מכירים תהרגשה?..

טיףטף2

New member
מכירים תהרגשה?..

כשיוצאת השבת וכפי שכתוב בספרים נשמה יתרה יחד איתה יוצאת ויש ריק עם כעס ועצב בלב?זה כל כך מעיק! כשזה קורה לך במוצ"ש תמיד השבוע הופך להיות שבוע מלא כעס ועצב. מקווה שהפעם יתברר לי אחרת בע"ה.

ספר ריק

New member
לגמרי לגמרי לגמרי

זה ממש תחושה מוכרת. לי וגם אבא שלי מדבר עליה בכל מוצ"ש. ממש מרגישים אחרת. תחושת ריק כמו שאמרת.

אצלי זה לגמרי לא בהכרח...

נכון שהנשמה היתרה יוצאת וחוזרת לכור מחצבתה, אבליש הנשמה המקורית ויש עוד השראה של קדושת השבת, במיוחד אם משאירים את המפה הצחורה והטהורהעל השולחן. ייתכן ויש הרגשה מעט כבדה, אבל אפשר להקל עליה באמצעות המערכת הסטריאופונית, לשמוע שירים שמחים, לקרוא מעט זוהר ולהרגיש התעלות מסויימת. חז"ל אומרים שהשבת היא מקור השראה לכל ימות השבוע, ימים ראשון שני ושלישי יונקים מאוירת השבת שקדמה להם וימים רביעי חמישי ושישי - מתכוננים לשבת הקרובה... אז בואו נשמח ונרקוד לקול צלילי המוסיקה (רצוי שתהיה חסידית קדושה ושמחה) שיהיהי לכולנו שבוע טוב ומבורך, שבוע מעולה ומוצלח. שבוע של רוגע ושלווה, שבוע שושפע אהבה. שבוע שכולו שמחה ואור, שבוע של חופש ודרור. אוהב את כולכם נעומקא דלבא אחיי ורעיי.

לצערי אני מכיר ‏....אבל.‏ ‏

איך ששמעתי פעם שיש עניין לאכול סעודה רביעית כדי ללוות את שבת המלכה ואז פחת מרגישים את העצב שהנשמה יתרה יוצאת.‏ כמו כן אפשר גם לשיר ולשמוח בצאת שבת או אפילו כמדומני זה גם מצווה לשיר במוצאי שבת.‏ ‏‏(שירים דתיים אה....‏ ‏‏) ‏.‏ יהי רצו שהשבוע הבא יבוא עלינו לבריאות ולמזל ולהצלחה ולרנסה ושנמצא חן בעיני אלוקים ואדם ‏,‏ פרנסה וכל טב לכל חברי ההפפורום ולכל עם ישראל אמן כן יהי רצו.‏ אוהב.‏ ‏

Nחמן

New member
../images/Emo46.gif מממ... מכיר...

מכיר תופעה זאת. מעניין, שדווקא אצלי היא לא מורגשת. אני יכול לשער את הסיבה אבל אני גם יכול לנחש את תגובתך: אתה מציק לי! אתה יכול להתלונן מהיום עד מחר אבל התופעה שציינת בהודעתך מוכרת היטב ע"פ הקבלה. אם רק תנסה לחייך לכל אדם בין אם הוא שונה ממך ובין אם לא מוצא חן בעיניך, פתאוןם תמצא עצמך בעולם אחר לגמרי. נכון, שה"נשמה יתרה" יוצאת, וזה מורגש בהחלט אצל כל שומר שבת אמיתי (לכן נהגו לברך על הבשמים בהבדלה כדי להשיב לנפש את הנשמה החסרה). דווקא אצלי בזמן שהשבת נשארתי ללא אורחים זכיתי ל"עונג שבת" אמיתית. מתנדב כבן 16 לקח אותי לבית הכנסת לכל תפילות השבת, מתנדב אחר ביקר אצלי למשך כשעתיים למטרת לימוד ובשאר הזמן נחתי מעמל השבוע (כידוע אני עובד קשה מאוד...
), קראתי מעט בעלוני השבת, בעיתון "בשבע" וב"השבוע בירושלים" וכן בספר "אביהם של ישראל" - אחד מארבעה כרכים ובהם דברים, שנאמרו על הרב הגאון מרדכי אליהו זצוק"ל, וב"ה היה ממש נהדר. אחרי שבת כזאת אי אפשר להיכנס לעצבות. ימי ספירת העומר הם ימים המסוגלים לישועה (שאל את מצפה לגאולה). אם רק תתחיל לשנות כיוון (האמן לי, שזה הרבה יותר קל ממה שעשית עד כה) ולומר בלבבך בכל יום לפני התפילה: "הריני מקבל על עצמי לקיים מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך". אינך חייב להסכים עם דבריי. בסך הכל ניסיתי לעזור לך. אתה בעצמך תבחר לך את מצב הרוח בערב שבת, במוצאי שבת ובשאר ימות השבוע. רק אם יתברר לך שצדקתי, אל תתבייש להודות בכך. זה לא עולה כסף.

טיףטף2

New member
כמה שעות פנאי יש לך ביום?

יותר מידי נכון?תעשה משהו עם עצמך. אתה מאבד שפיות יקרי.

frankie246

New member
../images/Emo10.gif לועג לרש??? אני לא יוכיח אותך פה...

מהסיבה הפשוטה שאת טון הדיבור אי אפשר לשמוע דרך הפורום. אבל בטוחני שאתה לא כזה...

טיףטף2

New member
רק כשמוצאים אותי מהכלים

אני מפגין לצערי תצד המרוקאי העצבני.

טיףטף2

New member
הוא לא מעניין

כבוד גורר כבוד. אדם שלא נותן כבוד לאחרים שלא יצפה שיקבל כבוד...ולמה שיקבל?P:

Nחמן

New member
על מה אתה מדבר?

אתה מזוכיסט? ראשית - אינני זקוק לכבוד. יש לי ברוך ה' די והותר גם עבור אחרים. שנית - הכבוד, שמקבלים ממני גולשי הפורום (ואף אתה בכלל זה), יכול לשמש לאות ולמופת לכל אחד. שלישית - אם אינך יודע לכבד את השונה ממך ובשל כך אתה מרגיש חוסר כבוד כלפיך, אל לך לתלות את הקולר בצווארם של אחרים. רביעית - כאשר אתה מכבד אותי או את אחרים, לא אותי ולא את האחרים אתה מכבד אלא את עצמך. אין לי דבר אישי כלפיך למרות המחלוקת בינינו, שהגורם המרכזי לה הוא אני. עם זאת לא המחלוקת עומדת לנגד עיניי אלא דווקא השלום. חבל מאוד, שאינך רוצה להבין זאת. קרא את הודעתי על הרב מרדכי אליהו זצוק"ל ותראה, שמבחינה זאת אני יכול להיות תלמיד מובהק שלו (עד היום אני בקשר חם עם בני משפחתו ואנשי לשכתו), ומי שמתנגד לדרכו של הרב אליהו זצוק"ל, אי אפשר, שלא תהיה לו בעייה. חמישית - שלא כדברי פרנקי, שללא ספק הוא אדם נפלא (וכן גם אתה), אינני מבקש שום פריבילגיה מיוחדת מפאת גילי. אני רואה עצמי בפורום שווה בין שווים ומחויב לכבד כל אדם - צעיר כמבוגר. משום כך אני מכבד גם אותך בלא שום קשר לייחסך כלפיי מתוך היקש, שלו נניח, שהיית מחלל שבת, בוודאי לא היה פוטר אותי מהחובה לשמירת שבת. כך גם "ואהבת לרעך כמוך" איננה מותנית בכך, שגם אתה תאהב אותי. שישית - ללא ספק יש לי צער על הרגשתך הלא נוחה, ולא פחות מזה על אי רצונך להבין, שהכל תלוי בך (מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחקוך), כשם שיש לי צער על כל יהודי, שאיננו שומר תורה ומצוות, וכפועל יוצא מעכב את הגאולה, שכולנו כה מצפים לה.

אז נדאג להחזיר אותך לכלים... (כנס)

כלי מטבח / כלי כתיבה / כלי מיטה / כלי שרת במקדש / כלי עבודה ??? מחק את המיותר... או כתוב בתגובה לאילו כלים הייתי מעדיף להיכנס חזרה. חחחחחח וחוץ מזה את המרוקאי עצבני אחי או שמעצבנים אותך? /tapuzforum/images/Emo3.gif

Nחמן

New member
כן, אני יודע!

לצערי הרב כנראה אתה מסוג האנשים, שכבודם העצמי (האגו) איננו מאפשר להם להודות בטעותם. היום "כה באייר תשע"א מלאו 11 חודשים לפטירתו של הגאון הצדיק הרב מרדכי אליהו זצוק"ל. מה הקשר? המתן להודעה ראשית בעניין זה. בינתיים המשך לבכות על כך, שהשבוע הולך לך נח'ס. רק אתה יכול לשנות זאת. בסופו של דבר עוד תצחק לבדיחה שבהודעתך ואם לא תצחק אתה, אולי אחרים יבוזו לך על שהנך דוחה את האור הטוב בשתי ידיים. באמת רוצה לדעת, כמה שעות פנאי יש לי? כמעט אפס!...

טיףטף2

New member
כנראה הפיתרון היעיל

הוא פשוט להחשיב אותך כרוח רפאים..כלומר לא קיים. אעשה זאת מעתה.

Nחמן

New member
טיף טף יקירי!

זה לא יעזור לך! תתחיל לחייך לכל אחד
ותראה, שכולם יחזירו לך חיוך כפול...
חבל לי על הסבל הרב, שנגרם לך בגלל עקשנותך.

ומה אומר על כך הזמר קובי אפללו

/tapuzforum/images/Emo27.gifבהשגחה עליונה לאחר שכתבתי את תגובתי עייינתי בעלון "הידברות" ובדיוק מצאתי זאלה בנוסח דומה "כשיוצאת השבת הדבר הראשון שאני עושה..." והפעם השאלון היה עם הזמר קובי אפללו (לא כל כך מכיר אותו, אבל מן הסתם הוא זמר ים תיכוני) וכך הוא ענה: "זה לנסות לברר איך אני מאזן את תחושת הריקנות שפוקדת אותי. משום מה כשיוצאת השבת אני ממש מרגיש את הנפש היתרה שעוזבת אותי. נפילת מתח ומצב רוח ואז אני משתדל לנגן לעצמי. רב ידוע אמר לי שכדי להתגבר על הריקנות צריך לנגן או לשמוע מוזיקה. אחת המטרות של דודו המלך בסעודת מלווה מלכה היא לתקן את ההרגשה הזאת" אז כולנו מוזמנים לעשות סעודת מלווה מלכה, אפשר גם במזונות או פירות ולשפר את מצב הרוח וכמה כייף להיות פה איתכם, גם זה מעלה את מצב הרוח וההרגשה היא טובה ברוך ה`. שבוע נפלא ומקסים לכולם. אוהב מכל הלב.

למעלה