מכירות את התופעה?

מכירות את התופעה?

מזה יומיים איתמר אוכל בעצבנות משהו. לא כל הזמן אבל בחלק מהארוחה הוא נכנס ל"עטרף" ומשתולל על הציצי. הוא נהיה אדום ואני מנסה להפסיק אותו שירגע והוא רק משתולל יותר. נורמלי???? בהתחלה חשבתי שזה גזים, אבל לא תמיד זה זה ואולי אין לי מספיק חלב כי נראה לי שהוא עושה עכשיו קפיצה (הוא בן 5 וחצי שבועות הפשוש) מוכר???

תפוח עץ

New member
גרפס ????

תנסי לנתק אותו, לטפוח קצת על הגב לשחרר לו גרפס ולנסות שוב.

כמה דברים שעזרו לנו...

גם עם תומר ומיה היו לנו תופעות שכאלו. הם מתעצבנים על השד, ומתעצבנים עוד יותר כשמוציאים להם את הפטמה על מנת להרגיע אותם. כמה דברים שעזרו לנו: - טפיחות קלות וקצביות על הגב - תוך כדי ההנקה. - הנקה בתנוחה זקופה יותר (עזר במיוחד למיה שסבלה מרפלוקס) - הליכה תוך כדי הנקה (הכי קל עם מנשא) - לשיר שיר שמרגיע (אפשר גם לשים מוזיקה - אבל זה לא מתקרב לאפקט של הקול של אמא) - אם יש לך כורסת הנקה או כיסא מתנדנד אחר - לנסות להתנדנד (לפעמים צריך ממש להתנדנד במרץ
) לפעמים זה משפיע ולפעמים לא - אצלנו זה גם בא בתקופות. היו לנו תקופות של שיר אחד מסויים שהיה מרגיע, והיו תקופות שכל הארוחות התבצעו בהליכה, רוב הזמן הטפיחות העדינות על הגב עשו את העבודה. בהצלחה...

תודה אנסה... ובקשר לגרפס?

בינתיים היום זה כברה לא קרה, גם נראה לי שעברנו את ה"קפיצה" אז הוא יותר רגוע... אבל אני אנסה שוב. בקשר לגרפס... הוא כמעט ולא עושה גרפסים למרות שאני מניחה אותו בתנוחה לגרפס. האם זה נורמלי???

zimes

New member
בהחלט. לא כל התינוקות בולעים

הרבה אוויר. יונקים לפעמים מוציאים אותו בגרפסים קטנים תוך כדי יניקה. אצל הילדים שלי, באופן חד משמעי, היו המון גרפסים (ופליטות) אחרי בקבוק, וכמעט א היו כאלה אחרי יניקה.

bell_nor

New member
לי היתה תופעה דומה, לאו דוקא בזמן

ההנקה נובה היתה מתאמצת מאוד והופכת לאדומה כמו עגבניה וגם בוכה, ממש נראת כאילו במצוקה, הייתי חסרת אונים ובוכה איתה ביחד האחות בטיפת חלב אמרה לי שזה נורמלי כך הם מתמודדים עם כל מיני כאבי גזים עד שלומדים איך להוציא אותם ללא כזה מאמץ זה הרגיע אותי קצת אבל לא יכולתי לראות אותה סובלת (או מתמודדת) כך, היה מאוד קשה אך עבר

למעלה