מכירים? הייתם שם? זוכרים?

אני לא חושב שזאת הדרך

אישית אני לא חושב שזאת הדרך לשפר את מערכת היחסים בין המורים לתלמידים. ההיפך, היא מכניסה את המורים עוד יותר לפינה.

La Gamba

New member
למה אין שם אזכור לגבי זכויות מורים?

לי באופן אישי זה מפריע לקרוא דברים חד צדדים.

מורים מעניקים זכויות

אתם חייבים להבין : אם אתם נותנים זכויות...זה לא אומר שמישהו לקח אותם מכם. ילדים לדעתי הם קבוצה חלשה באוכלוסייה, הניתנת למרות בדרך כלל של ההורים,המורים,הממשלה וכו´. חובתינו החינוכית להעניק זכויות אדם לכל אחד אשר לידינו או לצידינו. מקצועיות המורה ניכרת לא בכוח הסמכות הנקנית ע"י תפקידו אלא בהיותו אדם מוסרי ורגיש לצרכי האחרים-בכך לא רק שיצתנו לו כבוד, אלא הוא יצור אמון ואמינות בדמותו המחנכת ובכך יינתנו לו זכויותיו כאדם וכאיש מקצוע. מקווה שהבנתם אותי. כך הם פני הדברים לדעתי.

מורה טוב מורה לחיים

מסכים איתך לכל מילה. מורה טוב הוא אכן מורה רגיש ומוסרי היוצר אמון ואמינות... הבעיה שלי היא זכויות המורה. כל-כך מתמקדים בתלמיד, בצרכים, ביצירתיות, שלא יהיה לו קשה מדי... עד שמאבדים את מי שאחראי שבסופו של דבר התלמיד יקבל משהו בבי"ס - המורה. מורה חסר אונים הוא מורה רע. מורה כזה לא יתמקד במטרה שלו אלא ב"מאבק" שלו בכיתה. אין ספק שצריך לשמור על זכויות התלמידים. אין ספק שלכולם מגיעה הזכות ללמוד. אבל גם למורה יש את הזכות ללמד ולהנות מהלימודים.

למעלה