מכינה VS מכונים

מכינה VS מכונים

הייתי היום ביעוץ באחת האונברסיטאות בארץ,והיועצת שם נתנה הכוונה איזה מקצועות בבגרות שעלי לשפר בהם ציונים על מנת להיכנס לאוניברסיטה ולחוג שבו אני מעוניין. אני צריך לשפר כעת 4 מקצועות. השאלה הנשאלת היא - מה עדיף יותר,המכינה אקדמאית או כל אותם מכונים לתיקון ושיפור בגרויות?

לדעתי תשווה מבחינת עלויות

יש מכונים שאם משפרים כמה בגרויות יש מבצע, ומאידך במכינה אתה שמלם נדמה לי כמו שנה אוניברסיטאית אבל משפר הכל במכה.. נראה לי שבמכינה יש הווי חברתי הרבה יותר נחמד, כי כולם לומדים יחד ונמצאים באותו "שלב" לעומת קורס שכל אחד יותר לעצמו.. בקורס נראה לי אפשר לשלב אולי עבודה חלקית או משהו בסגנון ומכינה אני חושבת זה הרבה יותר קשה על גבול הבלתי אפשרי.. מכינה זה שנה אם אני לא טועה, וקורס זה בטח רק כמה חודשים..

על איזה מכינות מדובר?

על מכינות ספציפיות מטעם האוניברסיטאות או על מכינה שפשוט מרכזת את לימודי הבגרות במקום אחד? אם מדובר בראשונה חשוב לבדוק האם מקבלים בשאר האוניברסיטאות את הציונים של המכינה. באוניברסיטאות לא תמיד רואים בעין יפה אם עברת מכינה של אוניברסיטה אחרת...

אני מתכנן על

מכינות של תיקון בגרויות של אונברסיטאות,מתוך כוונה ללמוד אח"כ באותה אוניברסיטה. ממה שהבתי הציונים אח"כ נחשבים לציוני בגרות לכל דבר

בנתי

קודם כל שווה לך לבדוק אם זה תקף לך לאוניברסיטאות אחרות, במידה ויחליטו לא לקבל אותך לאוניברסיטה למרות המכינה. דבר נוסף הוא האם יש ציון סף שממנו בודאות יקבלו אותך (זתומרת יגידו לך נאמר שתקבל ממוצע 90 בקורסים שלהם והקבלה שלך בטוחה) עוד דבר ששווה לבדוק זה האם אתה מקבל בסוף תעודה כזו עם הציונים של משרד החינוך - כי יכול להיווצר מצב שתבוא עם הציונים מאוניברסיטה X ובאוניברסיטת Y לא יקבלו אותך כי החשבת אותם כעדיפות שנייה (מכירה מישהי שזה קרה לה עם מכינה)

למעלה