מכונת כביסה

PantherettePitz

New member
מכונת כביסה

הי כולם, מקווה שזה הפורום המתאים

עברתי דירה לפני כמה ימים ואני רוצה לקנות מכונת כביסה ומייבש. במקור חשבתי לקנות שני מכשירים נפרדים, אבל מאחר שהדירה פצפונת (25 מ"ר) חשבתי אולי לקנות מכשיר משולב. מישהו פה יודע לומר לי האם זה מומלץ או אפילו סביר? על מכונה אחת מצאתי ביקורות מזעזעות, ועל אחרת ביקורת חיובית אבל רק אחת. עד כמה זה שווה את החיסכון במקום?

תודה לעונים

mykal

New member
מהידע שלי,

מכונה שגם מכבסת וגם מיבשת עולה הרבה יותר,
אבל גם נשחקת ומתקלקלת הרבה יותר מהר.
לגבי מקום, קונים שתי מכונות ושמים אחת על השניה--ככה מקובל ושכיח.
בזמנו גם אני חשבתי על אופציה כזו--וכשהתיעצתי עם מי שידע לא הומלץ.
בכל מקרה בהצלחה במה שתבחרי.

kisslali

New member
יתרונות וחסרונות של מכונת כביסה משולבת במייבש

יתרונות: חסכון במקום ובמחיר.
חסרונות: גודל התוף במכשיר המשולב אינו מתאים לכמות הכביסה שכובסה, מכאן שצריך להוציא חצי מהכביסה, לייבש ואז שוב לחזור על הפעולה עם החצי השני.
המכשיר המשולב לא מתוחכם וצורך יותר חשמל ממייבשים רגילים.
בגלל שלוקח יותר זמן לייבש צריך לחכות כדי להפעיל שוב את מכונת הכביסה ואי אפשר להפעיל בתיאום.

זה לא שזה לא מתאים לאף אחד, אם את מוכנה להתמודד עם המגבלות, לכי על זה :)

ללי

PantherettePitz

New member
קצת שאלות נוספות

הי, תודה רבה על המידע :)
&nbsp
משהו שאני לא לגמרי בטוחה אם הבנתי - אין אפשרות לכבס מראש כמות שמתאימה גם למייבש? אני שואלת כי אני גרה לבדי וממה שראיתי בכל מקרה הקיבולת של המכונה היא די מעבר לצרכים שלי.
בנוסף, ראיתי בחלק מהביקורות שבגלל שיטת הייבוש שהיא שונה ממייבש רגיל הבגדים יוצאים מקומטים. ידוע לך אם זה נכון?
חוץ מזה, אמא שלי טוענת שבגלל שיטת הייבוש יכול להיות שהמכונה תיצור סביבה לחות. זה נכון?
&nbsp
אני ממש מתלבטת כי אם אני אקנה את המכשיר המשולב יהיה לי מקום לשים מדף או ארון מעל המכונה ובדירה פיצית יש לזה המון ערך, אבל אם המכונה תעשה בעיות כל הזמן אולי עדיף לוותר...

kisslali

New member
בעיקרון את יכולה לכבס כל פעם חצי מכונה

אני לא בטוחה אם זו תהיה הכמות המדוייקת של כביסה למייבש אבל נראה לי שכן. תקפידי שלמכונה תהיה אופציית כביסה של חצי מכונה כדי לחסוך במשאבים. אופצייה זו קיימת בחלק ממכונות הכביסה.
באשר לבגדים מקומטים - קראתי די הרבה חוות דעת ואף אחד לא ציין כביסה מקומטת.
שיטת הייבוש: יש שני סוגים של מייבשים, יש מייבש עם צינור שמוציאים מהחדר ויש מייבש עם קונדנסור שאוסף את המים למיכל שמרוקנים לעיתים קרובות. אין סיבה שמייבש ייצור סביבה לחה.

לדעתי מיותר לקנות מייבש בישראל מהסיבה הפשוטה שכ"כ קל לתלות כביסה בחוץ. במייבש אי אפשר לייבש בגדים עדינים. טריקו ופוטר מתכווצים, הדברים היחידים שייבשתי בישראל במייבש היו מצעים, מגבות, מדים, ג'ינס, תחתוני גברים. אפילו גופיות חורף התכווצו אז תליתי אותם.

לא בטוחה אם אפשר להשיג את הדגם הזה:
http://www.currys.co.uk/gbuk/househ...56-washer-dryer-white-22091131-pdt.html#cat-0
זה מייבש שיש לו תוכנית של חצי מכונה, מייבש עם קודנסור ולא פחות חשוב, סחיטה מהירה.

תתחדשי ללי

שתי הערות, לתפיסתי.

1. אני לא חושבת שקניה של מכונת כביסה + מייבש שווה את המחיר, לא הכלכלי, ולא המזהם , בעיקר בארץ, בעיקר שמבחינת זמן אין לך מניעה לתלות כביסה. מצד שני, אני יודעת שאני די קיצונית במקרה הזה, אז תרשי לעצמך להתעלם מזה

2. אני לא יודעת מה מצבך המפשחתי ועד כמה הוא עלול להשתנות בשנים הקרובות, אבל כשאני קונה מכשירי חשמל, הנטייה היא לחשוב כמה וכמה שנים קדימה, לא הייתי קונה מכונה שעלולה להיות בעיתית ושתשרת אותי במשך עשר שנים בכדי שהיא תתאים לדירה שאגור בה שנתיים במקרה הטוב

3. במידה וכן החלטת ללכת על כביסה + מייבש משולב - הייתי מציעה לשים לב לדברים הבאים :
א. רמת אחריות , והאם היא תקפה רק לאחד או לשתי הפונקציות ( את לא רוצה להגיע למצב שבו האחריות לא תכסה כביסה מושלמת וריח שידבק בבגדים בזמן היבוש).
ב. האפשרות לנתק את הפעילויות - האם את יכולה להפעיל רק מכונה או רק מייבש, לבחירתך, ואיך זה ישפיע על הסעיף הבא.
ג. צריכת חשמל של כל פונקציה בנפרד ושל שתיהן ביחד.

אם יש דגמים מסויימים, אולי תוכלי לפרט אותם בכדי שנעזור לך עם המלצות על חברות

PantherettePitz

New member
לגבי שתי הנקודות הראשונות

במקור התכוונתי לקנות רק מכונת כביסה ולייבש בתלייה, אבל לצערי אין לי בשום צורה מקום לתלות בו בגדים. לגבי התכנון קדימה - מצבי המשפחתי הוא שבמאי אני צפויה להתגרש (לכן המעבר) ובגלל לימודים אהיה באותו אזור ב-6 השנים הקרובות. אני בכל מקרה לא מתכננת משפחה. לכן, אני מרשה לעצמי לתכנן קדימה חיים סטודנטיאליים ביותר ולהניח שאהיה באותה דירה או לפחות באזור וכנראה באותם תנאים...
&nbsp
לגבי הנקודה האחרונה, תודה רבה על ההערות. אלה בהחלט דברים שאני אקח בחשבון.

לא מכירה את המשולבת אבל רעיון מכיוון אחר

אם תחליטי על שתי מכונות, ואם יש לך אפשרות ,תנסי לבדוק אופציה של פתח קדמי לשתיהן , להעמיד אותן אחת לצד השניה וכך יהיה לך מקום גם למדף.
מכונה עם פתח קדמי תופסות פחות מקום מפתח חזיתי ואם יש לך מספיק מקום לשתיים זו גם אופציה. שלא לדבר על כך שהעברת הבגדים היא מאד נוחה.

למעלה