מכורה לחלומות

numb77

New member
מכורה לחלומות

היי.
כל נושא החלומות אצלי לוקח משקל כבד מסדר היום שלי. כל היום אני במתח לקראת החלום החדש שיופיע לי בלילה. האמת שלפעמים אני גם מפחדת, כי רוב החלומות שלי הם סיוטים. אבל עדיין, אני כל כך אוהבת לחלום.

השאלה שלי היא מה זה בדיוק חלום צלול? אני בטוחה שהיו לי כאלה. כבר חלמתי את כל סוגי החלומות שקיימים. אתן כמה דוגמאות לחלומות שחלמתי: *חלום בתוך חלום שהתגשם בתוך החלום, וכשהתעוררתי יום למחרת, קרה דבר נוראי במציאות, שדומה קצת למה שחלמתי. *חלום שבו הייתי במצב של מוות קליני. ראיתי את עצמי על אלונקה ואנשים מסביבי, והתחלתי לצעוק להם שאני פה ואני בחיים, ומשום מה החלום הזה היה באנגלית. *חלומות עם מוטיבים חוזרים שבכולם יש צבע מסויים וחפץ מסויים (החלומות האלו גם מפחידים). *חלום שמישהי יורה בי ואני ממש מרגישה את העזיבה של הנפש מהגוף. *חלום טראומתי עליי ועל חברה וכשהתעוררתי הרגשתי שזה לא סתם חלום, ואחרי שלוש שנים בערך התברר לי שהחלום הזה באמת קרה לפני הרבה שנים לאותה חברה כשהיתה קטנה. *חלום על אלוהים שמדבר אליי, ועוד חלום שאני רואה את אלוהים.

יש עוד חלומות שאני לא זוכרת כרגע, אבל החלומות שלי הפכו לדבר אובססיבי אצלי במוח ואני תמיד מרגישה שזה לא סתם חלום. תמיד קורה בו משהו מאוד מוזר או מפחיד, וההרגשה הזאת שקורה משהו חזק שאי אפשר להסביר במילים.
(קורה לי לפעמים שאני כאילו חצי מתעוררת מהחלום ועדיין לילה ויש לי תחושת פחד נוראי, וקשה לי לחזור לישון, אבל בעצם אני כן חצי רדומה ואני מסתכלת בשעון ורואה שלילה אבל אני לא יודעת אם אני ערה ואני קצת מרגישה מתה באותם הרגעים, ואני שונאת שזה קורה).

אשמח אם מישהו באמת יקרא את מה שכתבתי ויוכל לעשות לי קצת סדר במוח המבולגן שלי.

לילה טוב, וחלומות מעניינים שיהיו :)

gaziteran

New member
שלום לך בקשר ל:מכורה לחלומות

שלום לך חולמת יקרה. אל לך להיבהל מהחלומות שלך עצמך. את בסך הכל רואה / מנבאת את העתיד לקרות לך בכל מקרה. פשוט את נבהלת כי זה נראה
לך מוחשי יותר מדי. החלומות באים להראות לך רק שכדאי לך לחיות לפי מה שהיית רוצה שיקרה לך.
תחיי כל יום ויום כאילו זה היום האחרון . שתהני מכל דקה בחיים שלך.
ערן. שבת שלום.

numb77

New member
אבל זה נורמלי לנבא לעצמך או לאחרים את העתיד?

זה עניין אישי

תלוי במה את מאמינה. אם ניבוי עתיד נראה לך אפשרי- אז בטח, למה לא?
אם את חושבת שניבוי עתיד שייך לספרי פנטזיה אז כנראה שהחלומות שלך לא מנבאים את העתיד, אלא עוסקים בנושאים מציאותיים לפעמים (כמו טרור, שכן מתרחש מדי פעם לצערנו).

היי מכורה

חלומות זה מגניב בלי ספק. אם את זוכרת את שלך טוב כל כך את כנראה ממש כישרונית לנושא.
החלק הזה של ההתעוררות למחצה הוא כנראה שיתוק שינה מלווה בחוויות היפנגוגיות (הרבה מילים גדולות. תיכף הסבר). זהו השלב שבין ערות לשינה, בו מצב המודעות שונה מהרגיל. החשיבה ויזואלית יותר ומאורגנת פחות, והתחושה שונה. אין לך מה לשנוא את זה כל כך. זה שלב טבעי שקורה כל לילה, פשוט לא תמיד זוכרים אותו.
שאר החלומות שאת מתארת נשמעים כמו חלומות רגילים, אם כי מאוד מקוריים. חלום צלול הוא חלום בו את מודעת לכך שאת חולמת. היה לך אחד כזה בעבר? ואם כן- אפשר לשאול מה עשית?

numb77

New member
אני לא יודעת אם להגדיר את זה כחלום צלול,

אבל התוכן היה בערך כזה: החלום היה בירושלים. מלא אנשים, פתאום אני רואה שני חיילים שהיו נראים לחוצים מאוד. הם דיברו בערבית ביניהם בכדי ששאר האנשים לא יבינו מה הם אומרים. הייתי בלחץ מטורף וניגשתי לאחד מהם ואמרתי לו: "אני יודעת מה קרה! חלמתי על כל זה אתמול בלילה, ועכשיו זה חלום שמתגשם. תגיד לי איפה נמצא המחבל. אני מבטיחה לא לגלות". הוא אישר את דבריי ואמר לי שהמחבל מסתובב ברחבי העיר ממש בשעות אלו, והם לא רוצים להכניס את התושבים ללחץ אז הם עדיין לא קיבלו החלטה מה לעשות. התחלתי לרוץ משם לאיזור כיכר ציון (נראה לי), ופתאום ראיתי את המחבל. הלב שלי דפק. הוא הסתכל עליי וידע שאני יודעת עליו. פתאום הוא דקר אותי בכתף בצד ימין. לא זוכרת מה קרה אח"כ, הייתי בבית חולים עם עוד כמה אנשים שנפצעו. שמעתי שהוא הרג בערך עשרה אנשים, ופצע בסביבות ארבעים אנשים. ממש הרגשתי את הכאב בכתף. באותו היום השתחררתי. יצאתי לעיר לחפש את המחבל (הוא הצליח להתחמק ולכן הייתי חייבת למצוא אותו), רצתי בכל רחבי העיר. והתחלתי לצעוק לאנשים שיזהרו כי מסתובב מחבל ושאני חלמתי אתמול שזה קרה וזה באמת התגשם. זהו. לא זוכרת את ההמשך של החלום.

* כשהתעוררתי בבוקר למחרת (למציאות), הרגשתי שהחלום הזה לא סתם. שיש בו משהו אמיתי וממש פחדתי. באותו היום, כמה שעות מאוחר יותר שמעתי בחדשות שמישהו דקר בבניין כלל בירושלים שני אנשים (אב וביתו) ובנוסף, היה ניסיון לפיגוע בחברון. אני לא יכולה להצליח לתאר איך הרגשתי באותם הרגעים. זה היה מטורף מבחינתי. והקטע הוא שסיפרתי לחברה על החלום ממש כשהתעוררתי, לפני ששתינו שמענו על מה שקרה, והיא אמרה לי שזה פשוט לא ייאמן. זהו. זו דוגמה אחת לחלום שסוג של התגשם. היה לי חלום מטורף הרבה יותר שהתגשם בערך 10 שנים לפני שחלמתי אותו על מישהי שאז בכלל לא הכרתי ולא ידעתי על מה שקרה לה.
לדעתך זה חלום צלול? ומה לגבי ששמעתי את אלוהים מדבר אליי? לא יודעת, זה נשמע לי הזוי.

TotalCommnader

New member
גם לי יש הרבה חלומות מפחידים ואני אוהב אותם

כי בגלל שרובם לא הגיוניים קל לי יחסית להפוך אותם לצלולים. ומרגע שהם צלולים אפשר לשנות אותם.

קרה לי פעם שבחלום מפחיד הבנתי שלא הגיוני שזה קורה באמת-> כלומר שזה חלום. ואז פשוט התחלתי לירות על הרעים, ואפילו לראות אחורה בלי לכוון כי ידעתי שאני אפגע :)

חלומות צלולים בכלל לא קורים לי בזמן האחרון למרות שאני עושה בסביבות 10 בדיקות מציאות ביום

וולפהרט

New member
עוד מעט המלך בצהוב ימליץ לך עלאתרים ומאמרים;)

בינתיים אני אגיד לך על קצה המזלג:
כשנמצאים בחלום לרוב בטוחים שאנחנו במציאות, לא חשוב כמה מוזרים יראו הדברים מסביב. אז איך יודעים בודאות שזהו חלום? עורכים בדיקת מציאות!
יש הרבה סוגים של בדיקות מציאות והן מסתמכות על העובדה שיש חוקיות שונה בחלומות.
דוגמאות לבדיקות מציאות:
-בדיקת השעה בשעון, הסתכלות הצידה ובדיקה חוזרת, 3 פעמים. אם השעה תשתנה- זה חלום!
-קריאת טקסט, הסטת מבט וקריאתו החוזרת 3 פעמים. הטקסט השתנה- זה חלום!
-הבדיקה שתפסה כאן פופולריות לאחרונה בפורום: ספירת אצבעות ביד או בכלל הסתכלות על כף היד. או שיהיו אצבעות עודפות או שהיד מטשטשת לנגד העיניים.
ויש עוד המון.
הענין הוא..... שכדי להכניס למודעות שלך כשאת חולמת שזה יכול להיות חלום, את צריכה לערוך בדיקות מציאות ב-מ-צ-י-א-ו-ת, כדי להכניס לך הרגל יומיומי שכזה, וכך יש יותר סיכוי שגם בחלום תזכרי את עניין בדיקת המציאות.
וכמו כן- ניהול יומן חלומות הוא "המטלה" הנוספת לחולמים הצלולים, כי עצם כתיבת החלומות מחדדת את הזיכרון מהם, וכך לא רק נחלום חלומות צלולים, אלא גם נזכור אותם!
בהצלחה!

את מכירה אותי יותר מדי טוב

אבל למה להמליץ? זה אחלה סיכום של הנושא.
אם יש שאלות אני מבטיח להביא את כל הקישורים והמאמרים. עד אז- נא להקשיב לוופלהרט :)

וולפהרט

New member
נשמע מפחיד...

אבל בכל מקרה זה היה חלום רגיל, אולי נבואי במידה מסויימת (למרות שלרוב יגידו לך שאין דבר כזה) אבל לא חלום צלול.
למה לא? פשוט, כי במהלך החלום חשבת שאת נמצאת במציאות. היית בטוחה שכל מה שקורה לך קורה לך באמת והיית לחוצה מזה כמו בחיים האמיתיים.
חלום צלול הוא חלום שבו את מודעת לעובדה שאת בחלום, ואז באופן אוטומטי את מודעת לזה שאת לא יכול לההרג או להפגע באמת, אפילו אם יכאב לך (ובחלומות יכול לכאוב כמו במציאות, עניין הצביטה בחלום הוא בדיה עתיקה) וזה מרגיע. ברגע שאת מבינה שאת בחלום את יכולה להחליט להתעלם ממה שקורה מסביב, או לשנות אותו, לעשות מה שבא לך בעולם ולהנות (כמו לעוף למשל) או פשוט להתעורר אם זה סיוט נוראי.
אם חלומות זה נושא שאת כל כך אוהבת (ובהחלט נראה ככה!) אז חלומות צלולים יכולים להוסיף לחלומות שלך פאן חדש ומיוחד. זה דורש קצת תרגול אבל בסוף זה מצליח.

למעלה