מכירים את זה ש

צק3

New member
מכירים את זה ש

ברוכים הנמצאים אני כאן לא (רק) בשביל להעביר ביקורת על מסעדה מסוימת, אלא להתבכיין על מצב ייחודי שמסעדות מסוימות בהן התארחתי לא השכילו לפתור, ואחת (בה ידובר) לקחה לאקסטרים. ישבנו ארבעה בבני הדייג במרינה הרצליה ונהנינו מאוד מדגים, פירות ים ופרגיות (גם אני הרמתי גבה, אבל זה מה שהוא רצה). בתום הארוחה (וההנאה) הזמננו קפה וקינוח. לא רצינו ליפול עם קינוח יומרני אז הלכנו על משהו שהתפריט קרא לו סופלה ובהסבר היה כתוב שהוא פונדנט. חשבנו על עוגת שוקולד חמה נוזלת ומוכרת ולא היה לנו איכפת איך ייקראו לזה. שניים מאיתנו הזמינו אספרסו כפול. הקפה הגיע, ובאמת, אחד היה אספרסו כפול אבל השני היה ארוך (ואני לא חושב שזה קטנוני או פלצני, זה פשוט לא מה שהוזמן) ויחד עם הקפה הגיע הקינוח עם 2 כפיות. קראנו לאחת המלצריות (משימה קשה כשלעצמה) ואמרנו לה שהקפה הזה הוא כנראה אספרסו ארוך ואנו מבקשים קפה חדש כפי שהוזמן, ועוד שתי כפיות. היא חזרה כעבור 15 שניות, עם הקפה, בלי הכפיות, ואמרה שהברמן אומר שזה אספרסו כפול. זעפנו מעט, אמרנו לה לבטל את הקפה ולהביא כפיות, ונפנינו לבחון את העוגה. מאוד דומה לפונדנט (או סופלה, או ווטאבר), רק עם חור גדול במרכז ושוקולד נוזלי כלשהו שנח בתחתית הבור. הגלידה שצורפה לעוגונת כבר הייתה חצי גלידה וחצי גלידה מומסת, ולנו עוד לא היו כפיות כדי שנוכל לאכול בחברותא מהעוגה הלא מצודדת. כיוון שהיה לנו זמן, העמקנו במחקר (נגענו בעוגה בידינו החשופות)וגילינו שהמתחזה לפונדנט/סופלה נמצאת במצב קר/לא מחומם, מה שמסביר איך במקום להיות נפוחה וריחנית היא שקועה ולא מעוררת. עדיין לא קיבלנו כפיות. קראנו למלצר הראשון שחלף על פנינו וביקשנו לבטל את הקינוח ולקבל חשבון. כמובן שנשאלנו, והשבנו שמילא איך שזה נראה, הזמן שעבר מאז שהיינו צריכים להתחיל לאכול את זה לא היטיב עם הגלידה ואנחנו לא רוצים כלום, רק לקום. אז חשבון? נאיבי מצידנו. נשאלנו מי המלצרית שאחראית למחדל הקפה והעוגה (מלשינים בעל כורחנו - מרגיז). ענינו ששירתו אותנו כל כך הרבה מלצרים ואנחנו לא זוכרים. חשבון? חכו רגע. חיכינו, מה נעשה? המלצר הביא עוד מישהו (מנהל משמרת או משהו כזה) ששאל את אותה השאלה וקיבל את אותה התשובה וגם בקשה צנועה לפתור את הבעיות שלו בעצמו ולא להפיל אותן על הראש שלנו ועוד בקשה צנועה מאוד: חשבון. השניים הלכו, צעקו קצת ליד הבר על מלצרים אקראיים ועל הברמן. צדנו את עיני אחד מהם וסימנו לו בעזרת התנועה הגסה של העט באויר (בד"כ נמנעים, אבל הפעם היינו חייבים). נראה שזה עשה את העבודה כי קיבלנו את החשבון. אז אני מבין שיש לפעמים בעיות במסעדה, וצריך לקבל משוב מהלקוחות כדי לדעת מה לעשות. אני גם מבין ששביעות רצונם של הלקוחות חשובה, שצריך להראות להם שתלונותיהם מטופלות ואם מלצר מסויים צריך לקבל על הראש (דבר שלא ביקשנו), הוא יקבל. מה שאני לא מבין זה איך אנשים שעובדים בשירות לקוחות, שיודעים שלקוח הוא בריה כפויית טובה, רעת מזג וקצרה בזמן, מרשים לעצמם לטפל במקרה עדין של לקוח מאוכזב ביד גסה שכזו ובמקום לתת לו את מבוקשו (חשבון?!) ASAP, מטרידים מלחיצים ומעכבים אותו. איך בדיוק זה משרת אותם? ודבר אחרון, קפה זו מנה (באין הגדרה יותר טובה) לא יקרה, מהירה וקלת הכנה. גם אם אין בזה שום הגיון (והיה!), פשוט לוותר על הכבוד ולהכין חדש.

פ ו ל ק ע

New member
עייפת אותי...

אכלתם ארוחה טובה. 80% מהזמן נהנת משירות טוב. פישלו קצת עם הקינוח והקפה (הקינוחים האלה קנויים ובחלק מהמקומות לא יודעים ממש מה לעשות איתם, זה בני הדייג, לא רביבה וסיליה) ולא הביאו את החשבון במהירות. בתוך הסיטואציה הזאת, כשאתם כבר "מחוממים" בגלל הקינוח המאכזב והקפה הבלתי מדוייק - כל דקה הופכת לנצח וכל פגם (בשירות) הופך לפיל. אל תהיו כבדים, זה כו-לה ארוחה במסעדה, כו-לה יציאה לבילוי, לא שיחות השלום עם סוריה.

צק3

New member
../images/Emo4.gif

אז א - תנוחי, ב' - כמעט כל מקום שמגיש פונדנט קנה אותו מאיפשהו ועדיין הוא נראה כמו עוגה טעימה אפילו שלא הכינו אותו אשכנזים אנינים וג' - לבקש חשבון יותר מארבע פעמים ולקבל בשישית זה לא עיכוב, זו זריקת ז' על הלקוח. מקווה שלא יקרה לך. ואם אני כבר פה אז אני אענה גם לננה. ההסבר שלך לא פחות ממדויק (ותודה עליו), אבל מסעדה שיושבת בנמל ת"א ומרינה הרצליה היא לא "עממית".

ננה f

New member
עממית עממית צק קצ צק

עממית מאוד לא פחות מדלידג ודרבי בר ועוד כמה אחרות ששמן מאנפף הרבה יותר ושאמנם נראות פלצניות וגובות מחיר היסטרי אבל בינינו...ש.... שלא ישמעו... הן רק נראות ככה. אין שום דבר "מכובד" במיוחד במסעדות נמל ת"א או מרינה הרצליה, למעט העובדה שהן יושבות על המים ואי לכך, הרבה מהן, מרשות לעצמן לזלזלקצת בלקוח ולגבות מחירים מופקעים על כלום שלפעמים מגיע בצלחת גם עם חתיכת שיעמום. מאידך,יש כמה פנינים, בודדות, מאוד.

צק3

New member
שוב צודקת...

אולי זה אני שקצת עממי כשאני חושב שקפה מקבל תקן מהמיקום שלו

ננה f

New member
הי צק3 יש היגיון, הנה ההסבר

כואב כשיהיה... מה אתה אומר בעצם: מה אתם מתעסקים עם מי אשם כשהלקוח מולכם. תנו שרות או לפחות תנו לצאת. ברמת העיקרון: יש להפנות את השאלה למי שניהל את ההצגה שם, הוא האחראי על השרות במסעדה. הוא אמור לבדוק לראות את השרות הקלוקל ולתקן במהירות האפשרית. בשביל זה משלמים לו. ותאמין לי ששולחן לא מרוצה, רואים ממרחוק. אבל בשלולית הקטנטונת שלנו, ב"הוועד הפועל" של המסעדות תמיד מחפשים את האשם. זו תיסמונת לאומית, הצעקות ומה שעונה על השאלה שלך "מה יוצא להם מזה" זה כסת"ח, כי התלונה היא הוט פוטטו כידוע... אולי שתישרף למישהו אחר היד.והמלצרים? אולי בכלל לא מלמדים אותם די כי מחר הם יתחלפו. בוא ונודה, במסעדה שתיארת, במשמרת ההיא הדגימו איך צוות לא מבין מאיפה בא הכסף, לא מפנימים שהלקוח בא לקנות אוכל לא לישיבת הנהלה על תפקוד המלצרים, ושמסעדה קמה ונופלת על שרות. וגם שם יש מקום לטיפול כירורגי עדין. החוליה של הניהול במקום נראית לי מפה החלשה. אבל... אם זה ככה וזה מה יש, אז אכלול את מדיניות ההנהלה ובעל הבית גם. ברמת הפרקטיקה: מאידך, ולמרות כל האמור למעלה, בניהדייג הוא אכן רק בני הדייג, כמו שפולקע'לה אומרת. רק שלבניהדייג יש שכנים, נקסט דור, שמתחרים איתו על אותו פלח שוק, אז מסעדה עממית ככל שתהיה, לא מנהלים כמו באסטה בשוק.

Merav B R

New member
אני מצטרפת לעמדה שבני הדייג היא

סתם דגייה עממית במיקום מעולה. אנחנו ממש לא התרשמנו (בסניף בנמל ת"א) - ואצלנו הם לא סתם התרשלו בהכנת קינוח אלא שכחו ממש להגיש כמה תוספות עם הדגים. לדעתי אתה לא יכול לדרוש שיבטלו את הקינוח (או כל מנה אחרת) לאחר שכבר הוגש - זה נתון בלעדית לשיקול הדעת של האחמ"ש אם הוא רוצה לפצות אותך ולשמר אותך כלקוח או שלא ממש מעניין אותו אם תחזור שוב. במקרים שאנחנו קצרים בזמן או בסבלנות מישהו מאיתנו פשוט קם ונעמד ליד הקופה ומשלם (עם טיפ קטנטן אם בכלל). ואגב - יום שבת בצהרים מועד תמיד לפורענות במסעדות העמוסות. ככה זה.

SimpleAim

New member
מסכימה מאוד!

בנוגע להכל ובעיקר בנוגע לדרישה של "להוריד מהחשבון", על מנה שהוגשה צריך לשלם, גם אם היא לא מוצאת חן בעינכם ב100%. (להוציא מצב שהיא מקולקלת או שנמצא בה עצם זר, כמובן). לגיטימי לבקש לתקן מנה (כמו לבקש לחמם/לחזק/להוציא גלידה חדשה) ולתת למסעדה אפשרות לתקן. נכון,גם אפשר לבקש להחזיר את המנה או להגיד פשוט שלא מוצא חן או לא טעים (כמו שאני עושה, כי לא נעים לי לבקש זיכוי במקרים שהם לא רשלנות בולטת מצד המסעדה כמו הגשה בשעה איחור או קילקול) וייתכן שיזכו אותכם, אבל זה ממש לא מובן מאליו!!!

סיוי 24

New member
אני רק יכולה לציין שבתור מלצרית

לשעבר שעבדה בכמה מסעדות, מלונות ובתי קפה- דברים כאלה קורים! המלצרית/הטבח/הברמן שמכין את הקפה הם בסה"כ בני אדם, אני מסכימה שלפעמים יש דברים שקורים שלא ניתן להתעלם מהם ותאמין שבתור מלצרית אני דווקא הכי "נודניקית"... כל עוד השתדלו ובאו לקראתכם התנצלו והבינו את הטעות שעשו-זה בסדר.

למעלה