מכונית עד 3500 שקל...!

lmstriX1

New member
מכונית עד 3500 שקל...!

שלום לכם לכל הקהילה! אני בן 17 וחצי ואני רוצה לקנות לעצמי מכונית משהו זול עד 3500 שקל, שיעבוד, לא מחפש פינוק העיקר שיסע, ואם אפשר שיגיע גם למהירות של כביש מהיר
.... וכמה אמור לעלות ביטוח חובה לרכב שכזה? + ביטוח צד שלישי? תודה!

RozwareZ

New member
מיותר לחלוטין תחסוף כסף

בכלל מיותר אוטו בגיל הזה, אבל אם אתה ממש רוצה אתה יכול לחפש ולמצוא סובארו DL או סיטרואן BX

lmstriX1

New member
בוא אני יגיד לך משהו

אני יודע שזה מיותר, אבל אם קיים כזה חיה ב3500 שקל, שתיסע ולא תהיה במוסך כל שבוע, אז למה לא... כרגע אני רק בודק אופציות ותודה על התשובה אני יבדוק את זה! על איזה שנים של מודלים מדובר?

lmstriX1

New member
דרך אגב ראיתי בשכונה:

פורד פיאסטה, שנת 83, ידני (מן הסתם!), יד שלישית.... אתה אומר שהאוטו הזה יכול להחזיק מעמד?

exchanger

New member
קוואסאי 12V של PEG-PEREGO

היבואן: פופיק צעצועים בע"מ. מהתקופה שעבדתי ב"צעצועים זה אנחנו" ( TOYS R US) הטרקטורון הממונע הזה יכול לסחוב מצוין גם מגודל כמוני. מגיע בירוק/כחול. ואם ביתר רצינות - דפדף אחורה - יש שרשור לאותה שאלה בדיוק. (קח בחשבון ביטוח חובה + צד ג' ~ 3000 ש"ח בשנה)

lmstriX1

New member
אתה לא לוקח בחשבון שאני נהג חדש

עד גיל 18, זה 3000 שקל לנהג חדש?

wil

New member
מדובר בביטוח חובה+צד ג' בלבד

בביטוחים אלו העלות הנוספת לנהג חדש היא לא גבוהה במיוחד. אף אחד לא עושה ביטוח מקיף לרכב ב3500 שקל (גם ל13500 שקל לא יעשו...). הסבר בזק על ביטוחים: ביטוח חובה: מכסה פגיעות גוף. (שלך ושל אחרים) אסור לנסוע בלעדיו. צד ג': מכסה נזקי רכוש שתגרום למישהו אחר (נניח אם תתנגש במרצדס). מקיף: מכסה נזקים לרכב שלך, גניבה, וגם כולל את כל הכיסויים של צד ג'. ולגבי סוג הרכב - הפיאסטה שראית היא מועמדת טובה, זה אחד הרכבים היחידים במחיר הזה ששומרים על אמינות סבירה. ב-BX אל תיגע - 3500 זה רק התשלום הראשון. (היתר במוסך) ובאופן כללי - חוץ ממחיר הקניה, והביטוחים לשנה, יש עלות אחזקה (דלק, טיפולים, תיקונים וכו') של כמה מאות שקלים בחודש - אם אין לך מקור הכנסה בסדר גודל הזה לפחות - אל תיכנס לזה. אלטרנטיבה אחרת - קטנוע 50 סמ"ק. ב3500 אפשר לקנות כלי די סביר, והאחזקה השוטפת מאוד זולה.

lmstriX1

New member
חח כן אבל אין לי רשיון לקטנוע ../images/Emo3.gif

תודה רבה על ההסבר!
הפיאסטה הוא רוצה עליו 2500 שקל, הלכתי לראות, הגומיות שמסביב לחלונות כבר נשחקות ומתפרקות, יש 2 חלקי חלודה גדולים , שאם לוחצים עליהם הם נשברות, טסט לפני שבועיים, הגלגלים חדשים יחסית, וזהו באופן כללי...

גרמי

New member
אז תוציא

רשיון לקטנוע פלוס קטנוע יעלו רבה פחות באחזקה שוטפת מאשר מכונית באותו כסף. מכונית ב 3500 עלולה להיות בעייתית מאוד. הכל תלוי במצב התחזוקתי של הרכב.

wil

New member
נשמע לי טוב הפיאסטה.

בסכומים האלו גומיות חלון וקצת חלודה זה לא אמור להפריע לך יותר מדי... קח בחשבון שאתה כנראה הבעלים האחרון של הרכב. טסט לפני שבועיים (כלומר לרכב יש טסט לשנה, כן? תוודא שבאמת עברו את הטסט=צריכות להיות 2 חותמות ברשיון הרכב, אחת של התשלום בדואר ואחת של מכון רישוי!) זה טוב מאוד - זה כבר כמעט 1000 שקל. קח למוסך שאתה סומך עליו שיסתכל על המכלולים המכניים לראות שהמנוע לא גמור - וסע לשלום. (בדיקה רשמית עולה 400 ש"ח ולכן אינה רלוונטית לרכב במחיר כזה) קח בחשבון את מה שפירטתי קודם על ההוצאות - אם אין לך את ה600-700 שקל לחודש, בנוסף לסכום הקנייה והביטוחים - אל תיכנס לזה.

lmstriX1

New member
אבא שלי ראה את הרכב ואמר לי לוותר..

עכשיו הבעיה שאבא שלי אומר לי שהרכב יעלה לי הרבה יותר אחרי שיעבור במוסך.... אתה מבין? כלומר, שהוא כל הזמן יהיה במוסך בתיקונים ולא יהיה בסדר, השאלה מה הסבירות של זה? והאוטו עצמו 2500 זה יקר לאוטו כזה, אולי נוריד אותו, עכשיו למה לשלם בדיקה במוסך 400 שקל אם הרכב הזה כבר ישן והוא עולה 2500 שקל? זה מייקר את העניין, זה לא שזה אוטו חבל"ז ואבא שלי אומר שהבדיקה במוסך ב99 אחוז באוטו כזה תצא שלילית.... לא יודע מה לעשות.... או לוותר על הסיפור...

wil

New member
לאבא שלך אולי יש שיקולים זרים

שלא בהכרח מתלכדים עם האינטרסים שלך. לגבי המחיר - בשביל זה יש מחירון, כמה האוטו שווה במחירון? אם הוא בכלל מופיע שם... ולגבי הבדיקה: בלבלת בין 2 דברים: 1. בדיקה במכון בדיקות - עולה כ-400 ש"ח, לא רלוונטי לרכב ב-2500 שקל. 2. בדיקה במוסך שאתה סומך עליו - בסה"כ שמכונאי מנוסה יפתח מכסה מנוע ויחווה דעתו על מצב המנוע+גיר, ללא אחריות ובד"כ גם ללא תשלום (אם זה מוסך שאתה לקוח שלו...) - זה מה שהמלצתי. אם אתה מכיר מישהו שבאמת מבין (נניח דוד שלך מוסכניק...) זה יכול להיות מצויין.

lmstriX1

New member
כן אני יודע חח מן הסתם הוא לא רוצה

שאני יבזבז כסף על אוטו עכשיו..... אבל זה לא העניין אם אני יחליט ללכת על זה אז סבבה... אבל הבעיה המרכזית היא: האם האוטו יתקע לי באמצע הדרך ואני יצטרך להתחיל להשקיע בכספים על תיקונים וגרר....? או מה הסבירות שזה יקרה באוטו שנת 83, יד רביעית פיאסטה.... זה הכל....

wil

New member
אתה בוודאות תשקיע כספים בתיקונים

אם יהיה לך מזל, זה יהיה בתדירות סבירה של כמה פעמים בודדות בשנה, ותיקונים לא יקרים (אולי מצבר, אולי חלקי גומי, צינורות, תיקון אגזוז, ועוד שלל דברים שעלולים לקרות לרכב בן 22) אם לא יהיה לך מזל, חודשיים אחרי שתקנה הרכב ישפוך מנוע ותצטרך לעשות אוברול או לקנות מנוע חדש מפירוק או מייבוא - דברים שעלולים לעלות יותר ממחיר הרכב. רכב זה הוצאה כספית לא מבוטלת. (אל תשכח גם דלק+חניה וכו') אם אתה מוכן להוציא על זה את הכסף - קנה. אם לא- לא. ועוד לא אמרת לנו אם יש לך בכלל הכנסה קבועה לצורך כל ההוצאות הנ"ל. מצד שני רכב (אפילו פיאסטה 83) זה הרבה חופש ועצמאות. ואת זה קשה להעריך בכסף.

lmstriX1

New member
אתה צודק

לגבי הוצאות, ביטוח וכד' אבא שלי ישלם בתמורה לזה שנסגור את הביטוח באוטו הגדול, אין לי הכנסה, אבל יש לי כספים שצברתי בחיים שלי ככה שלא יהיה בעיות למקרה חירום, אני רק לא מתכונן להיום כל 3 ימים למוסך, אני כולה נוסע לבצפר עם האוטו וחוזר זה כל הסיפור, מדי פעם לת"א או נסיעות של סידורים בתוך העיר... לא נסיעות ארוכות אם זה מה שאתה שואל....בשביל זה יש עוד אוטו... ת'מבין... עכשיו שמע, בשעה 10 אנחנו לוקחים אותו לנסיעת מבחן, אם אתה רוצה אני יכול לצלם את האוטו ולעלות את התמונות, כדי שתוכל לתת לי חוות דעת יותר ממוקדת..... תודה בכל מקרה!

lmstriX1

New member
וכד' זה אומר רק ביטוח חחח

דלק עלי.... ותיקונים אני יתפלל לה' שהכל יהיה בסדר

lmstriX1

New member
עכשיו חזרתי מנסיעה....

המצב המכני מעולה, 4 הילוכים, הצמיגים בסדר לא הכי יציבה אבל ככה זה המכוניות האלה, הוא הגיע ל100 קמש.... היינו 3 אנשים, אבא שלי אומר שהקלאץ קצת מחליק אבל בלי בעיה אפשר להשתמש בזה שנה וחצי ככה, האוטו יחסית בסדר לגיל שלו, אחרי שאבא שלי אמר לו על הקלאץ, אז אבא שלי אמר לו "אתה תחליף קלאץ?" אז הוא אמר שהוא מוכן לשלם 50 אחוז מהקלאץ החדש (למרות שלא צריך אבל זה הורדה במחיר) חוץ מזה ל2000 בטוח נוריד אותו השאלה אם אפשר עוד להוריד..... הוא גר ברחוב שלי..... אוקי מה אתם אומרים? וכמה שווה פיאט אונו שנת 86 75 אלף קילומטר, יד ראשונה, מנוע 1300 (ההוא זה היה 1000), ב3300 שקל?

במבי15

New member
שלום לוכולם...../images/Emo70.gif

שלום... קנינו מזדה לנטיס מודל98 אוטומט ויש קפתור בידית ההילוכים בשם "הולד" מה הוא עושה?? זה הרכב הראשון שהוא אוטומט אצלנו... ויש ליד האות D את הסיפרה 3 זה אומר שיש שלוש הילוכים?? תודה רבה רבה לכול העונים עופר

pomelit

New member
הולד אומר שתישאר בהילוך נמוך

כך שרמת הכוח תישאר גבוהה. אני משערת (אבל לא בטוחה) שאם יש שלושה הילוכים, המשמעות היא כנראה שיש ארבעה הילוכים (ולכן כשאתה שם D במילא תגיע גם ל 4)

למעלה