מכורה...

nuli R

New member
מכורה...

כל היום בבית, כל היום מול המחשב. כל יום מחדש אני אומרת לעצמי שהיום המחשב ישאר סגור. היום קוראים ספר. היום הולכים לישון בשעה סבירה, בלי לדבר שעות בצ'אט חסר תוכן. היום יוצאים לטייל. היום זזים קצת. וכל יום, ישבני נדבק לכסא, אצבעותי למקלדת ועיני מהופנטות אל הצג. נדמה שכל יום אני דוחה יותר ויותר דברים. כל יום גולשת עוד ועוד, כשיש לי פחות ופחות מה לעשות ברשת. הקשר עם אנשים ברשת כל כך נוח וזמין, לא דורש מאמצים. פשוט שולחים איזו הודעה, מוסיפים חיוך וירטואלי. להפגש איתם? לטלפן? זה כבר דורש יותר מדי. עדיף לשלוח להם איזה מייל. מילא אם יכולתי לעשות משהו מועיל בכל הזמן הזה. לקרוא מאמרים שמענינים אותי, לשפר שפות זרות, לשלוח מכתבים רשמיים חשובים... אבל לא. ברגע שאני מול המחשב, אני משוטטת חסרת מהות וזמני מתבזבז לשוא...

lady_anne

New member
ונשאלת השאלה

במה מלאים החיים שלך מלבד האינטרנט. האם יש לך חברים? בן-זוג? ילדים? את לומדת? עובדת? אחד מכל אלה יכול להוות עבורך עוגן להגדלת נתח העוגה של החיים האמיתיים על חשבון החיים הוירטואליים. במידה שלא, אולי כדאי לך לנסות ולפתח תחומים בהם התעניינת עד כה, ולהקדיש להם יותר זמן. נכון שהתקשורת הוירטואלית קלה ופשוטה יותר, אבל התקיימו כאן אינספור דיונים על ערכה למול יחסים "אמיתיים". תהיה אחרונה: מההודעה שלך לא משתמע כאילו את ממש רוצה לעצור את ההתמכרות בשלב זה, וגם זה בסדר (אני נמנעת מלשפוט). האם גמלה בליבך החלטה להפחית את רמת ההתמכרות או שכרגע את רק שופכת את אשר על ליבך (שגם זה בסדר גמור)?

e-magine

New member
היי נולי

יש לי הערה אמביוולנטית,(הרי כל העניין הזה של ההתמכרות לאינטרנט הוא אמביוולנטי ופרדוקסלי). ברטרנד דאסל כתב פעם, ש"זמן שאנחנו נהנים לבזבז, הוא לא זמן מבוזבז". הבעיה מתחילה ברגע שאנחנו לא נהנים, או ברגע שאנחנו כבר מבזבזים את רוב הזמן.

למעלה