מכירים את זה

DannyDinn

New member
אמונה

Orenin יקר אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת. גם אני עברתי משבר כזה, וגם לי היה קשה עם עצם זה שהייתי במשבר כזה. אבל מה שחשוב זה לעשות מעשים רק אחרי שאתה מחליט לגבי האמונה שלך. ואמונה לא קשורה בכלל בנטיה המינית, או בקשיים המלווים עם הדת. או שאתה מאמין או שלא. אם אתה מאמין, אז יהיה לך מאוד קל להסביר הכל - למה יש קשיים, ולמה אתה פה, וכו. ואם אתה לא מאמין, תרגיש באמת חופשי מעול המצוות ומעול הכיפה (שהיא רק סמל) ותדע שאינך חייב ללכת בתלם של דת שבה אינך מאמין. לי נראה שעוד לא שאלת את עצמך את השאלה הזאת, וגם נראה לי שרבים מהמשיבים פה מניחים כהנחת יסוד שאתה מאמין ולכן אין לך כ"כ הרבה ברירות.... מה שאני מציע לך זה שתנסה לברר לעצמך את עניין האמונה מצדדים שונים - הצד היהודי, חברתי, הגיוני, הומני, אמוציונלי, מיסטי, רוחני, קבלי, וכן, גם הומואי. כשתחקור ותגיע לאמת שלך, בין לכאן או לכאן, השאר יבוא הרבה יותר פשוט....

Inspector Finch

New member
שקט/ יונה וולך

לא קראתי את התגובות הרבות שקיבלת, ואני מתאר לעצמי שהן יותר מועילות משלי.. אבל ההרגשה שלי מכל הסיפור היא שאתה רוצה/צריך להתרחק כדי להתקרב, לא? ואולי זה בסדר, לא יודע.. אין לי מושג.. ולחזור ב"שאלה" לאו דווקא אומר להתפקר ולאבד את הערכים שלך, הם חלק ממך. שיהיה בהצלחה. שקט/ יונה וולך שלח לי שקט טוב מוגן שלח לי שקט מענן שלח לי שקט ממוכן לשמוע שקט לא מכאן תשלח לי שקט בקופסא, מארץ רחוקה. שלח לי שקט מאורגן שלח לי שקט מעודכן שלח לי שקט מפואר תשלח לי שקט מהכפר תשלח לי שקט בקופסא, מארץ רחוקה. שקט, שקט, שקט, שקט מופתי מיום הולדתי עד יום מותי שקט עד יום מותי. שלח לי שקט מהודר שלח לי שקט מאולתר שלח לי שקט ירחי תשלח לי שקט בין כוכבים תשלח לי שקט בקופסא מארץ רחוקה. שקט, שקט...

Nחמן

New member
אורנים חביב ונפלא!

איני יכול למנוע את זליגת הדמעות מעיניי למקרא דבריך. כבר הגיבו לפניי אמנון, אופיר, מרי, נאור ועוד... איזו חבורה נפלאה! אין לי הרבה מה להוסיף על דבריהם פרט לעובדה, שבתוך עמי אני יושב. הרשה לי לספר מעשה שהיה וממנו לנסות להמשיל אותו לדבריך. כידוע עם ישראל שבע מלחמות, שבהן נהרגו רבים מטובי בנינו. במקרה אחד קמה אשה - אמא לאחד החיילים ההרוגים והצהירה, שמאז מות בנה הפסיקה להאמין בהקב"ה. שאלתי את עצמי: מה קרה? בנה מת. נכון, זאת עובדה! אבל מה הקשר בין האמונה או האי אמונה לבין מות בנה? אם יש לך טענות כלפי הקב"ה על הסבל, שאתה עובר, שלח אליו פקס או אימייל ושאל אטותו מדוע. מה יש? הוא לא עונה לך? אתה טועה ובגדול! תסתכל וסביבך ותראה, שכל חייך מלאי ניסים ונפלאות. עוד לא קרה כדבר הזה, שעם כל כך קטן נרדף ע"י אויבים כה רבים, ואיש מהם לא הצליח להשמידו (כן יאבדו כל אויביך, ישראל!). תראה, שכל בוקר, שבו אתה פוקח את העיניים, הוא נס גדול. אומנם מנגד יש המון דברים, שאיננו מבינים. אבל בינינו: חוץ מזה אתה מבחין הכל? האם אתה מבין, כיצד חיים בעלי החיים למיניהם? כיצד המטוסים טסים? והפלא הגדול מכולם: כיצד נוצר אדם או חיה מטיפת זרע, שנראית אך בקושי במיקרוסקופ? אבל לעולם לא יעלה בדעתך לחקור את הרופא, מה יש בתרופה, שאשם לך, או בטיפול, שהציע לך, כי אתה מאמין לו. נכון?! אז דע לך, שהאמונה היא חלק מהריפוי. גם אני איני יכול להשיב לכל שאלותיך אבל ראה את הדברים המרגשים והנהדרים, שכתבו המגיבים שלפניי, וראה בהם דסברים, היוצאים מהלב. בכל מקרה תמיגד תישאר אחינו ותמיד נהיה אתך.

orenin

New member
רק רציתי לציין

שקראתי בעיון את כל התגובות וכולן ללא יוצא מהכלל עזרו לי! אז שוב אני רוצה להודות לכולכם, איזה כיף שיש אנשים טובים בעולם.

למעלה