על מה אתה מדבר?
אתה מזוכיסט? ראשית - אינני זקוק לכבוד. יש לי ברוך ה' די והותר גם עבור אחרים. שנית - הכבוד, שמקבלים ממני גולשי הפורום (ואף אתה בכלל זה), יכול לשמש לאות ולמופת לכל אחד. שלישית - אם אינך יודע לכבד את השונה ממך ובשל כך אתה מרגיש חוסר כבוד כלפיך, אל לך לתלות את הקולר בצווארם של אחרים. רביעית - כאשר אתה מכבד אותי או את אחרים, לא אותי ולא את האחרים אתה מכבד אלא את עצמך. אין לי דבר אישי כלפיך למרות המחלוקת בינינו, שהגורם המרכזי לה הוא אני. עם זאת לא המחלוקת עומדת לנגד עיניי אלא דווקא השלום. חבל מאוד, שאינך רוצה להבין זאת. קרא את הודעתי על הרב מרדכי אליהו זצוק"ל ותראה, שמבחינה זאת אני יכול להיות תלמיד מובהק שלו (עד היום אני בקשר חם עם בני משפחתו ואנשי לשכתו), ומי שמתנגד לדרכו של הרב אליהו זצוק"ל, אי אפשר, שלא תהיה לו בעייה. חמישית - שלא כדברי פרנקי, שללא ספק הוא אדם נפלא (וכן גם אתה), אינני מבקש שום פריבילגיה מיוחדת מפאת גילי. אני רואה עצמי בפורום שווה בין שווים ומחויב לכבד כל אדם - צעיר כמבוגר. משום כך אני מכבד גם אותך בלא שום קשר לייחסך כלפיי מתוך היקש, שלו נניח, שהיית מחלל שבת, בוודאי לא היה פוטר אותי מהחובה לשמירת שבת. כך גם "ואהבת לרעך כמוך" איננה מותנית בכך, שגם אתה תאהב אותי. שישית - ללא ספק יש לי צער על הרגשתך הלא נוחה, ולא פחות מזה על אי רצונך להבין, שהכל תלוי בך (מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחקוך), כשם שיש לי צער על כל יהודי, שאיננו שומר תורה ומצוות, וכפועל יוצא מעכב את הגאולה, שכולנו כה מצפים לה.