מכינה למכינה

מכינה למכינה

שלום, אני מעוניין ללמוד בשנה הבאה במכינה על מנת לשפר ולהשלים ל-5 יחידות לימוד במקצועות מתמטיקה,אנגלית,פיסיקה. ברצוני לשפר את ממוצע הבגרות שלי שעומד כרגע על 98.5 לאזור ה-105+ מכיוון שבנוסף לציון הפסיכומטרי 674 אני לא מתקבל להנדסת מחשבים. שאלותיי אם כן: איזו מבין המכינות נחשבת לטובה\מנוסה מכולן? איזו מכינה טוב יותר למבחני הבגרות? אני חייל קרבי משוחרר , האם יש לי סיכוי לצמצם בעזרת מלגות את שכר הלימוד המטורף (13,500!!)? והאם אכן הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון נחשבת ליוקרתית ביותר מבין בתי הספר להנדסה? והאם החלטתי היכן ללמוד במכינה קשורה להיכן אלמד בפועל את התואר? בתודה רבה מראש.
 

Mariasha

New member
לא למכינה!!!

השתגעתה?!? מכינה של טכניון עם כאלה ציונים טובים? רוב הסיכויים שהציונים שלך רק ירדו, ולא יעלו . אף אחד לא יכול להבטיח לך שאתה תתקבל אחרי המכינה. המלצתי (ואני מכירה אנשים שעשו את זה), להתקבל לפקולטה אחרת (פיזיקה, הוראת מדעי מחשב וכו'), עם סף קבלה נמוך, לעשות ציונים טובים ולעבור למחשבים על סמך הציונים. אתה מרוויח שני דברים: 1. אתה כבר בפנים 2. אתה חוסך שנה מהחיים
 

H20

New member
לא הייית בונה על ציונים גבוהים

בשנה א'. אתה לא יכול לדעת עכשיו כמה תקבל בחדו"א 1 מ', חדו"א 2 מ', פיזיקה 1 מ' וכדומה. אני לא אומרת שזה לא אפשרי, זה אפשרי, אבל אי אפשר להסתמך על זה מראש. אם אתה לא רוצה לעשות מכינה (שנחשבת טובה, אבל קשה)- פשוט תשפר\תוסיף בגרויות באופן אקסטרני. בפיזיקה 5 יח"ל, הבנתי מאנשים, אפשר להוציא ציונים יפים מאוד אפילו ללא קורס הכנה.
 

SPnage

New member
בשום אופן לא

לא כדאי להתקבל לפקולטה אחרת ואז לנסות לעבור, כי חייבים ציונים מאוד גבוהים בכל הקורסים של השנה הראשונה, וגם אנשים שהצליחו להתקבל לרוב לא מגיעים לציונים כאלה. לדעתי עדיף לך פשוט לראות כמה "חסר" לך, אולי עדיף לך לפשר גם פסיכומטרי ועוד בגרות אחת (מתמיטיקה או פיסיקה) וזה יכול להספיק. הבעיה עם מכינה שאז אתה מוגבל ללימודים במוסד שבו למדת למכינה, בעוד שאם תשפר ציונים ולא התקבלת מקום אחד, אתה עדיין יכול להתקבל למקומות אחרים.
 
קונפיוז בלי פיוז

אני זקוק לשתי בחינות אקסטרניות לפחות עלות : כ-10000 מה ההבדל? למה לא מכינה הבנתי שגם במסגרת המכינה ניגשים לבחינות בגרות.
 
למעלה