מכונת תפירה ישנה

מכונת תפירה ישנה

שלום, קיבלתי מכונת תפירה (Mardix) שלא היתה בשימוש איזה עשור. ניסיתי ללמוד לתפור ובהתחלה הכל היה בסדר. עכשיו כשאני תופרת, בצד התחתון של הבד נוצר עודף חוטים. זה נראה כאילו שהחוט התחתון משחרר מעצמו בנדיבות יתר בכל נקודה. חברה אמרה שאולי צריך לכוון את המכונה. האם נראה לכן שזו הבעיה? איפה כדאי לתקן מכונה בתל אביב? והאם יש מישהו שנותן את שירות התיקונים בבית ושלא צריך להביא אליו את המכונה (אני בחודש ששי ובעלי בחו"ל) המון תודה על כל עזרה

סטפניה1

New member
לי זה גם קרה השבוע

ואני פשוט כיוונתי את גובה הרגלית(בורג קטן בצד), אם הרגלית יותר קרובה למשטח העבודה אז לחוט יש פחות מקום לברוח ולהשתולל.

נסי להשחיל את החוט מחדש, ממש מהתחלה,

ולהחליף מחט. אם עדיין לא הסתדר, אז שחקי בכפתור של מתח החוט *העליון*. בשביל כיוונון חוט לא לוקחים מכונה לטכנאי.

תודה, בינתיים צילמתי את התקרית

האם אכן הבעיה נראית כמו כיוונון חוט? כמו שאת רואה, אני לא ממש מבינה בזה. פעם פשוט לחצתי על הדוושה והכל היה בסדר.

carmelita2

New member
אני מכירה טוב טוב את הבעיה הזאתי

קודם כל את חייבת לוודא שהחוט התחתון והעליון מושחלים כמו שצריך. ואם את לא בטוחה אז תצלמי את זה ותעלי תמונה או תתיעצי עם מישהו. אני חשבתי שהשחלתי נכון, ותפרתי ככה זמן מה והיה בסדר ואח"כ התחילה לי אותה בעיה והסתבר לי שבגלל איזה משהו קטן לא השחלתי נכון. אחרי שהחוטים מושחלים נכון אז את צריכה לשחק עם המתח של החוט, כלומר כיוונון. מה שקורה אצלך זה פשוט שהחוט העליון רפויי מידיי ולא תופס את החוט התחתון. זה צריך לעבור כיוונון וסביר שהכל יהיה בסדר. גם לי היתה את הבעיה הזאתי הרבה זמן, בסוף מישהו מומחה טיפל לי במכונה והסביר לי את זה והראה לי איך לכוון את המכונה בהצלחה

davidbelo

New member
גם לי היתה את אותה בעיה

זה כנראה בעיה של הגלגלי שיניים- אני נאלצתי להחליף את כולם

תודה על ההסבר המפורט

אני לא באמת יודעת מה זה אומר להשחיל נכון, אז אני תיכף אצלם ואעלה תמונה. תודה רבה על הייעוץ!!

הדור

New member
בדקי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifאולי הבורג הקטנטן במחוך פתוח

למעלה