מכונת תפירה ELNA 6600

מי מכירה ומי יודעת

אני שוקלת לקנות מכונת תפירה חדשה בנוסף לזו שיש לי ואני מאד אוהבת מכונת התפירה שיש לי כרגע היא ברנינה 1080 שהיא מכונה מעולה אבל כבר בת 12 (ההזמנות לחגיגות בת המצווה יגיעו בקרוב) ידעתי שיש מכונות של ברנינה שמיועדות לקווילטריות אז התעניינתי וגיליתי שהמחיר הוא בין 35000 ש"ח ל46000 ש"ח זו לא טעות זה אכן שלושה אפסים !!!!!!!!!!!!!!! אז גם אם יש לי יום הולדת זה מתנה קצת מוגזמת ניראה לי בכל אופן שוטטתי עוד קצת וגיליתי מכונה שאני לא מכירה ELNA דגם 6600 שלפי הכתוב מתאימה גם לקווילטינג ומחירה שפוי בהחלט 5470 זו מכונה שווצרית כמו ברנינה וראיתי בחוברות קווילט הרבה פרסומות של החברה הזו אבל זה לא קריטריון להחלטה מן הסתם אי אפשר להשוות בין שתי המכונות אבל הייתי שמחה לדעת אם מישהי מכירה את החברה הזו והתנסתה בתפירה באחת המכונות שלהם יום נעים ושמח

שולרון

New member
מכונת תפירה אלנא ואחרות

אני במקרה גם חיפשתי מכונת תפירה בשבועות האחרונים ועשיתי דוקטורט (טוב בערך...) היום או מחר אפרסם את כל המסקנות בבלוג שלי, אבל בינתיים אני יכולה לספר שבדקתי גם את האלנא 6600 והיא מותק של מכונה. תופרת מצויין, כוללת את כל הרגליות שאנחנו צריכות לטלאים (רבע אינטש, רגלית "הולכת" ורגלית לרקמה חופשית), יש לה גם "ברכית" להרמת הרגלית עם הברך. החיסרון היחיד שלה בעיני היה גודל המפתח מימין למחט. אגב, המכונות החדשות של ברנינה (דגמי 220-240) שהן במחירים שפויים (להבדיל מדגמי 820 ו-830 היקרים בטירוף), כבר לא מיוצרים בשוויץ...

תודות על התשובות

מה שבאמת חשוב לי זה שהפתח בין גוף המכונה למחט יהיה גדול כי בעבודות גדולות מאד לא נוח לי וגם שיהיה משטח גדול יותר מתחת למחט בעיקרון זה מה שחסר לי במכונה שלי יש לי רגל לריקמה חפשית ורגלית הולכת אני יכולה להוסיף אבל זה לא מאד חסר לי באמת ניראה לי שאלך למרכז ברנינה לראות מה עוד יש להם כי מה שראיתי באינטרנט זה רק המכונות היקרות ושולמית אשמח לקרא את ה"דוקטורט" תשלחי לי קישור לבלוג שלך בבקשה

שולרון

New member
דוקטורט מכונות תפירה

זהו, כתבתי, פרסמתי. אני מבקשת להדגיש שמדובר בחוות דעת אישית לחלוטין והבדיקות שלי לא מדעיות. ניתן לראות את המידע בבלוג שלי.

noam174

New member
שאלה

היי שולרון כל הכבוד על ההשקעה, מאוד מרשים אשמח להבין יותר מה הם ההבדלים בין הרגליות - הולכת, רבע אינץ' ...ואיך הם באים לידי ביטוי בעבודת הטלאים תודה מראש נעם

שולרון

New member
רגליות

רבע אינץ' מיועדת ל-piecing, יעני לחיבור טלאים האחד לשני. אם רוצים חתיכה שגודלה הסופי 4 אינץ', חותכים 4.5 ותופרים. רבע יורד בצד אחד, רבע בצד שני, ויוצא 4 מדויק. לא צריך לסמן קו תפירה. רגלית רקמה חופשית מיועדת לחיבור 3 שכבות הסנדביץ' בקוים מעוגלים ומתפתלים. משחררים את שיני העבודה ומריצים את העבודה לכל הכיוונים עם הידיים בזמן שהמכונה פשוט עושה תנועה של למעלה ולמטה. רגלית הולכת מאפשרת לעשות תיפורים של הסנדביץ' בקוים ישרים או מתעקלים קלות - היא פשוט מקדמת את השכבות מלמעלה ומלמטה בצורה אחידה. שולמית

chayahd99

New member
../images/Emo45.gif מאוד יסודי

שולמית - עברתי עכשיו על מה שכתבת ועם כל ההסתייגויות זה בהחלט נותן הכוונה רצינית כשעושים השוואה בין מכונת תפירה לצורך קניה. מזמן לא ראיתי אותך בפורום. אני מניחה שאת עסוקה בעבודה. נשמח שתשתפי בנסיון ובידע שלך לעיתים יותר קרובות וכמובן תעדכני כשאת מפרסמת בבלוג רשומה חדשה ומעניינת. לילה טוב

שולרון

New member
היעדרות ארוכה

אכן נעדרתי מהפורום תקופה ארוכה. היו לי נסיבות מקילות
הבת עזבה את הבית והתרוצצתי המון לעזור לה להיכנס לדירה.היה לי שינוי בסטטוס של העבודה והיה צריך להשקיע הרבה אנרגיה בעניין, והדבר הכי חשוב מבחינת הפורום - אני מתכוננת לשתי תערוכות יחיד וזה גוזל המון עבודה. התערוכה הקרובה תהיה בדצמבר בגן שמואל. אנסה להיות יותר נוכחת עכשיו.

chayahd99

New member
../images/Emo50.gif בתערוכות

שמחה לשמוע שיש נסיבות טובות
אנא עדכני אותנו לגבי התערוכות. נשמח גם לראות תמונות, עבור מי שזה רחוק לה.

אחלה סיכום../images/Emo9.gif

ממש תודה הגדרת בדיוק את כלהדברים החשובים במכונה לקווילטריות שכמונו לי גם חשוב שיהיה משטח תפירה גדול יותר מבמכונות רגילות זה מאד נוח כשרוקמים בחלק מהמכונות אפשר להוסיף את זה בתוספת תשלום אבל ניראה לי שזה כדאי בהצלחה בתערוכה העבודות שלך מקסימות ומקוריות

שולרון

New member
גודל משטח

הייתי מציעה לך לבדוק את האופציה להשקיע את המכונה בתוך השולחן, כך שהמשטח של המכונה יהיה בגובה פלטת השולחן. יש כל מיני שיטות לעשות את זה. אם יש לך נגר או מישהו במשפחה עם שתי ידיים ימניות - תתיעצי. שולמית

יש לנו נגריה

ובעלי נגר.................................. חשבתי על זה באמת כלומר אם משטח כזה יקר זה ממש לא כדאי אבל אם המחיר סביר אז אולי זה עדיף מאשר שבכל פעם שארצה להזיז את המכונה זה יהיה פרוייקט

שולרון

New member
אז יש לך פתרון

שולחן כזה הרבה יותר טוב ממשטח מוגדל. זה בכלל לא עניין של מחיר כי בדרך כלל משטח יוצא הרבה יותר זול ובעיניי פחות טוב. פשוט עושים קטע מהשולחן שמרימים אותו ואז קל להוציא את המכונה. אני עשיתי שולחן כזה בהזמנה וזה עלה לא מעט כסף... אבל שווה כל אגורה!

ומה לגבי המרחק בין המחט לגוף המכונה?

אני מקווה להגיע לחנות של ברנינה ביום שני הקרוב בינתיים ממה שראיתי באתר רק במכונות היקרות יש רווח גדול בין המחט לגוף המכונה

שולרון

New member
גודל הפתח מימין למחט

הפתח הזה אכן חשוב אם את עושה תיפורים לשמיכות גדולות לעתים קרובות. המכונה הזולה ביותר מהחדשות שיש לה פתח גדול היא ההוסקוורנה שעולה כ-7500 ש"ח אבל לדעתי את יכולה להוציא אותה ב-7000 ש"ח. היא מכונה מעולה, בנוייה בשבדיה בבית החרושת של וולוו. הייתה לי הוסקוורנה לפני שנים והן באמת מכונות טובות. אני לא אהבתי את הפטנט עם ההרמה האוטומטית של הרגלית, אבל חוץ מזה - אחלה מכונה. ואחרי שאמרתי כל זאת, בעיני זה לא כל כך קריטי (אפילו שלי יש היום מכונה עם פתח גדול, הינומה 6500). ראיתי DVD של ריקי טימס המתפר קווילטים גדולים באופן קבוע על ברנינה עם פתח קטן. הוא מדגים שם איך הוא אוסף בתוך כף היד שלו קווילט גדול מהקצה עד האמצע ואומר שפתח כף היד שלו קטן מפתח המכונה, ולכן אם נכנס לו ביד - בטוח ייכנס במכונה.

נ אוה

New member
לא יודעת לגבי המכונה הזו, אך לי יש אלנא אחרת

ויש בעיה להשיכ רגליות תואמות. קניתי אצל רם קרינסקי היבואן ונראה לי שהוא לא מייבא ציוד נלווה רגלית למפירה חופשית הוא מכר לי של זינגר והתברר שהיא לא מתאימה ורגלית אחרת שרציתי לא היה לו כדאי לעשות חושבים

מכונת תפירה יש בברינה מכונות תפירה ממוחשבות

אקטיבה לפי דעתי מתאימות גם לקוויאלט יש רגליות לקניה בשפע והמחיר דומה למכונת אלנה יש מרכז בדיזינגוף 122 או בירושלים

justmom

New member
נראה לי שאת מדברת על הברנינה ארטיסטה

שהמחיר שלה אכן מרקיע שחקים. אני הייתי ניגשת לברנינה בדיזנגוף, שם יוכלו להמליץ לך על דגמים במחירים יותר שפויים. עקרונית, מה שמייקר את המכונות הם כל מיני שכלולים שיכולים להתגלות כדי מיותרים - אני הסתכלתי למשל על האורורה, שעולה משהו כמו 18000 ש"ח, ואז הסתבר לי שמה שמקפיץ את המחיר הוא מסך מגע - touch screen - שלי מיותר לגמרי. דגם זהה בלי המסך עולה כ-10000. אף אחד מהדגמים של ברנינה לא ניתן להגדיר כ"זול", אבל המכונות עצמן מעולות, סוסיה עבודה ויש להן "אבא" שאפשר לסמוך עליו, עם שירות וחלפים ותשובה לכל שאלה.

למעלה