מכירים קאשה?

גנגי

New member
מכירים קאשה?

כאילו כּוּסססססֶמֶת? אז ככה - אצלי יש שני שימושים עיקריים לכוסמת: 1. יש לי כרית כוסססססמת (קוראים לה בבית כרית כוסססססאמק) שאני מחממת לי ברגעים קשים, ומזמן כבר הבנתי שכרית כוססססאמק היא חברתו הטובה ביותר של האדם הקפוא. 2 - אני מבשלת קאשה כמו שמבשלים אורז, ומתנחמת בריח המופלא (לא כולם אוהבים, אני יודעת, אבל לי יש גנים פולניים) ובטעם המנחם, שמזכיר את בית אמא (אמא שלי בישלה קאשה מדהימה, אבל לא סבלתי את זה באותם ימים, טיפשה שכמוני). הבנות שלי מתות על קאשה, אני מתה על זה, האיש לא. מה אכפת לי מהאיש. הוא בלאו הכי אוכל בעבודה. מה שרציתי לבקש אלו מתכונים טובים לקאשה. אני מכינה את זה כמו אורז ואז או שאוכלת ככה, או שמטגנת בקצת שמן-זית ומוסיפה לפעמים עגבניות קצוצות והמון שום ודברים כמו עלי סלרי או פטרוזיליה או מה שיש בבית - או שאני עושה מזה קציצות שתמיד - אבל תמיד - מתפרקות , ובכל זאת הן טעימות להפליא. אבל אני רוצה עוד רעיונות. רועעעעעעעעעעעעעעעעי, אנא!!! (כן-כן, הכוסססססססמת אורגנית, כמובן). ורשה כולה מחכה לשמוע מה יש לך להגיד.

roihand1

New member
קשה קשה...

כוססססססמת! עשית לי חשק, מחר אעשה נסיונות ואעדכן בתוצאות

roihand1

New member
אי אפשר לסמוך על אף אחד...

ביקשתי מחברה שלי שכשהיא עושה קניות שתקנה כוסמת, ומה שקיבלתי זה פתיתי כוסמת לדייסה. צר לי, אך תאלצי לחכות עוד יום עד שאחליף את הזוועה

גנגי

New member
תגיד לה:

כוססססססססססססססמת! ביקשתי כוסמת! את לא יכולה פעם אחת להביא מה שמבקשים ממך? סססססססססס.....

roihand1

New member
הלכתי, החלפתי, חזרתי, טחנתי, בחשתי, תיבלתי

ומה יצא? כדורי כוסמת בתה ירוק השילוב מדליק לגמרי, אבל עדיין לא עשיתי מדידות מדוייקות... מתכון בקרוב

גנגי

New member
בינתיים, רק שתדע,

אכלתי היום הר-כוסמת נפלא, והתמוגגתי. בלי טובות. ועכשיו, עם טובות, נראה מה יונפק להבא.

roihand1

New member
מתכונים מתכונים

לפני הכל טוחנים את הכוססססססמת. משתמשים במטחנת תבלינים או בבלנדר וטוחנים בפולסים עד שמקבלים קמח דק. מעבירים דרך מסננת דקה בשביל לוודא שהתוצאה מושלמת. כדורי כוסמת בתה ירוק כאן אסור להתעצל ולהשתמש בתה ירוק משקית - לכו לחנות תבלינים וקנו תה ירוק אמיתי. - 1/2 כוס כוסמת טחונה - 100 מ"ל מים - 1 כפית אבקת אפייה - 3 כפות תה ירוק, טחון דק - מלח לפי הטעם - עלי תה ירוק טחונים גס (או שבורים גס) לציפוי - שמן זית לטיגון - מערבבים את הכוסמת, אבקת האפייה, המלח והתה הירוק הטחון, מוסיפים את המים ומערבבים היטב במזלג, מניחים לחמש דקות. - ממלאים קערה קטנה בעלי התה הירוק לציפוי, ובידיים מקומחות מגלגלים, בזריזות, כדורים קטנים, מניחים כל כדור בקערה ומנענעים לציפוי מוחלט. - מחממים שמן זית במחבת כמעט עד שהוא מתחיל להעלות עשן. מניחים בזהירות את הכדורים ומטגנים מכל הצדדים. מספיגים במגבוני נייר ומגישים חם. כריות כוסמת וורדים העוגיות האלה הן אחד מהמאכלים הרכים והמפנקים יותר שפגשתי. - 1 כוס כוסמת טחונה דק - 2 ביצים גדולות או 3 בינוניות - 1 שקית אבקת אפייה - 50 גרם ג'לי וורדים (*) - 2 כפיות דבש - חמאה מלוחה - מחממים תנור ל-180 מעלות. - מערבבים בכוס את הביצים, ג'לי הוורדים והדבש, מוסיפים מים עד שהכוס מלאה. - מערבבים את הכוסמת ואבקת האפייה, ומוסיפים את הנוזלים, מערבבים היטב ומניחים בצד לחמש דקות. - מרפדים מגש אפייה גדול בנייר אפייה, ובעזרת כף מניחים גושי תערובת. - אופים במשך שבע עד עשר דקות או עד שהכריות רק מתחילות להשחים. - מוציאים מהתנור ומורחים כל כרית במעט חמאה מלוחה. - מניחים להתקרר ומגישים עם גבינה לבנה, שמיר ובצל ירוק. (ניתן להקפיא בלי בעיה ולהפשיר בטמפרטורת החדר) (*) ג'לי ורדים - 1.5 כוסות מים - 50 גרם ראשי ורדים מיובשים (להשיג בחנויות התבלינים) - 2 כפות סוכר חום - 1 כפית אגר-אגר (להשיג בחנויות הטבע) - מפוררים את עלי הכותרת של הורדים לתוך המים, זורקים את הבסיס הירוק. - מוסיפים את הסוכר ומניחים על אש נמוכה במשך 45 דקות. - מורידים מהאש, מוסיפים את האגר-אגר, מערבבים היטב, מביאים שנית לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. - מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים בקירור עד חצי שנה.

גנגי

New member
אני אתחיל מהראשון -

הוא נשמע לי כל כך מגרה שבא לי אפילו עכשיו...מבטיחה לנסות אותו בשבוע הקרוב. השני נשמע לי ביזארי, אבל אולי אני אתרגל לרעיון של כוסמת מתוקה.

roihand1

New member
זה לא יוצא מתוק ../images/Emo192.gif

לא מרגישים, כמעט, את הממתיקים, זה רק מעדן את הטעם של הכוסמת.

גנגי

New member
טוב.

האיש דווקא נדלק לי על המתכון הזה, כך שאצטרך לנסות אותו.

roihand1

New member
ועוד זמן לא רב אסיים להכין את הפלאפל

מהכוסמת כמובן. ואגב, סתם מתוך סקרנות, את דוברת צרפתית?

גנגי

New member
לא, אבל

אני מכינה פלאפל מדהים - גם מחומוס טרי וגם מכוסמת. שתדע. עמוס מאוד בכוסברה, כמובן. איך לא. (-;

roihand1

New member
../images/Emo26.gifפלאפל

פלאפל כוסמת - 1 כוס כוסמת (לא קלויה) - 1 כוס מים - 3 שיני שום - 1 צרור יפה של כוסברה (או פטרוזיליה, למי שמעדיף) - חצי כפית כמון - חצי כפית ג'ינג'ר יבש וטחון - חצי כפית גרעיני כוסברה טחונים - מלח ופלפל לפי הטעם - שמן לטיגון - משרים את הכוסמת במים עד שהיא סופגת את כולם (כמה שעות). - במעבד מזון, טוחנים את השום, הכוסברה והתבלינים, מוסיפים את הכוסמת, וטוחנים אותה גס בפולסים קצרים. - בסיר מחממים שמן בגובה 1 ס"מ, בעזרת שתי כפות רטובות יוצרים כדורים מהעיסה ומחליקים בזהירות לתוך השמן החם. כשהפלאפלים משחימים, הופכים אותם, וכשהם משחימים מהצד השני מספיגים בנייר סופג ומגישים חם. בתאבון

גנגי

New member
אני גם מוסיפה לזה

בצל שלם קצוץ באותו מעבד מזון (האמת? אני מעבירה הכול במטחנת בשר קלאסית, כזאת של קנווד, לא במעבד מזון) ולא משתמשת בג'ינג'ר טחון. חוץ מזה הכול זהה. נכון טעים פחד?

roihand1

New member
חבל על הזמן כמה שזה טעים ../images/Emo7.gif

וכמובן שעדיף להשתמש במטחנת בשר, אבל אין לי כזאת בהישג יד בדירתי הפריזאית הקטנטנה... הבצל הוא רעיון טוב, ותנסי להשתמש בג'ינג'ר הוא נותן לזה טוויסט קטן וחביב

nunely

New member
כוסמת../images/Emo23.gif

אחד הדברים האהובים עליי ושנואים על שאר בני ביתי. אני מבשלת כמו אורז ואח"כ מוסיפה המון בצל בטוגן/מקורמל. או מבשלת כמו אורז, במקביל מכינה כבד עוף עם בצל (במחבת ממטוגן עם בצל ושמן) מצננת את הכבד והכוסמת. חותכת את הכבד לקוביות ומוסיפה עם הבצל שנשאר לכוסמת. מקפיצה קלות בקערה ומתקנת טעמים (מלי ופלפל שחור בלבד). לוקחת בצק עלי מרודד ממלאה בתערובת ויוצרת רולדה ארוכה. משמנת פיירקס עגול מסדרת את ההרולדה בצורת שבלול מברישה למעלה בביצה, מפזרת שומשום בנדיבות ואופה. את יכולה לעשות את זה גם בצורת בורקסים משולשים.

nunely

New member
את יכולה להוסיף גם פטרוזליה קצוצה לתערובת...ה

מילוי...

גנגי

New member
את הקניש הזה אני מכירה,

אמא שלי היית עושה כזה. כבד אני מתעבת, כך שאין סיכוי, ובכלל אצלי בבית אוכלים לרוב צמחוני (רק אני חובבת בשר, והקאשה היא גם לבת הצמחונית שלי). אני לא מחפשת מה להוסיף לקאשה, אלא מתכונים חדשים לגמרי, משהו מרתק - למשל הכדורים האלה שאני מכינה, משהו על עיקרון פלאפל מקאשה, זה טעים מאוד ואחר. חברים, הזמן דוחק: אם לא תעזרו לי אני אפתח את הכרית כוסססססאמק ואבשל את תוכנה! ראו הוזהרתי!

nunely

New member
זה לא מה שכתבת בהודעה הראשונה

קאשה עם ירקות קלויים נחשב מתכון חדש לגמרי?

למעלה