מכונת תפירה janome 1010

עדידי70

New member
מכונת תפירה janome 1010

שלום לכולם! אני חדשה פה בפורום ובתחום. ניסיתי למצוא פיסות מידע על הדגם הספציפי הזה. ולא מצאתי! אני בדיוק התחלתי ללמוד עיצוב אופנה וגרה רחוק מהמכללה. לכן בשביל תרגולים אני חייבת מכונה! כמובן שתקציב אין לי! זעום! לכן אני מחפשת מכונה טובה וחזקה עד 2000 שקלים. שתהיה חזקה ותוכל להתמודד גם עם בדים קשיחים - ג'ינס , עור והשאר. וגם אם אפשר- מגוונת עד כמה שפשר להשיג מחירים כאלה. מגוונת הכוונה לדוגמאות תפירה (למקרה שיתחשק לי להיות יותר יצירתית)

ביררתי עם הסוכנות בתל אביב על הברנינה סביליה 3 אבל נאמר לי שהיא לא חזקה מספיר להתמודד עם סוגי בדים קשיחים. חבל! היא היתה מתמודדת חזקה!

על ג'נומה המליצו לי לא פעם אבל באינטרנט לא מצאתי מידע מפורט יותר על הדגם 1010. גם באנגלית! כנראה כבר לא מוכרים אותה בחו"ל ורק בארץ היא עדיין נמכרת ועוד במחיר לא נמוך במיוחד!!!!
הבנתי שיש לה רק 4 סוגי תפרים! האמנם?! אין לה עוד כמה דוגמאות מיוחדות יותר? (אני לא מנסה לקפוץ מעל לפופיק ויתכן שלא באמת אשתמש בכל הדוגמאות רקמה וסלסולים ושאר שטויות, אבל עדיין....רק 4 סוגי תפר?!)
היבואן טוען שהיא מספיק חזקה לג'ינסים ובדים קשיחים. היתכן? או שזה סתם בלוף?
מישהו רוצה לתת לי חוות דעת כנה מנסיון עם המכונה ולפרט לי קצת יותר עליה? האם שווה מחיר של 1500 שקלים? אשמח גם לשמוע אם יש לה חסרונות שהם קריטיים. (שימון אינסופי, רעש , חלקים שנשברים מהר)
אם מישהו רוצה לתת לי עוד אופציות אז לכו על זה
אשמח מאוד לתשובה.! ויום נעים!

שש שבע

New member
הביתיות לא באמת מתמודדות כלכך טוב עם ג'ינס ועור

לא הביתיות הפשוטות בכל אופן, אם את חיבת משהו חזק,קני תעשיתית, ואם את חיבת דוגמאות של תפרים, קני ביתית פשוטה בנוסף.
2000 ש"ח לא יספיקו.

טרהקוטה

New member
את יודעת מה, שש?

אני רואה תופרות ביתיות - וגם את רואה כאלו- שתופרות הכל, החל מוילונות לבית, דרך מצעים, ועד בגדים לכל בני המשפחה, עם מכונה בסיסית ופשוטה, ובהרבה מקרים גם בת עשרים שנה. הן תופרות הכל בלי לחפש "מכונה שתתפור הכל", ואם היו מציעים להן מכונה שיש לה 80 סוגי תפרים הן היו מעדיפות לקנות מכונת אוברלוק בהפרש.

שש שבע

New member
צוודקת לגמרי, וזה לא סותר את דברי, זה מחזק אותם,

המכונה לא מתמודדת עם הבד, אלא התופרת, רק שאנשים מחפשים פתרונות קסם,
גם יפה, גם תופרת את כל הבדים גם מתמודדת עם כל הבדים, וגם תולה כביסה, ועוד במחיר 2000 ש"ח.
אין חיה כזו, וזו שיש, היא עולה 45000 ש"ח של ברנינה, היא מדהימה, ראיתי במו עיני, אבל היא לא תולה כביסה.

טרהקוטה

New member
זו לא המכונה שצריכה להתמודד עם בדים קשיחים,

אלא את. אני תפרתי במכונות ביתיות פשוטות קנווסים, וג'ינסים (בד דנים אמיתי, שכשבר הרבה זמן לא ראיתי שמוכרים), ועור ודמוי עור, ובכל מקרה צריך לעצור מידי פעם, ולקדם את הבד ידנית, ו"לקחת" כמה שכבות לאט ובסבלנות, ולהזהר עם הרגלית כשהשכבות של הבדים נהיות עבות מידי- זה מצריך למידה מתוך התנסות וזה מצריך סבלנות. מכונה בייתית לא תעשה את זה, גם אם המוכר אומר אחרת (ובטח שהוא יגיד אחרת. הוא רוצה למכור לך מכונה).

מסכימה עם הכל חוץ מ

העובדה שסיביליה זה ברנינה. ברנינה עולה 5000 ש"ח וכל מה שזול יותר (מהותית) הוא ברנט. זה כמו ההבדל בין קרוקס לכפכפים מפלסטיק

אבל מעבר לזה, אם המכונה תקינה, זה נכון שכל השאר תלוי בתופרת

למעלה