אפס ילדים עם סוכרת עד גיל 10 12% סוכרת בגילאים 10-19 48% סוכרת מעל גיל 20. (צריכים לקחת את המספרים בערבון מוגבל כי המחקרים האלו יכולים להיות מוטים ותחת כל מיני תנאים שלא תמיד רלוונטיים. אבל זה נותן סדר גודל של הבעיה.) לרוב היא מתחילה בגיל 18-21 אולם חשוב לעשות בדיקות שנתיות לאיתור הסוכרת החל מגיל 10 (זו בדיקה פשוטה יחסית שותים כוס מי סוכר ועושים כמה בדיקות גם עוקבות). לחולי CF עם סוכרת לא מאוזנת יש קשיים בשמירה על תפקודי ריאות ומשקל תקינים - לכן חשוב לאתר את הסוכרת מוקדם כדי לאזן אותה ולאפשר תיפקוד מיטבי. הטיפול הבסיסי הוא הזרקה של אינסולין והקפדה על צריכת סוכרים מתאימה. הקפדה על צריכת סוכרים בגיל מוקדם (לפני שהסוכרת פורצת) אינה משפיעה לדעתי על הסיכוי שתפרוץ המחלה. הסוכרת ב- CF נובעת מהרס של הלבלב בגלל הפרשות המלח הלא מאוזנות ואינה קשורה לצריכת סוכר. (סוכרת זו שונה מסוכרת הנעורים - מסוג 1או מסוכרת המבוגרים - מסוג 2)

sporTV

New member
גילו בגיל 20

אחרי הרבה סטרואידים, שידועים כמקפיצי סוכר. מגיל 10 אני עושה את בדיקת המסת הסוכר. בשנים האחרונות זה כל הזמן היה גבולי ודוקטור סכרת אמר לי במילים הבאות: "בשביל סכרתי אתה בריא, בשביל אדם בריא את סכרתי"... עד שבשנה האחרונה הפכתי לסכרתי נטו.

sporTV

New member
מה שכן, כשהייתי גבולי

עוד מלפני כמה שנים, הפסקתי לשתות קולה ועברתי לדיאט קולה לדוגמא. לא הפרזתי בפחמימות, מצד שני לא הייתי מודע לצורך בהגבלה.. כך ששתייה מתוקה זה הדבר היחידי שנזהרתי ממנו.

orii

New member
וגנטיקה

ועוד קצת על הגורמים לסוכרת של CF: ככל הנראה מה שקובע אם CFניק יהיה סכרתי או לא הוא גנטי. גנטי, אבל ללא קשר לסוג המוטציות בגן של ה- CF אלא במערך הגנטי בעוד גנים רבים אחרים. העובדה שהסכרת של ה- CF מתחילה בגיל מבוגר יחסית אינה "מונעת" ממנה מלהיות גנטית. יהיו CFניקים שיקבלו את הסוכרת לא משנה מה הם יעשו ואחרים לא. וכמו בכל הנושאים של ה CF מרגע שמאובחנים ומתחילים בטיפול הענינים משתפרים. sporTV - "העמסת סוכר" לא "המסת סוכר"

למעלה