מכירות את זה ש...

lorettalynn

New member
מכירות את זה ש...

הם לא יגידו "את יפה", אלא רק "יש לך פנים יפות"- כאילו זה נשמע צורם לומר לך שאת יפה כשאת לא במשקל האידיאלי?

יאני1

New member
מכירה..

יצא לי לשמוע את המשפט הזה המון..בדר"כ זה בא עם "אם רק תרדי קצת.." כשקראתי את מה שכתבת חשבתי על זה, מזמן לא שמעתי את המשפט הזה (כשהוא נאמר בקשר אליי). בימים אלה זה מסתכם ב"את יפה" בלי שום תוספות. אני יודעת שאני יפה, כל כולי יפה. לא רק הפנים, לא רק השיער..הכל. אנשים קולטים את זה ונרתמים. את יודעת מה? אפילו כשאומרים לי משהו בנוסח "אילו רק תרדי קצת.." (בדר"כ בא מסבתי שתחייה) זה בכלל לא מופיע לי כמשהו שלילי. אני אומרת בידיוק מה שאני מרגישה באותו רגע- תודה /אני בסדר גמור כבר ככה/ מה? מה יקרה אילו רק ארד קצת?/ לפעמים קורה שאני נעלבת ואני אומרת שזה לא נעים לי שאומרים לי את זה... העיקר שתגידי מה שאת מרגישה, תיהיי בתקשורת, לא להדחיק דברים. רק ככה זה יהיה לך שלם ולא תסחבי את זה ימים (ושנים!) אחר כך אהבה מעיין

lorettalynn

New member
זה נטו חוסר טאקט...

שהרי אותם ה"מחמיאים" רוצים לתת לך איזו תחושה טובה לגבי עצמך-והשבי שלהם בכבלי החברה לא נוצר באשמתם... לכן כש"מפרידים" אותי לאברים (למרות שאת "עיניים יפות" אני לא מחשיבה להפרדה-כי באמת שיכול להיות שעיניים יפות והשאר לא:) )-אני נוטה לומר "תודה", להסמיק ולשנות נושא...אבל (!!!)- אם זה גבר חמוד שמתחיל איתי (ולא סתם מישהו ללא פוטנציאל של פונקציה בחיי)-אני אגיד בביטחון משהו לגבי "השאר של לורטה לין", שיגרום לו להבין את טעותו, להתנצל ולגמגם עוד קצת שטויות :) כך שלפעמים לא שווה להתאמץ בשביל סתם מישהו שנתן מחמאה (כלומר לומר לו מה את מרגישה ולהפסיק להדחיק). זה עלול ליצור מבוכה ולהיות איזה "עונש" בגינו הוא יפחית במחמאות, וחבל. או שלחילופין (ארס סטייל)הוא יגיד "סעמק! מה איתך? נותנים מחמאה, תגידי תודה ותשתקי!"

יאני1

New member
אוקי..

תראי, אני אומרת מה שאני בוחרת להגיד. משתדלת שזה יהיה מה שאני מרגישה. אני מאמינה שאם אדם שאני לא מכירה ניגש אליי אומר לי "אם רק תרזי קצת, תיהיי יפה" , למרות שזה בא ממקום טוב (או כך אני רוצה להאמין) הוא צריך להיות אחראי על המסר שלו. אם הייתי באה לאדם עם אף נשר ואומרת לו "וואי היית יכול להיות כוסון אם רק תעשה ניתוח אף" אני לא באמת רוצה לעשות לאדם הזה הבדל..אני סתם רוצה להפגין נוכחות\ או להביע דיעה, אני לא חושבת שזה מכבד אותו. ואני לעולם לא אגיד כזה דבר. ואם מישהו בכל זאת בא אליי ואומר לי את זה הוא צריך לקחת בחשבון שאני אגיב למה שהוא אמר, בדרך שאבחר להגיב. בדרך כלל זה "תודה, אני חושבת שאני יפה גם ככה" עם חיוך. אם זה אדם קרוב אליי אני לרוב אשתף באיך שזה גורם לי להרגיש. לא שווה להתאמץ בשביל מישהו שאני לא מכירה? אני לא מתאמצת בכלל, אם כבר אני מתאמצת בשביל עצמי, ממש לא בשבילו. מעולם לא הגיבו כמו שתיארת "תגידי תודה ותשתקי" כי התגובות שלי מכבדות ולא מעוררת התנגדות, אני אחראית לתקשורת שלי.

lorettalynn

New member
אוי.. שכחתי להזכיר ש

דברתי על אותם אנשים שאומרים שיש לך פנים יפות -בלי התוספות וההמלצות. טעות שלי. דבר שני...ה"תגידי תודה ותשתקי" הייתה הגזמה- לרוב זה רק מה שהם יחשבו. מכל הדיבורים הללו... השורה התחתונה היא שאנחנו יפות ואין מה לעשות בנידון:)

יאני1

New member
יס יס!

אם מישהו בא ואומר לי שאני יפה, אגיד "יהה איזה כיף! תודה!" אנחנו יפות ובאמת אין מה לעשות...

"יש לך פנים כאלה יפות חבל שאת שמנה"

מכירה מכירה, ולא רק זה... גם הערב סטייל..."אם רק הית רזה יותר..." אז מה? אז כן זה מעליב, זה כאילו שאומרים לך שאת יהלום לא מלוטש, או את בעלת פוטנציאל ואת לא מנצלת אותו... זו הערב שכביכול אמורה לדרבן אותך לרדת... כמה היא באמת מדרבנת?.. חח אני בטוחה שלכולנו ה"החמיאו" בצורה כזו לפחות פעם אחת... בעעעע

solee

New member
"אם רק היית קצת יותר רזה ..... "

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח פופאי !!!

Chin Chin Man

New member
בתור אחד שעובד עם אנשים

בצורה פרונטלית ומוכר מזרונים ומיטות נוער (בלי לפרסם את החברה המ.. עמינח)... לא רק שאני מקבל משפטים כאלה אני מקבל משפטים כמו "בעלי רחב, לא כמוך, אבל רחב" ... ו... "אתה נראה בן 28 (אני בן 23) , אם תרזה קצת תראה יותר צעיר".. ו... " אני יודע איך התחלת לעבוד כאן...בטח התחלת בתור בודק מזרונים" ... בקיצור את כל העלבות קיבלתי... במיוחד "חבל יש לך פנים יפות... אתה מתבזבז"...

אוי, אתה עמינח'ניק?

אני זקוקה לך! מחפשת מיטוה לחדר שלי. לא ספר ולא נוער. אולי וחצי אבל טיפה יותר גדולה.. 130 אולי... או שאתה ממליץ ללכת על מיטה מעץ למשל בשביל איכות השינה שחשובות לי מאד ? תודעעע רבעעעעעעעע =] ~לינע~

מוקתית85

New member
כן אני גם מכירה את הסיטואציה...

אבל לי לא אומרים את זה יותר לפחות לא במשפחה כמעט... כי אני מהנעלבות ואני מתחילה גם ישר לבכות.. והם תמיד טוענים שהם אומרים את זה לטובתי כי נו,יש לך פנים כאלללהה יפות... אז קודם כל הבהרתי להם שגם אם זה לטובתי אני לא מעוניינת לשמוע כי זה נאמר בכוונה להחמיא לי אלא להפך, ודבר שני עדיף שלא יגידו לי כלום בכלל כי אני הופכת להיות היסטרית.. אם זה קורה מדי פעם אז אני פשוט מתעלמת..

חחח....

זה איפשהו משעשע אותי כל הדברים האלה... בתור אחת שחושבת ששמן זה יפה. מקווה שגם אתכם זה משעשע. או לפחות לא מעליב. באמת יש לך פנים יפות. אני לא יכולה להגיד לגבי הגוף שלך כי לא ראיתי, אבל הפנים שלך באמת יפות. לגבי זה שאומרים שאתה נראה בן 28. מה כל כך רע בלהיראות בן 28? אנשים מציגים את זה כדבר רע. מה בגיל 28 אנשים כבר נראים זקנים? לא הייתי אומרת. דווקא אצל חבר שלי, שגם נראה יותר מגילו בגלל שהוא "רחב", זה הגיע כיתרון. בגלל שחשבו שהוא מבוגר מגילו החליטו להכיר לי אותו בכלל. כי ככה לא הסכמתי לצאת עם בחורים בגילי (24) בעקבות נסיונות העבר... אגב, הוא לא סתר את דעתי על צעירים, אבל הוא כזה מקסים ומדהים שאני מוכנה לקבל את זה שהוא צעיר. הכי מצחיק המשפט "אני יודע איך התחלת לעבוד כאן.. בטח התחלת בתור בודק מזרונים" חחח... זה משעשע. הרי אתם (השמנים) המזרונים הכי טובים שיש! כיף נורא לישון עליכם! אני אוהבת מזרונים רכים וככה אני אוהבת גם את הגברים שלי!
אז שכולנו כבר נדע להנות כמו שצריך מאוכל טוב, מסקס טוב ומיופי שמגיע בכל המידות (ואני מעדיפה את המידות הגדולות כמובן
) חג שמח!

אני מכירה את זה

היו לי קטעים כאלה המון.. עד היום בגיל 9 בנסיעה לאמריקה ישבתי שם עם שתי בנות נחמדות בברכה ושהן שמעו בת כמה אני הן התפלאו וחשבו שאני בת 13 היה לי איזה קטע שעליתי לאוטובוס בגיל 16 עם כרטיסיית נוער והייתי צריכה להציג ת"ז כדי שיאמין לי שאני באמת מתחת ל18 המיקרה אולי הכי מביך שהיה לי ששלחתי תמונה שלי למישהוא מהאינטרנט והוא אמר לי "את ניראת כמו בת 30" וזה היה בכלל בגיל 14!!! הכי מעצבן זה שאני בכלל לא יכולה להכיר אנשים מחוץ לבית כי הבנים שמתחילים איתי חושבים שאני בת 25 וככה יוצא שמתחילים איתי אנשים בסביבות ה30 לא חושבת שזה רע להראות בוגר יותר מבגיל שלך (תסכים על זה חברה שלי שהיא בגיל 18 עדיין אומרים עליה שהיא ניראת כמו בת 13) אבל בכל זאת זה לא נעים להראות קיצוני בגיל אחר הכי טוב זה להיות באמצע ולא תמיד חושבים ככה

עופר 123

New member
לפני שבוע היתה לי השתלמות...

שבה התארחה פסיכולוגית שעובדת עם נוער. היא עושה יופי של עבודה, אבל היה דבר אחד שהרגיז אותי: במסגרת ההרצאה היא הסבירה את נושא החיזוקים החיוביים, ועד כמה חשוב לעודד בני נוער ולתת להם תחושת ערך עצמי. באחת הדוגמאות לחיזוק הערך העצמי היא סיפרה על ילדה שמנה שהתקשתה להשתלב חברתית, ועל מנת לעודד אותה, הפסיכולוגית אמרה לילדה: "יש לך עיניים מאוד יפות". מדריכה "מכוחותינו" ואני קפצנו מיד ושאלנו "למה היא לא כולה יפה? למה רק העיניים?". בדיוק כמו ה"יש לך פנים יפות", כך גם "העיניים היפות". מרגיז כל כך שעושים את ההפרדה הזו ולא מוכנים לקבל גם את השמן כיפה בלי להסתכל על חלקים בודדים בגוף. זה צורם, צורם כל כך.
עופר

ואיפה נכנס עניין הטעם?

אם מישהו חושב שיש לי פנים יפות, אבל הוא לא אוהב את הגוף שלי? אז הוא פסול מלתת לי מחמאה? זה הכל תלוי בהרגשה שלנו אם בן אדם אומר לי "איזה פנים יפות יש לך" אני אקח את זה כמחמאה, בלי לחשוב מה הוא חושב על הגוף שלי בדיוק כמו שאם הוא יגיד לי "איזה שיער יפה יש לך" או "איזה עיניים יפות יש לך" אני לא אחשוב לעצמי ששאר הפרצוף על הפנים בעיניו... אני חושבת שמה שמעורר התנגדות (אצל מי שזה מעורר התנגדות) זה מה שאותו אדם חושב ומרגיש על עצמו, ולא האמירה עצמה

יש לי שאלה:

את חושבת שאת יפה? אם כן, זה לא צריך לצרום לך. את צריכה להרגיש הכי יפה בעולם וכשאומרים לך יש לך פים יפות תעני: "תודה, אני יודעת!!!"
הכל בראש.

ויש לי הערה

"תודה" זה הרבה יותר נחמד (וצנוע ומנומס) מאשר "תודה, אני יודעת" לטעמי בכל אופן

למעלה