מכות רחוב

zoti

New member
מכות רחוב

כמה קטעים לשיפוטכם. קטע ראשון - מראה שגם 4 אנשים העומדים נגד בחור אחד יפחדו ממנו אם הוא יהיה מספיק אגרסיבי. קטע שני - אלו הם זוג ה"חננות" הגדולים ביותר שראיתי. הוידאו הזה מראה בצורה טובה שקרב ברחוב יקח בין 30-60 שניות עד שיפרידו בין הניצים. קטע שלישי - מראה שמכה אחת מדוייקת ללסת יכולה לגמור את הקרב. למרות שהבחור שחוטף מגיש את עצמו מי שמאומן יכול לפגוע גם בקרב רחוב. מה הייתי מעוניין לשמוע הוא את דעתכם על הקטעים (בעיקר 1 ו 2) הנ"ל מבחינת איך הייתם מכריעים את הקרב לפי האומנות לחימה שאתם מתאמנים בה.

מקפיץ ומוסיף

, או אולי לוחמה פסיכולוגית? לא חשוב, העיקר להקפיץ!

לשמה

New member
מעניין אבל...

בקטע הראשון - שהוא הטוב מכולם, גם בגלל שהתוקף נראה כמו זה שנמצא בחלומות שלנו...ארבעת המותקפים לא נראים כששים אלי קרב, גם לאחר ה"סבב" הראשון. חסרה הרוח, הלהט, ואולי אפילו האטרף שיש בשפע לתוקף. ה 4 הם אכן המותקפים כאן!!! שימו לב לתחילת הוידאו בו מופיע הכיתוב mike vallely vs 4 random guys, אולי מבוים??? שאר הקטעים בעיתיים להתייחסות - קטע 2: מרוץ אופניים, שני הרוכבים כנראה בנוסף להיותם רוכבי אופניים ולא חגורות שחורות בשיטה של ג´ינג´י מאוד עייפים, שימו לב למכות שלא פוגעות ועפות לאאאט, ולחוסר האפשרות לדרוך על הקרקע בצורה נורמלית בגלל הנעליים המיוחדות... קטע 3: גם כן בעייתי, להערכתי מדובר כאן על התערבות ולא מצב של קרב אמיתי, כמו כן המקום נראה כמו מסיבה, ואמנם אין לי ידע פוזיטיבי אבל ההרגשה הפנימית שלי אומרת ששני המשתתפים אחרי דרינק אחד לפחות...

zoti

New member
אתה צודק לגבי קטע 2 ו3

בקטע 3 הם בהחלט שיכורים אבל המכה מדוייקת ואכן יש כאן נוק אאוט. קטע מס 1 אינו מבויים לדעתי. למיטב הבנתי הם פתחו עליו את הפה ולא היה להם את האומץ לעמוד מאחורי מה שהם אמרו. שים לב שהבחור השני מימין (מהארבעה) מחייך לפני החלפת המהלומות. הקטע השני יותר מצחיק מפרקטי. אכן קשה להם ללכת מכות עם הנעליים וכשהם עייפים אבל שים לב לסליפ שאחד מהם עושה מתחת לאיגרוף של השני ממש לפני שמפרידים אותם.

Jogodor1

New member
טוב... ../images/Emo122.gif

הבן אדם היחיד (מייק) על פי מה שאני זוכר הוא מתאגרף ידוע וזו הסיבה ששמו מופיע... הסיבה שהאיש השני צוחק כי כול החבר´ה שלו הסתלבטו על מייק, ולא כי זה מבוים. אם הוא יכל להמנע או לא, זו כבר שאלה אחרת... אבל מבוים אני לא חושב שזה... אם שמתם לב, בסוף הקטע מישהו הוציא עליו סכין, מעניין מה היה קורה בהמשך...(האם הטכניקה שמייק למד הייתה עוזרת לו ?)

zoti

New member
מתאגרף הוא לא וזה בטוח.

אין לו אפילו שמץ של טכניקה. לגבי הסכין יש שם משהו ממש מוזר. אני מודה שזה ממש נראה כמו סכין אבל אני חושב שזה איזו "הפרעה" בסרט ולא סכין. שים לב שכמה פריימים לפני הסכין בכלל לא מופיעה. זה די מוזר.

Jogodor1

New member
זו באמת הפרעה...

אלא אם כן הוא קוסם... או שזה שתול בסרט בכוונה... או שצירוף מקרים כזה מדהים (סרט על מכות+צורה מושלמת של סכין+ההפרעה מתרחשת בדיוק בכף ידו של התוקף, ולא נגיד מעל ראשוו) פשוט התרחש... וכדי להוסיף לבעיה, שים לב ש"הסכין" מופיעה בדיוק אחרי שאיזה איש מסתיר את כף ידו של התוקף, אבל היא גם נעלמת כשמייק מסתיר את היד שוב... אבל בכללי הבן אדם בא להפריד, אין סיבה שהוא יוציא סכין (היה שם גם שוטר...) בקיצור, ההפרעה הכי מקרית והכי מתאימה שהייתה יכולה לקרות...

WhiteBear

New member
אתה עושה לי חשק שנתחיל לשמור

בפורום קישורים לסרטונים... בעצם, יש - צריך לעדכן אותם יותר... לגבי הקטעים: 1) נידמה שהבחור יכל לוותר על הקרב אם הוא היה רוצה. 2) כנ"ל. (הכן חננות) 3) הבחור חיכה, וקיבל. לגבי התוקפים ב-1, הם יכלו לנסות שאחד יחזיק ואחר יחבוט, הוא פיזר אותם לרוח! (ועדיין נידמה שהתנשם)

amir_aikido

New member
דעתי וקצת ידע מהצד

הקטע הראשון מראה אחד מ"לוחמי" ה UFC אדם שמתאמן כל הזמן בכמקצוע, מול 4 חנונים שמתאימים לקטע השני, הלוחם לא רק היה מאומן יותר, אלא גם חזק יותר ולוחם טוב יותר. לא ברור בכלל למה הוא תקף אותם ושלא יהיו לאף אחד אשליות, זה מה שקרה כאן. שימו-לב, הם אפילו לא תקפו אותו בזמן שהוא הסיר את החולצה והיה פגיע והוא הסתער על כל אחד ואחד מהם. הם כמתגוננים הוכיחו שאין להם מושג קלוש בלחימה, במקום לנצל את מספרם מולו, הם נתנו לו לשלוט בדינמיקה של הקרב ולתקוף כל אחד מהם בנפרד. היה אפילו רגע שבו אחד מהם הצליח להתמודד איתו לכמה שניות וכשהגיע חברו השני, הוא לא מיהר להסתער על התוקף מאחור אלא נתן לו להכניס לחברו ורק אז ניסה להתגונן כשהתוקף מולו. הקטע השני - משעשע, אבל אני חושב שזה דווקא די מייצג את היכולת של האדם הממוצע בלחימה - הרבה השתוללות ושום דבר מעשי, שימו לב שאחד מהם כבר היה במצב בו הוא יכול היה להשתלט על השני במנוף, אבל לא היה לו מושג ובמקום זאת הוא שיחרר את השני וניסה להכות בו בהנפות ידיים לא יעילות. יתכן שהעייפות מהרכיבה והנעליים השפיעו, אבל לדעתי בעיקר השפיע פה חוסר ידע
אני לא בטוח מה הקטע השלישי מייצג, מהזווית של הצילום נותן האגרוף נראה הרבה יותר חסון מהשני, אבל זו בכלל נראית התערבות או משהו דומה, ומצבים סטטיים כאלה הרבה יותר קל לתת מכה טובה ולגמור איתה את הקרב מבמצב דינמי. לא ברור גם עד כמה חוטף המכה מאומן בעצמו, ברור שהוא לא הצליח לספוג את המכה בכלל (בד"כ למכה טובה ללסת/רקה, יהיה אפקט דומה, אדם מתורגל יותר אולי יצליח להשאר רק מטושטש לכמה רגעים, ועדיין הקרב כבר הוכרע). רק דעתי אמיר

neko

New member
לדעתי, אם הוא לא היה שיכור כ"כ,

הוא לא בטוח היה חוטף את ה
, וגם לא בטוח שהוא היה נופל. ובנוסף, אם השני לא היה שיכור, אולי האגרוף שלו לא היה מספיק רפוי כדי להפיל את הראשון.

zoti

New member
אם הוא לא היה כ"כ שיכור

הוא לא היה מבקש שיכניסו לו איגרוף ללסת. אח"כ כל השיכורים האלה לא מבינים מאיפה יש להם סימנים כחולים על הפרצוף.

zoti

New member
איך הגעת למסקנה שהוא לוחם UFC?

הוא סתם ערס SKATEBOARDER. אין לו מושג קלוש בלחימה. הוא רק גדול יותר והמומנט כל הזמן היה אצלו. אני חושב שברגע שהוא הסיר את החולצה (וקדמו לך חילופי דברים ודחיפות) כבר לא היה שום ספק מה הולך לקרות. היתרון שלו בזה שהוא ידע שהם יפחדו ממנו. אה OK עכשיו שמתי לב שכתבת "לוחמי" בגרשיים. הקיצר, אחד שהולך מכות כל הזמן.

amir_aikido

New member
לא במקרה ולא בעקיפין

ראיתי את הסרטון הזה באתר אחר, וזה המידע שהם נתנו על הבחור. אתה גם רואה שהסרטון נקרא "שם" מול 4 בחורים ראנדומליים, מה שמחזק את הסיפור שהופיע שם ... אמיר

zoti

New member
הנה הוא

זה MIKE VALLELY והוא סקייטבורדר http://www.skatinghazard.com/mikevallely/mikevallely.htm

amir_aikido

New member
../images/Emo52.gif בדקתי שוב ואתה צודק

כנראה שהתבלבלתי עם שירשור אחר שם. אמיר

zoti

New member
ועוד על הקטע הראשון

שים לב לחלק החמישי של המאמר ציטוט: He continued to contradict himself, especially when some kid asked about the fight in CKY3. Vallely´s answer to that question went on for 30 minutes in which he poorly impersonated the Tony Hawk tour bus driver, talked about 711 and said that he had to beat up four dudes cause "they were the ones who had been giving him shit since he was a little kid."

zoti

New member
נפתרה חידת הסכין

או. קיי. אז ככה. הקטע הנ"ל (מס. 1 - בחור נגד ארבעה) לקוח מסרט בשם CKY3. למי שלא יודע סדרת סרטי CKY היא סידרה של סירטי סקייטבורד שמקורה בארה"ב. בעקבותיה ובהשתתפות חלק מהאנשים שמופעים בCKY החלה התוכנית JACKASS שמשודרת בMTV. הורדתי בקאזה את הסרט באיכות טובה בהרבה מהקטע שיש בתחילת השירשור ומה שניתן לראות בבירור הוא שה"סכין" היא למעשה כף היד של הבחור שכביכול מחזיק אותה. היא פשוט בזוית הצרה שלה ובנוסף מוטל עליה צל שגורם לה להראות לא כחלק מהיד אלא כסכין שמוחזקת על ידי אותו בחור. זו הסיבה להופעתה והעלמותה המיסתורית.

למעלה