מכונת תפירה

מכונת תפירה

בוקר טוב,
אני תופרת במרדיקס ענתיקה כבר שנים ומאד מרוצה מסוס העבודה הזה, למרות שהוא יודע לתפור רק תפר אחד ישר.
אתמול קיבלתי מחברה מכונת אמפיסל במצב מדהים וחשבתי להשתעשע בזיגזגים וכל מיני תפרים מעניינים.
הבעיה שלא משנה מה עשיתי, לא הצלחתי להוציא זיג זג ולא שום תפר מלבד תפר ישר.
התפר הישר יצא פיקס. אבל אני לא מבינה אם התפר הישר בסדר, למה אני לא מצליחה ליצור את התפרים האחרים.
מישהי מכירה / יודעת מה לעשות?

תודה!

שש שבע

New member
יכול להיות שמצורפים למכונה מין חלקים

פרט לרגליות, מין גלגלי שינים בצורות משונות?
כי יכול להיות שהמכונה הזו צריכים להיות מורכבים הגלגלים האלה על מנת לעבוד,

לא, אין לה. יש לי את חוברת ההדרכה

קראתי אותה פעמיים. יש שם שרטוט של חלקי המכונה ואין שם שום חלקים נוספים וגם אין דלת למעלה.
אולי המיסב התקלקל. יכול להיות שכשאני מסובבת את הגלגל להחליף בין סוגי התפרים השונים, הגלגל זז, אבל לא מזיז איתו מאחורה כלום. ושזה בעצם תקוע על תפר ישר למרות שהכפתורים זזים.
אולי אין ברירה אלא לסור לטכנאי...

sharon2042

New member
כמה רעיונות..

כל סוגי התפרים שהם לא תפר ישר נגזרים מיכולת המחט לזוז לצדדים,

ברגע שהבד מוזן למכונה בקצב קבוע, והמחט זזה לצדדים משיא לשיא בקצב קבוע נוצר זיגזג.

כאשר מתערבים בתבנית הבסיסית של הזיגזג (שיא לשיא מקסימלי) נוצרת תבנית אחרת של תפר. וכך בעצם בונים את כל התפרים האחרים במכונה.

לכן אם אצלך את מקבלת תמיד תפר ישר, זה אומר שמה שאחראי על הזזת המחט לצדדים לא עובד.

אם המחט מרוסנת למקום ע" קפיץ נסי לשים את הבורר של רוחב הזיגזג (כפתור עליון ימני) על 0 ותנסי להזיז ביד את המחט לצדדים במצב כזה המחט אמורה לזוז.
אם המחט לא מרוסנת ע"י קפיץ המחט לא תזוז כמובן (ניתן לגלות את זה ע"י פתיחה של החלק הקדמי של המכונה איפה שנמצאת המנורה בדרך כלל)

במידה והמחט כן זזה עם היד, זה אומר שאת צריכה לחפש מה לא מעביר מכנית את הפקודה לזוז, האם זה הקובע זיגזג או שזו הזרוע שקוראת את הגלגל של התפרים.

בדרך כלל בחלק העליון יש 2-3 ברגים תפתחי אותם ותצלמי באיכות טובה, תחפשי עם פנס דברים מעוקמים או שבורים
ותבדקי שאכן הציר שעליו נעה המחט יכול לזוז בצורה תקינה לצדדים ע"י זה שתסתכלי מהצד (איפה שהנורה)

אם יש לך כפתור של מיקום מקום מחט, תבדקי שהוא באמצע. ולא באחד הצדדים.

תודה! הצלת לי את המכונה

וחסכת לי זמן וכסף. פתחתי את המכונה והזזתי כל מה שאפשר להזיז, שחררתי, הידקתי והופ! כל התפרים הופיעו.
לא בדיוק יודעת איזו פעולה גרמה לשינוי, אבל כרגע זה לא משנה, העיקר שהיא עובדת.
תודה רבה!

למעלה