מכות באוטובוס!

• פותח הנושא cwen
  • פורסם בתאריך

cwen

New member
מכות באוטובוס!

חילוני היכה חרדי שביקש מאשה לעבור לאחור. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4415446,00.html

היה ברור שזה יגיע, וקריאות השמחה בטוקבקים מדאיגות אותי. פניה כזו צריכה להענות בצעקות לא באלימות פיזית. אסור לאנשים לקחת את החוק לידיים.

deathcaster

New member
בכוח נלחמים בכוח

הם יורקים על נשים חסרות ישע, הגיע הזמן שמישהו יראה להם כי כוח יש גם לצד שלא מסכים עם הדיעות החשוכות שלהם.

אני לא רואה שום דבר רע בזה.

cwen

New member
אם היה יורק עליה היה סיפור אחר

לפי הכתבה לפחות הוא לא ירק עליה, אלא הפניה היתה מילולית בלבד.

deathcaster

New member
תגובה

וכמה פעמים שמענו על אלימות מהצד השני?

אז נמשיך להגיד להם: "די חמודים, זה לא יפה... " שנינו יודעים שזה לא יעזור.

ואם הפנייה הייתה מילולית? אז זה בסדר להגיד דבר כזה? אני מבטיח לך שמהיום אותו טמבל קיצוני יחשוב פעמיים אם להעיר לאישה או לא.
ואולי האדם שהיכה ראה שהוא עומד לירוק עליה ואז הגיב באלימות?

cwen

New member
אני בהחלט חושבת שהיה מקום לצרוח עליו

חזק ואולי גם רווי עלבונות (תלוי איך הוא דיבר אל האשה).

אבל מכות זה יותר מדי כל עוד לא היתה תקיפה פיזית מהצד השני.

E z e r

New member

studentit15

New member
כי די

כבר נמאס לאנשים לשמוע את הקרציות שמעירים לנשים לעבור אחורה. די, נו, כמה אפשר

פעם חשבתי לעצמי שאם מישהו יעיר לי לעבור אחורה ממש יבוא לי להחטיף לו סטירה. נמאס מזה כבר. אנשים שמעירים ומטרידים בעניין זה כבר נעצרו בעבר , אז למה צריך עוד להמשיך להעיר ?!

עכשיו הוא חטף מכות , פעם הבאה הוא וכל אלו שנכחו שם גם יפחדו להעיר לנשים, כי הם יבינו שיש גם "צד שני" בתמונה, שלא אוהב את הערות האלו , ושהן גם לא חוקיות

אני דווקא בעד הפעם.

לאונידס

Active member
באחד המקרים בית המשפט חשב אחרת ממך

במקרה בו חרדי ירק על או ליד נזיר ארמני עד שקפץ לו הפיוז והנזיר הגיב באלימות בית המשפט החליט לזכות את הנזיר.
כנראה שלדעת בית המשפט יש רמת קינטור מסויימת שתגובה אלימה אליה נמצאת בתחום הסביר.
לדעתי לא נכון להביט על המקרה הזה במנותק מהמציאות היום יומית שלנו.
ערכי החיים שלנו, כמו חופש דת, זכויות יסוד שוויון בין האזרחים בכלל ושוויון לנשים בפרט נמצאים תחת מתקפה,
http://megafon-news.co.il/asys/archives/71501

לאונידס

Active member
והוסבר שלפעמים אלימות פיסית בהחלט תגובה ראויה

למקרים מסויימים בהם לא הופעלה אלימות.

אני לא יודע מה קרה במקרה הספציפי הזה באוטובוס, אבל בהחלט יכול להיות שתגובה אלימה כלפי אותו עבריין היתה במקומה.
הניחוש שלי הוא שמדובר בעבריינים סידרתיים ואני מקווה שהתגובה תגרום להם לשקול את דרכם.

תגובה

"אני לא יודע מה קרה במקרה הספציפי הזה באוטובוס"
איזה מקרה? הקישור שפותחת השרשור הציגה או מה שאתה הצגת?

Sophalin

New member
אני עם זוהר פה

אני כבר הצגתי את התאוריה שלי ולמה יוצא שהחילוניים תמיד מפסידים.
הגיע הזמן להתעורר ולהבין שהעולם שלנו אלים. ונסיון לפתור כל בעיה בדרכי נועם זו התייפייפות ועצימת עיניים לנזק שנגרם.
זה לא פחות אלים מאדם שמכה...

cwen

New member
מה נועם והתייפייפות?

אני הצעתי לצרוח עליו ולהשפיל אותו עד שיברח מהאוטובוס. זה לא התייפייפות ולא דרכי נועם.

אבל גם לא אלימות פיזית.

Sophalin

New member
תגובה

מה שם אלימות פיסית כנוראה יותר מאלימות מילולית או נפשית שדווקא אותה את רוצה לאסור?

PropellerBeanie

New member
אני רוצה להזכיר את החוק

כל נוסע רשאי לשבת בכל מקום שיבחר (למעט המקומות המסומנים לאנשים עם מוגבלויות), הטרדת נוסע בעניין זה עלולה להיות עבירה פלילית.

אי אפשר להיות נחמדים לכולם ולצעוק לא עוזר, אפילו על רוב הילדים זה לא עובד (אולי בתור גורם הרתעה זמני, אבל לא בתור גורם מחנך). אנחנו ניצבים מול שתי בררות: האחת היא לקחת אחראיות על פגיעה בחירות נשים ולתת לחרדים לעשות את העולה על רוחם, והשנייה היא לקחת אחראיות על פגיעה בחרדים מסוימים. אין לי שום עניין להיות שותף לפגיעה בנשים שלא עשו דבר רע. אם יש דרך אחרת שעובדת, אשמח לשמוע.

לאונידס

Active member
אסור לאדם לגרום לנזק גדול יותר מהנזק שהוא

ניסה למנוע.

אני לא מכיר את הנסיבות של הענין אבל אני יכול לתאר לעצמי גם מצב שבו האוטובוס אין בדיוק רוב של שפויים ובמקרה כזה אם אין תגובה מיידית ונחרצת עלול להווצר נזק גדול.
כמובן שיכול להיות שזה לא היה המצב והאלימות היתה בלתי מוצדקת.

בכל מקרה המצהלות מראות על חוסר אכיפת חוק בארץ ומצב בו פושעים עושים ככל העולה על רוחם, כמו במקרה של שי דרומי.
במקרה כזה אזרחים נאלצים להפעיל כוח והקהל שמח שסוף סוף מישהו עושה משהו לרווחת כולם.

למעלה