מכורים מעשנים...

רוזנה

New member
מכורים מעשנים...

כמישהי שלא יודעת התמכרות מהי (לפחות לא התמכרות מודעת...) נסתר מבינתי להבין אנשים מכורים (במקרה הזה אני מדברת על מכורים ל
) האם הם לא מבינים כי העישון ליד אנשים שלא מעשנים יכול להפריע להם? (וכאן, אני לא מתכוונת לבחינה הבריאותית, למרות שאם כבר מדברים על זה, אז על אחת כמה וכמה ישנה פגיעה.) אני בהחלט מבינה את הצורך שלהם לעשן (טוב, לא מבינה, אבל לפחות מקבלת...) ולא מסתדר לי כיצד זה הם לא רגישים לסביבתם?!? אני יודעת שלא כולם כאלו, אבל מנסה להבין את ההגיון של הלא הגיוניים... האם הם חייבים לעשן בכל מחיר ושיחנקו כולם?!???? ממני, המתפרצת
שחזרה עכשיו מ"קרב" עם אחד מ"ההם" ...

anshell

New member
שלום רוזנה,מה שלומך?

קודם כל,ברוכה הבאה. ועכשיו לתשובתי-כמעשנת מכורה,שלא מצליחה או רוצה להפסיק,לפחות כרגע. לצערי התמכרות לסיגריות היא התמכרות אכזרית,כי זה גם דבר שעלול להיות קטלני,ובהחלט פוגע בבריאות (ואני מעשנת במודעות מלאה שאני פוגעת בעצמי),אבל טענתי היא שחיים פעם אחת,ואני נהנית לשאוף את העשן הכל כך רעיל הזה,ולנשוף אותו החוצה,אני אוהבת את הקפה שלי עם סיגריה,כמו גם סיגריה אחרי האוכל..הרגל מגונה ללא שום ספק. לגבי מעשנים שמפריעים לאחרים,אני לא מבינה למה לא לבקש בנימוס מאותו מעשן להפסיק לעשן ליידך אם זה כל כך מפריע לך,לא בצעקות ובאלאגן,בנימוס,להסביר עד כמה זה מפריע...כמובן שיהיו כמה חוליגנים שיתחרפנו,אבל אני מאמינה שבצורה נכונה אנשים יעתרו לבקשתך. אגב,גם לנו נורא קשה,בטיסות שאי אשפר לעשן,ועכשיו עם החוק החדש,זו התמכרות,זו מחלה שלא כולנו יודעים ורצים להיפטר ממנה...וצריך להבין שיש גם צד שני.... מקווה שעניתי יום טוב אנשל

tiger

New member
ולא מפריע לך יותר עשן של אגזוזים???

שרק כדי לסבר לך את האוזן שאיפה אחת מאגזוז כזה של אוטובוס שעובר לידך בהילוך ראשון ברמזור=לעשר סיגריות.שני רמזורים עישנת קופסא.אני לא מבין דבר אחד,סיגריות נורא מפריע לכולם אבל זה שהפכו להם את הירקון לג´ורה ואת הימים למיחראות ואת החופים למזפתות,זה בסדר.זה שמחריבים יערות גשם,הורסים את האוזון והורסים את העולם זה חלילה לא מפריע כאן לאיש.מנסים להסית את הויכוח הציבורי מימה שבאמת הורס ומחריב לנו את העולם ואת הבריאות לעליהום על מיעוט נירדף שכל להיכנס בו ולהסית נגדו של "המעשנים".זה שבחיפה יש מיפעלים פטרוכימיים שגורמים להיתפרצויות של סרטן וזה שבחדרה יש ערובות מזהמות וגם ברידינג וכל נחל שפעם היה פינת חמד הפכו לביוב זורם,זה לא מפריע לאף אחד כי אם זה היה מפריע למישהוא אז הירוקים היו זוכים לעבור כאן את אחוז החסימה.מה שלא קרה.אף מיפלגה ירוקה לא עברה כאן מעולם את אחוז החסימה.לא הירוקים,לא עלה ירוק ואפילו לא "זכויות לפנסיונרים".בקיצור לאף אחד כאן לא איכפת באמת מהדברים שהורסים לנו את החיים,הבריאות והעולם.להיכנס במעשנים זה הכי קל.אבל לי כמעשן יש גם זכויות.אני רוצה אויר נקי מעשן ופיח של אוטובוסים וערובות,אני רוצה בירקון מיים נקיים וגם בקישון,אני רוצה ללכת לים בקיץ בלי להיתרחץ בחרא של השכנים שלי ולא ללכת על החוף בזפת של מיכליות נפט. העשן של הסיגריה שלי לא גורם לאף אחד מיליונית מהנזק שניגרם מכל המזהמים האלה וליפני שמישהוא מטפל בהם...שיעזבו אותי לעשן בשקט.מי שבאמת מפריע לו הזיהום באויר שיצביע קודם לירוקים ואחר כך שיבקש מימני לכבות את הסיגריה.זה כמובן לא יקרה.אנשים כאן הרי לא מיתענינים בבריאות הציבור מעניין אותם רק להיכנס לוורידים ולרדת לחיו של מי שרק אפשר.זה על רגל אחת כל הישראליות.היום אני ממש מדריך אתני. t

רוזנה

New member
סיגריות וזיהום אויר...

ראשית, אני מודה לכם על התשובות המעשירות אבל רציתי להבהיר כמה נקודות שנראה לי שלא עלו בהודעה שלי: אז קודם כל, אני לא מנסה להשוות את זיהום האויר האוניברסלי שקיים בעולם כולו, לעישון סיגריות. אני חושבת שהניסיון לתרץ את ההתנהגות של האנשים שיושבים מולך ומעשנים לך בפרצוף בעשן האגזוז של האוטובוס, הוא ניסיון די חלש... עוד נקודה שכדאי להבהיר היא, שלא דיברתי דווקא על בעיית הבריאות, למרות שציינתי אותה, לי יותר מפריע הריח (מבחינה פיזית אני חוטפת כאב ראש מידי מרמת הניקוטין שעפה לידי והעיניים שורפות)ובכלל לא נעים לי לשבת ליד מישהו מעשן (אל תגידו לי בתגובה: "אל תשבי לידו" כי זה בדרך כלל מה שאני עושה, אבל לפעמים אנשים באים לשבת לידי ומדליקים סיגריה בלי לחשוב בצורה המינימלית ביותר, שזה עלול להפריע למי שנמצא סביבו. לא מדובר כאן על הצלת העולם ומלחמה ירוקה, מדובר כאן באמת על התנהגות בסיסית! טייגר יקר, מצידי תעשן סיגריות בשרשרת, תשב בחדר סגור וזה מה שתעשה כל היום- זה ממש לא מעניין אותי מה אתה עושה, אבל כל עוד אתה עושה את זה באופן שמפריע לאנשים סביבך, מן הראוי שתצא מהבועה שאתה חי בה, תסתכל הצידה, ותוודא שאף אחד לא מתעלף לידך או מחליף צבעים. רוב האנשים לא עושים את זה. וכן, אני כן מעירה לאנשים שמעשנים במקומות שאסור לעשן בהם, בצורה מאוד מנומסת ומתורבתת, וממשיכה עם אותה גישה, למרות שהתגובות של המעשנים הן בדרך כלל כעס, עצבים, פרצופים שצועקים "גנבת את הירושה שלי" ואם יש מקומות שמותר לעשן בהם- לא תראו אותי שם. מוטו שיכול להיות נקודת פתיחה טובההוא: חיה, ואל תהרוג אף אחד בדרך!

tiger

New member
במיסעדה שאין בה מקום למעשנים אני

לא ניכנס.בפאבים אין בעיה כזאת כי כולם מעשנים ומי שלא מעשן מין הסתם גם לא ממש מגיע (סמתם לב לתופעה)וברגע שיהיו מקומות מיוחדים לעישון בקניונים אז אולי גם אני יגש אליהם.בינתיים,איפה שאסור לעשן אני לא מעשן ואיפה שמותר...שיקפצו לי כולם. t

רוזנה

New member
אז אחרי שהבנו...

חוזרת לשאלה שלי- מדוע אנשים לא מתייחסים לעובדה שלא כל האנשים מעשנים, ושלא כולם מקבלים ואוהבים שמעשנים לידם - זה יכול להיות בת. אוטובוס, במשרד, בתור בדוכן הפיס ב... אלפי מקומות שאולי מותר לכולם לעשן בהם, אבל זה עדיין כל כך קרוב לאנשים אחרים שזה יכול להפריע ולכן לא מצדיק שיעשנו לך בפרצוף. אני לא מדברת על פאבים ומקומות בילוי, שם באמת כל אחד יעשה את הבחירה שלו, אבל לפעמים, אין בחירה- ואנשים בכל זאת מוציאים את הסיגריה שלהם בנון שלנטיות עצמית מרוכזת וזהו- שהעולם יתפוצץ. השאלה שלי היא למה אנשים לא מודעים לסביבה הלא מעשנת שלהם?! האם הם חייבים לעשן בכל זמן נתון ויהי מה? מצטערת, לא מבינה את זה! שמישהו יסביר לי?...

tiger

New member
כאילו מה ברחוב את מיתכוונת???

הלוו...איפה שנוסעות מכוניות ולציפורים וכלבים מותר לחרבן אני צריך לחשוב פעמיים ליפני שאני מדליק סיגריה?למה?כי זה מגעיל אותך?ואותי מגעיל הבוסם שמישהוא שם או הריח של הזיעה שלו/ה ההההההרבה יותר מגעיל.אז מה?אני מיתרחק.וכן כן כן אני חייב להדליק סיגריה ולדעתי זה פחות מגעיל ודוחה מאלה שחייבים לחטט באף ברמזורים.זה מה יש.זה לא עולם מושלם.בשום מקום בעולם אין שום חוק נגד עישון ברחוב.את לא חושבת שאת קצת מגזימה??? t

anshell

New member
שלום רוזנה..שוב ההסבר-

ברגע שתביני שזו ה ת מ כ ר ו ת ,תביני שכן,בנאדם חייב להוציא סיגריה ולעשן..אין מה לעשות,כשהגוף לא מקבל את הסיגריה,המוח ניהיה עצבן.. ככה פשוט...ככה זול... מספיק ברור? ואגב,כיוון שעכשיו יש חוק נגד מעשנים במקומות ציבוריים,מה שנותר לנו זה לצאת החוצה ולעשן,ואני אישית,מתחשבת באנשים שהעשן מפריע להם,אבל חסר לאותו אחד שיבוא אלי ברחוב ויגיד לי לא לעשן,שילך למקום אחר,אותי,מהרחוב,לא יזיזו.... יום כתום אנשל

רוזנה

New member
בואו לא נגזים וגם נרגיע את העצבים..

קחו
ותרגעו. איזו התקפה! מי דיבר על הרחוב? דיברתי על ת. אוטובוס- מכירים את אלו שנמצאות במיבנים סגורים? יכולה לספר לכם שגם בתחנות פתוחות היו כמה כאלו שישבו לידי ובלי כל בושה נשפו לי בפרצוף את העשן של הסיגריה שלהם. לא צריך להגזים מצד אחד ולומר לאנשים לא לעשן ברחוב, אבל מצד שני גם לא לעשן לאחרים בפרצוף. כמובן, שאני קמתי והלכתי משם, אבל זה סתם היה מעצבן. אני חושבת שבארץ המודעות לדברים האלו ממש נמוכה! אנשים בולעים אנשים אחרים רק אם מעירים להם על זה שדרכו להם על הרגל. וטייגר, יש הבדל ענקיבין סיגריה לבושם... לא יודעת אולי מה, אבל אולי אתה תוכל לומר לי... או שלא- הרי אתה מעשן איפה שבא לך ולא ממש מעניין אותך אם העשן שעף לך מהפה או מהסיגריה נכנס לעיניים/ריאות של אף אחד סביבך... שכחתי... ואתם יכולים להמשיך ולצאת להגנת המעשנים למיניהם, אבל אני חושבת שכאשר מישהו מעשן, הוא לא צריך לשתף את כל העולם בחוויה שלו- שיתבוסס לו ברעל הניקוטין שהוא מייצר לעצמו ויעזוב את כל השאר בשקט!

anshell

New member
תראי,כמעשנת מכורה נורא מעצבן

שמעיפים אותנו מכל מיני מקומות,ואי אפשר לעשן סיגריה בסבבה אחרי ארוחה טובה במסעדה,אבל העם החליט אחרת,ואני קיבלתי את ההחלטה בלית ברירה,אבל מחוץ למקומות ציבוריים?לדעתי זו כבר חוצפה... גם אם מדובר בתחנת אוטובוס שנמצאת באמצע הרחוב.... לא בתוקפנות,בכלל לא,וכן,ניקח סיגריה בין אם זה להירגע ובין אם זה סתם בשביל העשן המזוהם הזה שאנחנו כל כך אוהבים.. יום כתום אנשל

tiger

New member
נידמה לי שיש פורום ל"עישון בעד ו.."

למה את לא מנהלת את הדיון הזה שם? או שגם את לא עושה תמיד בדיוק רק את מה שמצפים מימך לעשות?בדיוק כמוני כשאני מדליק סיגריה בתחנת אוטובוס.סליחה כן אבל על תחנות סגורות,אני עוד לא שמעתי.דווקא הייתי מאוד שמח.מה קרה כבר הפכת את החתיכת פלסטיק או פיברגלס הזה לתא גזים סגור?שוב,את לא חושבת שקצת ניסחפת?... דרך אגב,כניראה שלא הירחת פעם מיקרוב בושם "פצ´ולי" שאת ככה מדברת... t

רוזנה

New member
צודק, לא ראיתי שיש פורום כזה

מצטערת שהטרדתי את שלוותכם העשונה והכל כך קנאית יום טוב

star*dust

New member
קרה לי פעם אחת...

שישבתי בתחנת אוטובוס... הדלקתי סיגריה ופתאום איזו מישהי, בחורה צעירה ניגשה אלי ואמרה לי: "סליחה, אסור לעשן בתחנות אוטובוס! אני מבקשת שתצאי מכאן!" הייתי בשוק, אם זה מפריע לה, שלא תתישב לידי, הרי אני ישבתי שם לפניה... ועדיין לא שמעתי על חוק כזה, ממש מוגזם! star

דרמפון.

New member
הי רוזנה.

קודמכל תודה שאת מקבלת את הצורך שלי בעישון. זה כבר מחמם את הלב. אני גם מבין שהבחינה הבריאותית לא היא שמדאיגה אותך יותר מכל אלא הרגישות לסביבה. יפה. בואי נבחן את רגישות הסביבה. יש כאלה שרגישים להימצאות ערבים לידם. מה הפיתרון, שערבים לא יסתובבו בחוץ או לא להיוולד ערבי? יש כאלה (ואני בתוכם) שרגישים לאסטתיקה. האם לפני שאת יוצאת מהבית (גם למכולת) את מקפידה על שילוב צבעים מתאים של בגדייך ודואגת לחדש את הלק המתקלף על הציפורניים? יש כאלה שהומוסקסואליות דוחה אותם. יש הרבה כאלו. אז הומואים אמורים להפסיק להתנשק בפומבי? יש כאלו שרעש ילדים מפריע להם. אז אנשים מפסיקים ללכת עם ילדיהם לאוטובוס, לסופר או ברחוב? התשובה לכל היא אחת. כולנו בחרנו לחיות בהוויה הזו שנקראת חברה ולפיכך אנו מחויבים לקבל את השונה, האחר, החריג-ואת ההתנהגות שאנו לא אוהבים. מצידי כמעשן קיימת המחויבות למלא אחר החוקים הנוגעים לעישון. כמובן גם שלא אנשוף עשן לפניו של אדם הנמצא לצידי. אבל בתחנת אוטובוס אדליק סיגריה ואם זה יפריע לך-תתרחקי את. הסובלנות שאני מאמין בה היא דו-צדדית.

tiger

New member
הכי מצחיק זה גם שבסוף אנחנו-הקנאים../images/Emo120.gif

יאללה אני הולך להדליק עוד סיגריה אחרונה ולישון...עד העונג הבא

למעלה